19 Ocak 2011 Çarşamba

Dear Boston,


Evet, blog sahibeniz geçen yorucu yılda leylekleri havada görmekle kalmamıştı: İngiltere benim, İran senin; farklı kültürlerle kaynaşmış, doyasıya gezmişti. Bu sene de kendisine "gezi" sözleri verdi ve yine yollara düştü. Yılın başından, hemencecik. Yoğun bir ders döneminden sonra, vakit bulduğu her anda blogunda modanın nabzını tutmaya çalıştı, "fiuw" diye alnını silmeye kalmadan, kendini bu sefer farklı bir maceraya atıyor: Yeni Durak Boston!

Yazarınız, önümüzdeki birkaç gün içinde başka bir şehirde uyanır olacak ve gezi yazılarıyla gününüzü renklendirmeye çalışacak. 
Takipte kalın ;)! 

TRAVEL ALEERT! The first trip of 2011 is to Boston! I'm really excited for my trip, I will be there for ten days. 
Here are some photos of Boston.


Biraz Boston Hakkında...

Boston ABD'nin en eski ve varlıklı şehirlerinden biri olarak bilinir.
Boston günümüzde bir eğitim, sağlık, finans ve teknoloji merkezidir. M.I.T.Harvard Üniversitesi, Massachusetts Üniversitesi, Northeastern Üniversitesi ve Boston Üniversitesi gibi dünyaca ünlü eğitim kurumları Boston ve civarında yer alırlar. Boston'ın moda haftası bile vardır. Şehri, NBA'da Boston Celtics temsil eder. Havası soğuktur.

A little bit about Boston..

Boston is one of the oldest city in USA.
Boston is a centre of education, health, finance and technology.
Well known universities such as M.I.T, Harvard, Massachusetts, Northeastern, Boston University is located in Boston. Boston has a fashion week! Yey ! Boston Celtics represents Boston in NBA. Boston has a cold weather.

Karda Boston..
Snowy Boston.. 


Gökyüzüne uzanan binalar..
Skyscapers..



Boston Terrier


Boston'da bir ara sokak..
A backstreet in Boston..


Boston Celtics

morlu günler / have a nice week
bayan mor / miss purple

photos: deviantart

18 Ocak 2011 Salı

Modern Classics


Editoryallere bayılıyorum ve sizinle beğendiğim kareleri paylaşmaya tam gaz devam ediyorum! Son beğendiğim moda çekimi Adrian Mesko'ya ait. Adrian Mesko "Modern Classics" adlı fotoğraf çekiminde dolgun dudaklı manken Alys Hale ile Vogue Avusturalya Ocak 2011 sayısı için çalışmış. Antik heykellerle, sofistike Chloe, Prada ve Louis Vuitton tasarımlarını birleştiren Mesko'nun bu tapılası editoryaline bakmaya doyamayacaksınız...

I adore fashion editorials and I will continue to share gorgeous editorials with you! 
Here is the last photoshoot which I  love to look. It's by Adrian Mesko. Adrian Mesko and "plumb lips" Alys Hale did a great job while creating a fashion editorial for Vogue Australia for January 2011 issue. Editorial is called " Modern Classics ". Mesko is inspired from statues of antiquity and Meg Gray combine lightweight pieces from Chloe, Prada and Louis Vuitton in Modern Classics. You won't stop looking at those shoots..







morlu günler / have a nice week  
Bayan Mor / Miss Purple

15 Ocak 2011 Cumartesi

Florals are BACK by D&G!

Yazın sıcaklığını, ilkbaharın pozitif enerjisini ve hayatımızı renklendiren ilkbahar-yaz trendlerini çok seviyorum.
Önümüzdeki güneşli günler için D&G eğlenceli bir koleksiyon hazırlamış. "Piknik" temalı bu çekim Mario Testino imzalı. 
Mario'nun kadrajından görebileceğiniz gibi, D&G'nın İlkbahar-Yaz 2011 koleksiyonunda romantik yaz, karşı konulmaz renkteki çiçekler ve ikbaharın mutlu enerjisi ön planda...

