29 Mayıs 2010 Cumartesi

I'm Declaring From Galata Fashion Festival !


Geçen hafta olan sıkıcı, zevksiz ve gereksiz sınavları atlattıktan sonra cumartesi kaçamağı olarak kendime GalataModa'ya attım. Sizin için gezdim, sizin için yazdım :D!
Maceram Kiki'nin standıyla başladı. Çok tatlı tasarımları olmakla beraber küpeleri, broşları ve tokaları beni benden aldı. Moda bloggerlarının adetini bende devam ettirdim. Kiki's Design'dan "Who Says I Have To Be Normal" tokamı kaptım. Hayat felsefem bu zaten, ben sıradışı bir insanım :). Kiki'nin tasarımları beğenip de onunla tanışmamak olmazdı. Sarı tuniğiyle kameramıza gülümseyen Kiki'de bir blogger. Merak ettiyseniz http://kikisdesign.blogspot.com/ a hemen yollanın.
Maratonuma tam gaz Hatice Gökçe ile devam ettim. Hatice Gökçe'nin erkekler için tasarladığı ayakkabıyı çok beğendim. Alasım geldi ama yapamadım, numaraları büyüktü ne yapalım :(. Onun dışında gözlerim mor görmeye devam ediyor :) Gökçe'nin mor uzun ceketini çok beğendim. Ceketin bitiş kısmı dikkat çekiciydi.


Galata Moda öncesi Zeynep Erdoğan tasarımlarını giyen Nil Ertürk'ün postundan sonra, standa bakmak şart olmuştu. Zeynep Erdoğanın en dikkatimi çeken parçaları ise ceketleri, gerek mini gerek diz hizasında elbiseleri oldu. Farklı detaylarıyla dikkatleri çeken elbiselerin siyah beyaz olması bence çok hoştu :).
Ailecek balık hastası olduğumuzdan dolayı Aida Pekin'in cicileri daha da ilgimi çekti. Standın bir tarafı resmen balıklı tasarımlar için ayrılmıştı. Görmeliydiniz, orası bir cenetti :). Onun dışında altın ve gümüş takılarıyla yine kalbimde yine taht kurdu. Kız kulesi kolyelerinden, alice e benzeyen küçük kızlı küpelerine Aida Pekin'in tasarımlarını çok sevdiğimi anladım.
Deriyi bize taptıran Simay Bülbül'ün standından; deri çiçek detaylı hasır şapkaları, kartpostal baskılı çanta ve şallarını çok sevdim.
Elif Cığızoğlunun pastel renkli, modern ceketlerinden bir tane edinmeliyim desemde malum Londra tatiline para biriktirdiğimden standdan kös kös ayrıldım. Ne yapalım bir daha ki sefere artık... Yüksek bel pantolonda da gözüm kalmadı değil...
İstanbul Fashion Weekte İdil Tarzi defilesinde rastladığım tasarımların bazıları da askılarda yerini almıştı. Soldaki resimde gördüğünüz sırt dekoltesiyle iddialı elbiseyi görmemiş olmanız mümkün değil. Ben asker yeşiline olanı hatırlamıştım fakat turuncusu da çok enerjik ve tatlı görünüyor :).Haftaiçi Galata Modadan bahseden blogların neredeyse hepsinde Günseli Türkay'ın Galatamoda için tasarladığı ayakkabılarına rastlamamak mümkün değildi. Bende onları gözlerimle gördüm :) ve pek beğendim. Farklı ve çılgın olmuşlar. Muhteşem pabuçlar dışında gözümü şu trençkottan alamadım. Çizgileriyle beni benden aldı. Benim olmalıydı.Galatamodaya gidipte Özgür Masur'a uğramamak ayıp olurdu. Standı karış karış etsemde kalabalıktan sizin için fotoğraf alamadım -_-. Cumartesi gitmenin sinir bozucu yanıyda buydu. Şunu diyebilirim ki Özgür Masur'un koleksiyonunda fırfır detaylarına ve dökümlü kumaşlara bayıldım. Bana kesinlikle yazı hatırlattılar.
Işık Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinin tasarımları en az diğer standlar kadar ilgimi çekti. Esra Dandin'in 3 boyutlu MOR elbisesini çok beğendim :D. Tuğçe Cebe ise en az Esra'nın tasarımı kadar dikkat çekiciydi.
Moda festivali olurda ayakkabı standları olmaz mı? Betanın tasarımcılarından biri olan Özlem İkiışık Galatamoda için özel bir koleksiyon çıkarmış. Koleksiyondaki keçe detaylarına ve renkli tasarımlara taptım.Bige Ökten'in çantaları ve kolyeleri gerçekten çok hoştu. Gezilmesi gereken standlardan biriydi...Çocuklar Gülsün Diye'yi duymayanınız kalmamıştır heralde. Gülben Ergen'i sonuna kadar destekliyoruz. Zeynep Erdoğan'dan Kiki Design'a Galatamodadaki çoğu tasarımcı da onları desteklemiş ve muhteşem parçalarını Çocuklar Gülsün Diye standında satışa çıkarmış. Çok hoş bir hareket olmuş bence.
Peki Cumartesi Galata Moda'da kimler mi vardı :)? Styleboomsuz bir aktivite düşünülemezdi. Boom'un Bayan Mor için photoshopladığı resim çok tatlı olmamış mı ?
" Bayan Mor loves Boom too" :) ...

