30 Nisan 2010 Cuma

Love To Look !

Guy Aroch'u bilenleriniz vardır. Bilmeyenler için kimdir bir açıklayayım. Kendisi 1993te New York School of Visual Arts'tan mezun bir moda fotoğrafçısı. Onun fotoğraflarına Men's Vogue, Italian Glamour, Italian GQ, Italian Amica, WWD Beauty, French Elle, Interview, Nylon, ve The New York Times gibi sayısız dergide rastlayabilirsiniz...
Jessica Stam gibi ünlü modelleri fotoğraflayan Guy Aroch'u çok seviyorum.

Bu aralar kendimi başka dünyalarda hissetmek istediğimde yardımıma koşuyor. Fotoğrafları beni benden alıyor. İşte en sevdiklerim...

Siyah - Beyaz fotoğraflar dışında renklere de önem veriyor Guy Aroch... Çarpıcı kırmızı !!
Ve masumiyet...
Evet biraz kategorisiz bir fotoğraf seçimi oldu, kabul ediyorum fakat bunlar benim en sevdiklerim ;) Siz nasıl buldunuz? Daha fazlası için http://guyaroch.com/guyaroch.com/G3.html

morlu günler

Bayan Mor

23 Nisan 2010 Cuma

Ready To Rock'n ROLL?!

Evet güneş yavaş yavaş yüzünü göstermeye başlarken, yazın gelmemiş olmasına rağmen sıcağı,güneşi : mutluluğu iliklerimde hissetmeye başladım. Tabi arkasından sonunda OKUL BİTİYOR diye içimden gelen haykırışlar var. Temmuz ve Ağustosumu planladım. Peki ya Haziran? Haziran tümüyle müzik festivallerine adanıcak! Buna karar verdim. İster kamp yapılacak ister eve dönerken araba uyuklanacak ama konserlerde kurtlar dökülecek. İyice vücudum kendine gelecek, çikolata yemeden endorfin hormonu salgılayacak. O zaman Yaşasın Yaz! Yaşasın Festivaller! Ama akıllarda kalan sorular şuan benimde içimi kemirmeme sebep oluyor...
" NE GİYİLECEK? "
1) Çanta
Kesinlikle hafif olmalı, içindekileri mi taşıyacaksınız yoksa çantayı mı bir düşünün... Kumaş ve cırtcırtlı çantalar festival için idealler...

2)Şort
Festivallerin vazgeçilmezidir şort. Rahat hareket etmenizi sağlar. İster kot, ister renkli bir şort giyebilirsiniz fakat beyaz ve sarı gibi renkleri tercih etmeyin. Malum ortam çamurlu da olabilir...

3)Plastik Çizmeler
Onları çok severim çünkü festivaller için ideallerdir. Glastonbury'de de Rock'n Coke da da bu çizmelere çok rastlarsınız. Çünkü bu çizmeler, aniden yağan yaz yağmuruna tutulan biz festivalciler için en iyi tercihtir. Tabi hava durumundan emin olarak sandalet de giyebilirsiniz... Siyah gladyatörler rock kokar. Topuklu ayakkabı giymeyi bile aklınızdan geçirmeyin. Bütün gün ayaklarınız üstünde durup, hoplayacaksınız. Hiç rahat edemezsiniz benden söylemesi...
4)T-shirt
Vazgeçilmez tshirtler festivalcilerin kurtarıcısıdır. Farklı bir kombin yaratmakla uğraşmak istemeyenler, klasik olmayı seçenler sevdikleri grup tshirtleriyle hem desteklerini gösterirler hem de gayet "cool" olurlar. Bilginize !

Yok ben illa elbise giyicem diyorsanız, bence seçiminizi mini'den yana kullanın. Maxi elbiseler hareketinizi kısıtlayabilir...

Şapkanızı SAKIN unutmayın! Güzel güneşli bir festival gününde, başınıza güneş geçmesini istemezsiniz değil mi? Şapkada kafaya oturan tarzda şapkaları tercih edin. Kovboy şapkalarıysa YASAK! Böylece konser izlerken başlarının görüş açılarını kesmezsiniz.
Güneş gözlüğünüz de en az şapka kadar önemli. Hem tarzınız hem de rahatınız için...Size; son günlerde tekrar ünlenen Cat Eye, geçen sezonun gözdesi Wayfarer, Vazgeçilmez büyük çerçeveler ve her zaman "in" Aviator modellerini öneririm. Bence hepsi çok tarzlar..
Festival Makyajını oldukça doğal olmasını hedefleyin. Ruj olarak dudağınızın rengini biraz daha belirgenleştirmeniz yeterli. Bütün gün ruj tazelemekle uğraşmayın. Eyeliner rock konserlerinin vazgeçilmezidir. Fakat akmış kalem güzel görünmez. Dikkat edin! Fark yaratacağınız yer bence tırnaklarınız olmalı. Nasıl olsa onların bozulması zor. Hayal gücünüzü tırnaklarınızda zorlayın :D!

