22 Ağustos 2010 Pazar

Primark Madness

Londra'ya gidenler bilirlerki Londra'da alisverisin tadi birazda Primarkta saklidir.. Birbirinden guzel Atmosphere ayakkabilari, elbiseleri, bluzlari, etekleri, pantolonlari burada satilmaktadir.. Opia kupeleri, bilezikleri sadece 1 poundadir.. Hem guzeldir hem ucuzdur ve boylece her hafta Primark'a yollara dusulur.. Gitmeyenler icin uzunulen, gidenlere "bana neden birsey getirmedin" dedirten bir yerdir Primark.


If you had been to London, you should know that Primark is one of the cheapest and most useful shops of London. You can have pretty Atmosphere clothes or nice Opia accesorizes in here. With their cheap and beautiful products, people visit Primark once a week. If you're living abroad and you should take presents for your friends, it's the best shop to get gifts for your relatives or friends.

Hersey cok muhtesem degildir cunku Primark Harrods degildir. Kaliteliyle kalitesizi anlamak zor degildir, senelerce kullanilabilen kiyafetleri kotu urunlerden herkes ayirabilir :)

Primark isn't Harrods, so everything isn't really sparkling but you can have some clothes that you can wear for years. It's really easy to understand the products quality.

  • Primarkta hayatta kalmak icin, sabah erken saatte ve mumkunse haftaici gidilmeli.
  • Aksam giderseniz deneme kabini aramamali, sirayi gorunce zaten vazgececeksiniz.
  • Bedeninden eminseniz, uzerinizde nasil durduguna bakmayin bile direk ALIN.
  • Londra'da urun degisimi Turkiye'den cok daha kolay. Fisinizi saklayin yeter.
  • 3-4 poundluk seyleri gorup hemen cosmayin sonra kasada hic odemeyi dusunmediginiz bir miktarla karsi karsiya kalabilirsiniz.
  • Son olarak unutmayin Londra= Primark degil... Daha karsilasacaginiz binlerce buyuleyici magazalar olucak ;)
  • If you want to survive in Primark, you should go shopping early in the morning, and ofcourse week days are much suitable for Primark.
  • If you made a mistake like going to shopping to Primark at 6pm to 8pm, don't try to find the fitting rooms, actually when you see the line of people near fitting rooms you'll change your mind :).
  • If you sure that product will fit you very well, buy it immediately. Don't forget to keep the receipt for exchanges.
  • Don't start to shop madly, when you get the receipt you'll understand that some of your product choices were mistake.
  • "London=Primark" That's not true. So save your money for other shops.
Cok konusup sizinde caninizi cektirmemeli, Londra'ya ugrarsaniz alisveris icin gitmeniz gereken yerlerden biridir diyip konuyu kapatmaliyim.


Primark Subeleri icin tiktik.
For Primark Stores, please click.


Not: Soranlara, Istanbul Fashion Week'e Londra'da oldugumdan katilamayacagim. Sizin icin takip edecek ve blogumda begendigim koleksiyonlara yer verecegim :) Gidenler icinse SIMDIDEN IYI EGLENCELER :D!


Little Note: I won't be able to go to Istanbul Fashion Week because of my London Trip but I'll write about collections that I adore. So stay tuned ;) Have a nice week..


morlu gunler
Bayan Mor

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Curious About IFW: Ozgur Masur

Istanbul Fashion Week'e katilamamak icin en iyi sebeplerden biri Londra'da olmakti herhalde...Tabi Londra'da olmam, Istanbul Fashion Week'i yakindan takip etmeyecegim anlamina gelmiyor :)..

Calismalarini yakindan takip ettigim ve defilesini merakla bekledigim tasarimcilardan biri de Ozgur Masur, yeni koleksiyonu ise "Ten Dokumu"..