I love the warmness of summer, positive energy of spring and also adore the "spring-summer" trends :). Obviously D&G worked really hard for their "Spring-Summer 2011" collection for our up coming summer days. This "picnic" themed shoot is by Mario Testino.
As you can see from this photoshoot, this collection is surrounded by romantic summer, overwhelming flowers, springtime fun..
Bandanalar, yüksek ökçeler, güneş gözlükleri.. D&G aksesuarda yine iddalı.
Bandanas, high-heels, sunglasses. D&G is assertive in accesorizes.
Biraz daha "şehir hayatı"na uygun..
More suitable for "urban life".. But still shiny.
2010 erkek modasında "in" olan diz üstü şortlar, bu sezon da yerini kimselere kaptırmayacağa benziyor..
Knee shorts are "in" AGAIN..
Cennet!
And that's how heaven looks like..
Narçiçeği rengi çantayı hemen "bu sezon sahip olunması gerekenler" listesine alıyorum!
New season D&G bags should be on your "must have list"! Adore them.
Son olarak, Havalı D&G gözlüklerinizi takmaktan çekinmeyin. Yaz gittikçe yaklaşıyor ;)!
Finally, Don't be afraid of wearing your cool D&G sunglasses. Summer is getting closer ;)!

morlu günler / have a nice weekend
Bayan Mor / Miss Purple

14 Ocak 2011 Cuma

Istanbul Fashion Week 2011


Heyecanlıyım. Hemde çok fazla. Bunu en son Ağustos'ta gerçekleştirilen İstanbul Moda Haftasına katılamamama bağlıyorum. Işıltılı podyumlarla, beklediğim yaratıcı koleksiyonlarla büyülenmeye HAZIRIM ve tabiki bu dört gün için çalışkan bir blogger olacağım. İzci Sözü :)! Öncelikle etkinliğin geçen kış gibi Santral İstanbul'da gerçekleşeceğine çok sevindim. Geniş, pozitif ve kesinlikle "cool" bir mekan. Bence İstanbul Moda Haftasına çok yakışıyor .
3-6 Şubat'ta gerçekleşecek olan İstanbul Moda Haftası kapsamındaki defilelerde, markalar ve tasarımcılar Sonbahar/Kış 2012 koleksiyonlarını tanıtacaklar. Bu sene IFW, 21 defileye ev sahipliği yapacak. 9 tasarımcı solo defilesi, 3 karma defile toplamda 18 tasarımcı 9 markanın yeni koleksiyonlarını izleyeceğiz. Anlayacağınız Santral İstanbul'da kuvvetli moda rüzgarları esecek..
Gelin görün ki bazı başarılı isimlerin eksiliği de dikkatimi çekmedi değil: Hatice Gökçe, Bahar Korçan, Özlem Süer ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde Bora Aksu... Bu dört kahramanın bu sezon yarattıklarını podyumda görmek, fotoğraflamak isterdim...

I'm really excited for our coming Istanbul Fashion Week. I'm ready for shiny podium and new marvellous collections of our Turkish designers. I promise I will be a good blogger, I will write all the things about IFW for you. So on  I'm a reliable source for IFW :).
 Firstly, I'm really suprised about the place that IFW will take: It's SantralIstanbul. I think SantralIstanbul is the best place for IFW: It has large area to cover, is chilly, positive and also really "cool". On 3rd-6th February we will see 21 fashion shows. Be ready for Autumn-Winter 2012 collections! By the way I didn't see Hatice Gökçe, Bahar Korçan, Özlem Süer and also Bora Aksu's name on the fashion show list of IFW. I'm suprised and dissapointed. I really wished to see what they created for Autumn-Winter collections and also take photographs of their fashion shows.