What To Wear'da sizin için bir kombin yaratmış.. Ondan da esinlenebilirsiniz...

Birde Glastonbury Festivali'den 2009 kombinlerini inceleyelim. Siyahtan vazgeçmeyenler ve gökkuşağı kadar renkli kombinler görebilirsiniz. Jean şortlar yine ön planda.

Glastonbury izleyicileri de " Hunter " dan vazgeçememiş. Dediğim gibi yağmur çamur için bire bir!
Son olarak nerede görüşeceğiz? yada kombinlerimizle hangi festivallerde sallanacağız? derseniz ben Eric Clapton&Steve Windwood'da ve Sonisphere'da olacağım. Sen nerede olacaksın?



morlu günler

Bayan Mor

22 Nisan 2010 Perşembe

I Must Have These !

Geçen akşam gardolabımın başına geçip bir güzel inceleme yaptım. Yeni sezona uygun neyim var, eskileri yenilerle nasıl kombinleyebilirim diye düşündüm. Çok da kötü durumda değilmişim canım :D. Ama yinede yenilere yer açmak lazım. Malum dolu dolu ve renkli olacak yazım :D.
Ama şimdi listemi okumaya başlayayım...


Last night, I was bored and started to make a " summer must have " list. I checked my closet then I realized should go to shopping for new colorful clothes :). YEHUUU!So, here is my " must have " list. Enjoy it ;)

1)Kot Tayt
Jeggings

2)Çiçekli Tayt :)
Bu sezon taytlara doyamayacağım galiba :)

Flowery Leggings
I Love Leggings too much!

3)Kot Elbise
Evde annemin eski bir kot elbisesi var.Mischa'nınkinin üstündeki gibi kot tonu.Onu modifiye etmek gerek.

Jean Dress
I should modify my mom's old jean dress.

4)Küçük Beyaz Elbise
Bunu uzun zamandır istiyordum.

Little White Dress
I want this for a really long time.

5)Desensiz Beyaz Tshirt
Basic White T-Shirt

6)Nikon D90
Evet bunun gardolabımla alakası yok ama MUTLAKA edinmeliyim! Başka SLR makina önerisi olan?

It's not about my closet but I want it so BADLY :D! Is it a good choice or can you suggest me another better SLR camera ?

7)Gömlek Elbise
Evet kendime büyük bir kaç tane gömlek almalıyım. Babamınkileri mi aşırsam :)?Farkeder mi dersiniz?

Shirt Dress
Yes I should buy 2-3 shirt dresses. Or should I steal some big shirts from my dad's closet. Do you think he can realize that :)?

8)Son Olarak Vazgeçilmez Takunyalar
Adorable Clogs!

Evet beğenmeyenler ve bu trend uymamaya karar verenler var aranızda biliyorum. Ama küçükken teyzemin zevkli bir arkadaşının Ankaradaki evinde takunya (pofidik terlik yerine) giymesi çok hoşuma gitmişti. Hatta İstanbul'a döndüğümüzde anneme ısrar etmiştim almamız için ama arada kaynamıştı. Dolayısıyla sizi bilmem ama benim içimde takunya açlığı var ve yazın ayağımdan eksik olmayacak :D Ama model konusunda karar veremedim. Siz ne dersiniz?

Yes, I know some of you dont like clogs but I love them. It has memories on me :) ...
So I'll wear them all summer. Sadly, I couldnt choose a style of my clog. Plz Help ME!




morlu günler

Bayan Mor

19 Nisan 2010 Pazartesi

We Love V2K Designers ! Don't We?


Eveeet, eğlenceli bir haftasonunu geride bıraktık. Cumartesi ne vardı diyorsan? Nil'in sahipliğini yaptığı biz, bloggerlara ayarladığı V2K Designers daki parti vardı tabiki... Tüm bloggerlar ciddi anlamda tanıştık, çenemiz düştü tabii, styling yaptık, V2K'yı en az 10 kere turladık, milkshakelerimizi hüplettik. Anlayacağın baya eğlendik. Sen orda değilsen üzüldük ama bir daha ki sefere artık ;)

Kimler vardı diye sorarsan ?






Adaşım "Ada" ile Iconjane :)






Bu Alexander Wang elbiseyi hepimiz çok beğendik !