I'm really looking for to Turkish fashion designer Ozgur Masur's Fashion Show at Istanbul Fashion Week. Here are some photos of the collection. Enjoy them :)

Gectigimiz hafta, Mehmet Turgut'un koleksiyon icin yaptigi fotograf cekimi elime gecti. Fotograflarda dikkatimi ceken dogal renkler ve sonrasinda koleksiyonda oldugunu ogrendigim ipek krepler ve bedene sarılmış tüllerin vucut anatomisine gore yorumlanislari,farkli detaylari heyecanima heyecan katarak Ozgur Masur'un 27/08/2010 Cuma saat 14:00 gerceklesecek defilesini daha fazla izleme istegi uyandirdi. Defilenin makyaj sponsorlugunu ustlenen Mac'in de harikalar yaraticagindan eminim. Ben fazla konusmadan sozu Ozgur Masur'a birakayim ..


TEN DÖKÜMÜ…
İsyankar Kadınlarım verdikleri savaş sonrası, yaşamlarında tecrübe edindikleri her şeyden sıyrılma noktasındalar. Bazen yaşanmış saydığımız hayat tecrübelerimiz bizi olgunlaştırır ve zaman zaman her şeye verebilecek bir cevabımızın olduğunu fark ederiz. Bu benim kadınlarımda artık doygunluk anıdır. Artık kendilerine sunulmuş hayatın dışında, yeni bambaşka bir yaşam için Ten Dökümü zamanıdır. Kadınlarım,bu zamana kadar birikmiş ruhunu yoran her şeyden arınmak için, ruhlarını kendi bedenlerinden daha fazla sevmek adına gözle görünenden çok hissedilenin peşine düştüler…

Davetiye Sansi icin tiktik.

Adres:Nişantaşı Ihlamuryolu Cad. Can Apt. No:11/5 Teşvikiye/Şişli – İstanbul
Tel : + (90) 212 233 06 78 www.ozgurmasur.com

morlu gunler
Bayan Mor

13 Ağustos 2010 Cuma

Irregular Choice

Bazen Londra'nin sakli koselerinde mini mini dukkanlarda, bazen civil civil magazalarinda karsilastigim " Irregular Choice " ayakkabilari, etekleri, tshirtleri, cantalari.. Hepsi o kadar ozgun o kadar renkli ki bayilmamak elde degil.
You can see "Irregular Choice" products sometimes in little local shoe shops, sometimes in their lovely and exciting stores... Irregular Choice's shoes,tshirts,bags,skirts are really creative and funny. I love them!

Londra'yi ziyaret etme sansiniz olursa gitmeniz gereken yerlerden biride burasi. Brigton ve New York'ta da magazalari bulunan Irregular Choice urunlerinde cok farkli malzemeler kullaniyor. Bazi ayakkabilarinda rastladigim kece dokusu, cam gorunumlu plastik topuklar cok hosuma gitti.
If you had a chance to visit London, you should definitely save money to spend at Irregular Choice ;) Irregular Choice has 2 more stores in Brighton and New York. You can visit them too.. Irregular Choice uses different types of materials at their products. I really like felt shoess :)

Sizin icin kucuk bir arastirma yapip kendimi www.irregularchoice.com a hapsettim. Iste benim en begendigim ayakkabilar :) Aslinda 3 ciftten daha fazlalardi ama hepsini kolaja koyamadim tabiki. En iyisi sizde kendinizi siteye hapsedin ve yuzlerce ayakkabinin keyfini cikarin ;)

I made quick research for you from the internet. I choose " pieces that I adore " from all the shoes from Irregular Choice's website ( www.irregularchoice.com ). Actually I didn't put al my favourite shoes to collage because it was a large package. So you should definitely visit the site.

Son olarak dukkanin yaninda ben. Tatli brosum gozukmese de ayakkabilarim Converse, kaprim annemindi ama artik benim:), cantam Primark (bunun hikayesini daha sonra anlatacagim), kazagim Zara, brosum Ada :) (bu da supriz ;) )..

Finally, Ms.Purple is near the shop :) My capri is my mum's, my shoes are Converse, my jumper is Zara, my bag is Primark (I'll tell you about later).. Have a nice day..

Morlu Gunler

Bayan Mor