Kısacası çok enerjik, eğlenceli bir haftasonuydu :) Tek dileğim, bir daha ki sefere standların daha büyük olması. Yetkililer sesimi duyun lütfen :D!

Bayan Mor

23 Mayıs 2010 Pazar

My Grandma's Vintage Shoes Rocks!

Haftasonunda yazlıktaydım.. Biraz rahatlamak, biraz da kafa dağıtmak için laptopu yanıma almadım. Ama sanmayın "modadan":"tutkumdan" uzaktaydım. Yazlıktayken vintage ayakkabı fotoğraf çekimi yaptım.
Babaannem terziydi benim.. 1919 doğumlu, cumhuriyet dönemini yaşamış bir kadın aynı zamanda. Yeri gelmiş Celal Bayar'ın kızkardeşine de elbise dikmiş, yeri gelmiş Kenya'da da mesleğini icra etmiş..
İşte bu cumartesi bizim yazlığın tavan arasını karıştırırken babaannemin ayakkabılarını buldum. Diktikleri elbiseler kadar, ayakkabıları da şıkmış sevgili babaannemciğimin.

Bende ne mi yaptım? Onları çekimimin baş tacı yaptım. Benim kadrajımdan "Babaannemin vintage ayakkabıları..."
Umarım fotoğrafları beğenirsiniz, çünkü ben çekimi gerçekleştirirken çok eğlendim :)







Ee, kısa tatilim bugün son buldu. Şimdi ders çalışmaya devam. Malum son sınavlar. Sonra hem blog, hem ben rahat edeceğiz :D. Sizin için de muhteşem çekimler gerçekleştireceğiz.

Merak edenler için bu gözlük ise diğerlerine göre daha yeni ama buda teyzemin öğrencilik yıllarından...


morlu günler

Bayan Mor

19 Mayıs 2010 Çarşamba

How Can I Wear A Black Pencil Skirt?

Uzun süredir kalem etek istiyordum ama sezondakiler hiç içime sinmemişti. 2 hafta öncede okulda yapmam gereken bir konuşma yüzünden kalem etek şart olmuştu. Annemin dolabını karıştırmak aklıma geldi ve artık ona olmayan kalem eteğini buldum,terziye götürdüm. Sonuç :Artık benimde kalem eteğim vaar :D Hemde seve seve giyebileceğim tarzda birşey...

Şimdi evde otururken düşündüm de 7 gün kalem etek giymek zorunda olsam, ne yapardım? H&M Fashion Studio'yla sizin için kombinler yarattım.

Beğenecek misiniz, bakalım :) ?
Pazartesi ve salı günü, yeni bir haftanın enerjisiyle başlayacağınızdan, renklere bürünürsünüz diye düşündüm.
Çarşamba da çiçeklenin istedim ama dozunu kaçırmadan... Basic bir tshirt, çiçekli hırka, ufak bir aksesuar, sonuç: tatmin edici !