Bazı fotoğraflar benden bazıları diğer blogger arkadaşlarımdan.. Ama hepimiz çok eğlendik değil mi? Styleboom,Koray Caner,Nil Ertürk,Moda Tutkusu,Moda Sanattır ve Cindrella Under Umbrella'da günün özetini seninle paylaşmak istemişler. Hadi bir de onları oku istersen?

morlu günler
Bayan Mor

16 Nisan 2010 Cuma

Fashion Event Of The Weekend



V2K Designers'ın bizler için ayarladığı blogger buluşmasına geliyorsun dimi? İster blogger ol yaz, ister izleyici ol oku ama yinede bu etkinliğe gel. Hem birbirimizle tanışırız,konuşuruz, böylece eğleniriz. Saati unutup etkinliği kaçırma! 14.00 da V2K'nın Nişantaşı mağazasında ol !

morlu bir gün geçiririz bak :)
Bayan Mor

13 Nisan 2010 Salı

A Day Out With Zelfist !

Cumartesi günü zelfist çetesi ile moda sohbetine katıldığımı söylemiştim. İşte Suadiye Saloon'da geçirdiğimiz o güzel dakikaların ayrıntıları...

Yeni insanlarla tanışmanın heyecanı ve onlarla ortak tutkumuz modayı paylaşmak hepimiz için çok eğlenceliydi. Üstelik blogger olarak zelfist ekibi ve ben(bayanmor) dışında, unevoguette de aramızdaydı. Moda öncelikli olmak üzere müzik, sinema, yaşam tarzlarımız ve daha bir çok konu hakkında konuştuk. Kız kıza kaynattığımı size söylemiştim :D.

Stil testlerimizi çözdük, yeni trendlerden bahsettik. Bahara hazırız anlayacağınız :D! Zehra Elif Taş'a çok teşekkür ederiz bizi biraraya getirip böyle bir şans elde etmemizi sağladığı için . Seni seviyoruzzz ;) Bunu tekrar yapalım!!
Zelfist cetesinden Ceylan Zigoşlu ve Gizem Akgönül'ün tasarımları Akmerkez'de duzelenen fahiononair'de 22 nisan'da satışa sunulacak. Gidin görün bence..
"Niye durdun? Niye anlatmaya devam etmiyorsun?" demeyin, biraz da bize özel olsun :):P.
Buarada resimlerden benim kim olduğumu anlayabildiniz mi ?

Fotograflar için http://unevoguette.blogspot.com/' a teşekkürler ;)
Hemen bir post atmışken yeni bir haber de ekleyeyim.
Pudra.com blog ödülleri için seçtiği 10 blogger arasında bende varım.Çok mutlu oldum, çok teşekkürler :)

http://www.pudra.com/moda-stil/moda/en-populer-moda-bloglari-yarisiyor-2253-5.htm

morlu günler
Bayan Mor

12 Nisan 2010 Pazartesi

Let's Go To A Shopping Party!


Selaaaam :D!

Hepimiz Mango'yu çok seviyoruz değil mi? Eveeet ! Peki bir parti düzenlese ve bizi çağırsa gideriz değil mi ? Eveeet ! Peki yeni sezon ürünleri %30 indirimde olsa, çıldırırız değil mi ? KESİNLİKLE!

O zaman siz hemen ajandanıza, 15 Nisan 2010 Perşembe gününüze heyecan katacak 17:00-21:00 saatleri arasında olan bu aktiviteyi not edin derim ben.

İstanbul'da Nişantaşı, İstinye Park, Capacity, Bağdat Caddesi Suadiye mağazaları, İzmir'de ise Alsancak mağazasında düzenlenecek alışveriş partisinde; sadece bu fırsatlar Mango ürünlerinde olmayacak Clarins'ten de özel cilt bakımı ve makyaj ugulamasına sahip olabilirsiniz. Alışveriş yapmadan duramayacağınızı biliyorum, bu durumda Mango'nun hediyesi özel bez çantalara sahip olacaksınız.

Nişantaşı mağazasına özel olarak, Zümrüt Sunay ve Mina Tanay'ın önerileri eşliğinde alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

Instyle,Mango,Clarins ve Pepsi'ye bu muhteşem olacak parti için teşekkür ediyoruz :D
" Kaçırmayın, gidin " diyorum.

morlu günler
Bayan Mor

5 Nisan 2010 Pazartesi

A New Vintage Stop: Matchbox !