İşte Açıklanan Defile Programı...
So, It's the Fashion Show List Of IFW!


Dipnot: Arzu Kaprol'un Sonbahar-Kış 2011/2012 Kış koleksiyonu konsept sunumu, Kuruçeşme'deki Arzu Kaprol Couture Showroom'unda gerçekleşecek.
PS: Arzu Kaprol's consept show will take place in Kuruçeşme, at Arzu Kaprol Couture Showroom. 

Geçen sezon Günseli Türkay'ın eğlenceli tasarımlarıyla şenlenirken, Zeynep Erdoğan'ın iddialı çizgileriyle ama aynı zamanda yumuşak pembe tonuna, Gamze Saraçoğlu'nun sofistike ve modern parçalarına hayran kalmıştım.

Curious about Günseli Türkay, Zeynep Erdoğan, Gamze Saraçoğlu's shows. These are the pics from the last IFW at August.


Ve yine merakla beklediğim tasarımcılar: Simay Bülbül,Mehtap Elaidi, Özgür Masur. Üçü de beyazla o kadar güzel oynamışlardı ki... İşte tasarımcılarımızın "Yorum Farkı" diyerek yazımı bitiriyorum. Bakalım bu sene Türk tasarımcılarımız bize hangi trendleri ön görecek ve hangileri aynı akıma yakalanıp farklı bakış açılarıyla koleksiyonlarında bizleri şaşırtıcak? Orada olmasanız da Bayan Mor sizin için Sonbahar-Kış 2012 modasının nabzını tutacak, fotoğraflarıyla sizi etkileyecek ;)!

Also wondering about Simay Bülbül, Mehtap Elaidi, Özgür Masur. Last season they played with white so differently... It was amazing. So let's see what do the designers got :)?! Counting the DAYS. I am going to report from IFW. Hope you will like that ;).

Morlu Günler / Have A Nice Week
Bayan Mor / Miss Purple

8 Ocak 2011 Cumartesi

New Editor In Chief Of Vogue Paris: Emmanuelle Alt

Görsel: Humor Chic

Hepimiz Carine Roitfeld'in istifasına üzüldük mü? Evet, onu özleyeceğiz.Vogue Paris, Carine Roitfeld'lı ihtişamlı geçmişini geride bıraktı ve 2011'e Emmanuelle Alt'ın yönetmenliğiyle giriyor. Carine'e ayrılık sebebi kendi projelerine odaklanmak olduğundan iyi şanslar dilerken; Emmanuelle'e hayırlı olsun diyoruz, kendisininde gerek 10 yıllık Vogue moda editörü olarak tecrübesiyle, gerek geçmişteki başarılarıyla bu işin altından kalkacağına inanıyoruz. Tebrikler Alt! Tadını çıkar ;).

We will miss Carine Roitfeld? Don't We? But Carine and also Vogue Paris is trying to make a fresh start. Vogue Paris chose Emmanuelle Alt for Carine's old position: Editor In Chief Of Vogue Paris. While wishing the bests for Roitfeld on her new projects, we are happy for Alt. Congratulations Alt! Enjoy it ;)!


Biraz Emmanuelle Alt'ın stiline göz atalım. Bazen grunge bazen modern tarzıyla ön plana çıkan Alt, siyah&beyaz&gri üçlemesinden vazgeçemiyor. Kombinlerinde soluk renkleri tercih ediyor ve çok fazla aksesuar kullanmıyor.

Let's take a quick look for Alt's style. She loves to wear modern pieces and grunge style. Black,white and grey are the colors which she wears most. She loves PALE. She doesn't use too much accesorizes.























Fransızca bir siteden buldum. Alt'ın Vogue Paris için yaptığı bir sayfalık "mood board."

I found this image from a french site. I guess that it's Alt's mood board for Vogue Paris.


morlu günler / have a nice week
Bayan Mor / Miss Purple