Bu iki gün siyah-gri-beyaz'ın ihtişamına kapılın istedim. Perşembe günü diğer günlere oranla daha rahat edebileceğiniz ve daha sade bir kombin yarattım sizin için. Cuma günü içinse ilham perim tabiki Coco Chanel'di.

Cumartesi akşam bile kullanabileceğiniz siyah kalem etekler aslında çok fonksiyonel değil mi? Cumartesi kombininde ise dore hakimiyeti göreceksiniz. Neden mi? Cumartesi günü göz alıcı olmanız için ;). Pazar ise aksesuarlarla harikalar yaratmanız daha anlamlı olacaktır. Brunch'a yetişebilmek için o buna, bu buna yakışır diyip kıyafetinizle zaman kaybetmeniz için ;)...

Eğer hala siyah bir kalem eteğiniz yoksa hemen edinin derim. İsterseniz 7 değil binlerce kombin yapabilirsiniz. Yeterki siyah bir kalem eteğiniz olsun.

Bu yazımdan ilham alarak kendi kıyafetim :).


Siyah Kalem Etek: Annemindi artık BENİM :)

Bluz: Polo Garage

Ayakkabı: Derimod

Kolye ve Çanta: Accesorize

Nasıl olmuş? Beğendiniz mi?

Morlu Günler

Bayan Mor

16 Mayıs 2010 Pazar

Jean Paul Gaultier In Moscow.

Tasarım dehası Jean Paul Gaultier, bizi heyecanlandırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde "Sweet Cherry Garden" adlı festival kapsamında Kazanski'deki tren istasyonunda gerçekleştirdiği defileden ayrıntılarla karşınızdayım...
Sağdaki elbise koleksiyonun en beğendiğim parçalarından biriydi. Gaultier'nin koleksiyonuna hakim olan renklerden biri yeşildi.. Tropik ormandan çıkmış izlenimi veren bu tasarımlar, yeterince çılgın olmuş. Saç tasarımı da kıyafetlerin sadeliğine göre orantılı görünüyordu.
Koleksiyonda kahverengi hakimiyeti ve detayları da mevcuttu. Derinin önemini vurgulamayı yine unutmamış Gaultier ( sol resim kemer ve göğüs deri detayı) .

Siyah ve beyazın bu sefer asalet simgesi olarak görmüyoruz. Koleksiyonda, beraber yeterince aykırı görünen siyah ve beyaz tasarımlardan, dişi korsan ( sağdaki kostüm ) parçası çok beğenildi. Saçlarda farklı örgüler çok başarılı olmuş. Yine abartı olmamak için sade bir örgüyle çarpıcı bir şapka kombinlenmiş ( sağ resim ).
Beyazı da ayrıca işleyen Gaultier, çılgın olmaktan kaçınmasada sofistike olmayı da ihmal etmemiş. Tüller, bunun en büyük belirtileri. Buna rağmen ben 2. kostümü daha çok beğendim. Beyaz, rengarenk kelebekler ve güllerle süslenmiş. Neon görünümü ise bacaklara mavi tonlarıyla verilmiş. Kürk pelerin ise kostüme farklı bir hava katmış.

Son olarak Gaultier seyircilere kiraz dağıtıyor.. Mutluluğu yüzünden okunuyor :).

morlu günler

Bayan Mor

fotoğraflar için www.monstersandcritics.com/

14 Mayıs 2010 Cuma

Time To Be Model Of U.S. Polo Assn. !

İşte 18 olmak istediğim anlardan sadece biri... Evet, U.S. Polo Assn.'de Benetton'ın izinden giderek internetten modellerini arıyor, ne yazık ki 18-27 yaş arasında olmanız gerekiyor. Eğer öyleyseniz; eğlenceli bir çekim gerçekleştirmek ve muhteşem hediyelere sahip olmak istiyorsanız, size ne mi yapmak düşüyor? http://www.uspolocasting.com/ Linke tıklayıp, formu doldurmak. Bu kadar basit.