Vintage canavarı ben; cumartesi günümü renklendiren, Zelfist'ten duyduğum "Matchbox"a uğradığımı size söylemiştim. Cumartesi yazımda "Matchbox"u heba etmek istememiştim ama şimdi karşınızdayım. Verda ve Saba kardeşlerin yılların birikimiyle açtıkları bu minik dükkanı çok sevdim,"Matchbox" sevimli mi sevimli :)!

60'ların pop art tarzı, 70'lerin hippi döneminden , 80'lerin vazgeçilmez disko tarzından kıyafetleriden oluşan bu vintage dükkan, Saba hanımın Londra,Paris ve Amerika'dan getirdiği parçalardan oluşuyor. Tabi kıymetli aile yadigarlarını unutmamak gerek ;) Gözlüklerden çantalara, elbiselerden ayakkabılara, herşey var "Matchbox"ta. Gittiğimde "Matchbox"un bayağı ilgi gördüğünü anladım, raflar boşalmaya başlamıştı. Verda hanım ile konuşmamızda bu olayı "yazlıklara yer açıldı" diye yorumladık :) Anlaşıldı, Saba hanıma yine Londra yolları gözüküyor.
Bence şapkalar ve gece elbiseleri göz dolduruyor.


İç çamaşırları bile bulabileceğiniz bu dükkanda, Deniz Mercan'ın tasarımı iç çamaşırları tarzıyla sizi romantik dönemlere sürüklüyor. Deniz Mercan'ın iç çamaşırı koleksiyonu Türkiye'de sadece burada satılıyor.

Ee ? Heyecanlandınız mı? O zaman hemen Cihangir'e yollanıyorsunuz :)
Matchbox
0212 2454305 - info@matchbox-ist.com

morlu günler
Bayan Mor

1 Nisan 2010 Perşembe

So, What Is Fashion?

Çevremdekilere sordum. "Moda dediğimde aklınıza ilk ne geliyor?" .Bu yazımı anket kıvamında yapmayı düşünürken(bir hafta önce bahsetmiştim), bir de baktım farklı bakış açıları farklı düşünceler var. Size gerçekliği yüzdeleme sistemiyle göstermektense, yazı olarak okumanın daha eğlenceli geleceğini düşündüm.

Aldığım ekşi sözlük tadında cevaplardan en sıradanları "kıyafet, giysi" idi.
Soruma; Anadolu yakasında oturan şapşal arkadaşlarım, Kadıköy'ün şirin ilçesi cevabını verdi. Bu cevaptan sonra biraz şevkim kırılsada cesaretimi kaybetmedim. Sormaya devam ettim. Bazıları ben anlamam modadan Cemil İpekçi anlar dedi. Marc Jacobs bu işin ustasıdır diyenler oldu.Bazıları Gossip Girl ve Sex And The City izle, gerçek moda oraya yansır dedi. Bazıları düzgün cevaplar verebilmek için kendini o kadar çok kastı ki sonuçta "moda defilesindeki çılgın kıyafetler" diyebildi. Aslında bu soru, çoğu arkadaşımın megaloman olduğunu anlamamı sağladı çünkü onlar soruma "Ben" yanıtını verdiler. Şaka maka seviyorum sizi :D.

Bana kızgın olan arkadaşlarımda "Şuan hiçbirşey" dediler. Anlaşıldı, onlarla bir oturup konuşulması gerekiyor. Aklına manken gelen arkadaşlarım da oldu, kedi gelen arkadaşlarım da. Değişken diyenler, duygularla modayı bağdaştıranlar,soruma cevap verenlerin çoğu yaratıcıydı anlayacağınız, cevaplarınıza BA-YIL-DIM !

En beğendiğim yanıtlar ise "kişilik","renk" ,"desen" ve "şaşırtıcı" oldu. Bu dördünün modanın yapıtaşlarından olduklarını düşünüyorum. Son olarak ise soruma "Bayan Mor" yanıtını veren arkadaşlara ve benimle yorumlarını paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Beni gerçekten mutlu ettiniz :)Cevap vermeyen arkadaşları ise yorum köşeme davet ediyorum. Sizde yaratıcılığın sınırlarını zorlayabilirsiniz ;)


Buarada farkettiniz mi bilmiyorum çünkü ben bile farketmedim 2 aydır bu blogla yatıp kalktığımı :D. Hayatıma yerleşti artık, blogum yüzünden kavga da ediyorum (malum anne-baba ve sınavlar ikilisi), blogum hakkında gelen tebrik mailleriyle havalara da uçuyorum. Son olarak bu yazıyı okuyanlar, size sesleniyorum! Moda diyince aklınıza hep "Bayan Mor" gelsin :) Daha uzun zaman hayatınızda olacağım...


morlu günler
Bayan Mor