Üstelik bu yarışma Benetton'ın yarışmasına benzemiyor. Şanslı 24 aday jüriler tarafından seçiliyor. 12 erkek ve 12 kadın model olmak üzere 24 modelden biri olabilir daha da şanslıysanız büyük finale kalan 4 erkek ve 4 kadın modelden biri olabilirsiniz...

Şimdi yapacağınız tek şey en eğlenceli,yaratıcı fotoğraflarınızı( profil sağ,profil sol,portre ve boy olacak şekilde) çekip U.S. Polo Assn.'e göndermek ;)

Hepinize iyi şanslar.
morlu günler
Bayan Mor

11 Mayıs 2010 Salı

Be Ready To The Prom! Part 1

Mezuniyetler yaklaştı. Bütün kızları "ne giysem?" stresi aldı.

2 sene önce bende az çekmedim acısını.. O yüzden ben çektim siz çekmeyin diyip sizi mezuniyete hazırlamaya karar verdim.

Makyajdı, elbiseydi, ayakkabıydı, aksesuardı... Herşeyiyle size bir yazı dizisi hazırlıyorum.Umarım işinize yarar ;).
Bu yazımda konuğum ise " BCBG MAXAZRIA" . Benim favorimdi. Hem farklı hem de kendinize yakışan bir elbise mutlaka buluyorsunuz... İşte bu sezondan sizin için seçtiklerim..

Hepimizin gözü straplezlerde değil mi?Şüphesiz çok yakışacaklardır ama unutmayın o gece rahatınız da önemli. Dans pisti sizin :) değil mi? Eğer bütün gece elbisenizi çekiştirecekseniz bence hiç straplezlere gözünüzü dikmeyin. Üstte beğendiğim modelleri taşımak zordur bilginize.


İddialıysanız veya öyle görünmek istiyorsanız çarpıcı renkler tam size göre. Bu elbiselerde pek aksesuar kullanmanız gerekmez. Sade bir bileklik ve kombininizi tamamlayacak küpeler sizin için yeterli olacaktır. Dikkatler üzerinizde olacak, Hazır Olun!


Ya da siyah ve beyazdan vazgeçemeyenlerdenseniz yine size mini modeller. Kesimleri ve dizaynları birbirinden farklı ve güzel olan bu modeller seçeceğiniz uygun aksesuarlarla sizi gecenin yıldızı yapabilir. Zarif ve alımlı görünmenizi sağlayabilir...

Maxi elbiseler için BCBG pek de hazırlıklı değilmiş yada ben pek beğenemedim. Siyah-beyaz tutkunları için muhteşem seçenekler mevcut ama renkli maxi elbiseleri pek başarılı bulmadım. Maxi elbiseyi tercih edenlerin çok olduğunu zannetmiyorum, bu elbiseler de kesimlerine göre hareketinizi kısıtlayabilir. Bu, şık görünmek isteyenlere engel olmamalı. En soldaki elbise hem şık hem trendy olarak, beğendiğim 3 elbisenin içinden en güzeliydi bence ..



Ve son olarak podyumdan esintiler. İlham almanız için. İster pembelere bürünüp uçuş uçuş olun, ister beyazın saflığına kapılın ister siyahın asaletiyle minimalist çizgileri taşımak isteyin, BCBG Maxazria'da istediğinizi bulabileceğinize inanıyorum ben...


Gelelim Aksesuarlara..

Bcbg Maxazria kıyafetleri kadar aksesuarları ile de iddialı ...

Sofistike ve zarif mücevherler...

Gösterişli olmak için elbisenizi bu mücevherlerle kombine etmeniz yeterli...




Etnik çizgiler taşıyan fakat modern takılar...
Yazıyı hazırlarken yine hayran kaldım BCBG Max Azria'ya .. Geriye sadece tarzınızı belirlemek ve BCBG'ye koşup elbisenizi denemek kalıyor. Eğer içinize sinmediyse de gelecek yazılarımı bekleyin...
morlu günler
Bayan Mor