26 Şubat 2011 Cumartesi

1.Yıl - First Anniversary




(Fotoğraflar: Ada Dileksiz - Her Hakkı Saklıdır)

Başta sadece ben vardım.. Kafamdaki susmak bilmeyen düşünceler ile ben.. Nereden başlasam diyen ben.. Ve öğrenme isteğim, bünyeme daha fazlasını katma arzum.. Birde sabırsız oluşum.. Heyecanlı oluşum, yerimde duramayışım.. 
Bir "ben" kendime yetemedim, Bayan Mor'u yarattım.. 
Neden Mor diyenlere cevabım: asil ve zarif, bazen eğlenceli ve heyecanlı, her zaman güleç olan MOR' dan başka birşey olamazdı lakabım..
Aklıma geldikçe yazmaya başladım ve sizinle paylaşmaya.. Moda adına ne var ne yok önce aklıma kazıyor, sonrasında bloguma yazıyordum.. Daha sonra siz de bana eşlik etmeye başladınız.. Bazen kısa yorumlarla, bazen uzun uzun beğeninizi belirttiniz.. Güzel sözler söylediniz, mutlu hissettirdiniz ve doğru yolda olduğumu farkettirdiniz.. Aslında "SİZ" olmasaydınız bunların hiçbiri olmazdı: Bir yıl boyunca edindiğim bütün deneyimler, katıldığım eğlenceli etkinlikler, hoş davetler, çarpıcı defileler, heyecan verici projeler.. Bir çoğunda "Bayan Mor" sizin elçiniz olarak oradaydı: Ben anlattım, siz dinlediniz.. Bazen sustum, hayıflandınız.. Ama sevdiniz ve bunu belli ettiniz.. Bu kısa yolculuk boyunca farkettim ki herşey "bilgelik ve cesaret". Bu iki elemente sahipseniz, birde aklınız başınızdaysa, kazanırsınız, her daim. Bunlara sahip olmam dışında şanslıydım da çünkü  "Sizler" vardınız yanımda..

Siz değerli okuyucularım, modada serüven hiç bitmeyecek ve hızla devam ediyor,
 burada (www.bayanmor.blogspot.com) da yolculuk bitmedi. Daha yeni başlıyor!

Nice Senelere Hep Beraber
Bayan Mor

Happy Anniversaries! Love from Miss Purple..

18 Şubat 2011 Cuma

"F"un In "F"ashion

Jeremy Scott Fall 2011 NYFW Backstage

Renkli, Özgün ve Çarpıcı..
Bu üç kelime Jeremy Scott'un Sonbahar-Kış 2011 koleksiyonunu tanımlayan kelimeler bence.. Zıtlıklarla dolu bir koleksiyonla çıkan Scott, diğer tasarımcıların aksine moda'nın eğlenceli tarafıyla ilgilendiğini belirtiyor. Sonuç mu? Ortaya bir enerji patlaması çıkıyor. Renkli saçlar, neon makyaj, eğlenceli sloganlar, yaratılan kombinlerde kullanılan farklı materyalden oluşan parçalar New York podyumlarını canlandırıyor.

"Moda, ibadet ettiğiniz bir kilise olmamalı" diyen Jeremy'nin koleksiyonun açılış parçası "Enjoy God" (Tanrı'nın tadını çıkarın) sloganlı elbiseleri, sweatshirtleriyle New York Moda Haftasını alt üst etti. Coca-Cola logosu haricinde süpermen logosu ve bir çok sloganın atıldığı defilede uçuşan at kuyruklarıyla, neon renk kürk fularlar bir hayli çılgındı.

Unutmadan Modellerin saçlarına el atan isim "Eugene Souleiman". Tebrikler Souleiman! Müthiş bir iş çıkarmışsın. "Bayan Mor" olarak  en yakın zamanda kapını çalacağım ;).

Bayan koleksiyonundaki her parçanın bir de erkeklere yönelik bir seçeneği olması hoştu. Her ne kadar koleksiyonun etkilerini, İstanbul sokaklarında beylerin üzerinde göremeyecek olsak da Beyler! Jeremy'in gelecek sezon sizin için de harika fikirleri varmış, onu öğrendik.

Defilede "frontrow"dan izleyemesenizde, keyif alabilmeniz için V Magazine'in backstage fotoğraflarıyla, defileden kareleri karıştırdım. Hem her parçayı dikkatle inceleyebilecek, hemde Jeremy'nin yükselen çığlıkların çarpıcı kareler sayesinde kulak verebileceksiniz.

Daha fazla söylenecek bir şey yok, kombinler yeterince konuşuyor zaten.. Tek diyebileceğim Jeremy, çılgınsın ve seni olduğun gibi seviyoruz!

Colorful, unique, blazing...
These are the three words which can express Jeremy Scott's Fall 2011 Collection. In this collection Jeremy choosed to create contrast fashionable pieces, I guess. 
"It shouldn't be a church that you pray to" says Scott about fashion while representing his "Enjoy God" t-shirts, sweatshirts and dresses. Personally, I adore the collection. Take a look at the collages I made ;) Have a nice weekend.


" Enjoy GOD "




Güçlü omuzlar, kürk detayları. Siyah uzun şimşek dokulu elbise, favorim!
Strong shoulders, fur details. Black&long dress with flash is my favourite!





Koleksiyonun ayakkabıları da hipnotize edici. Ne dersiniz?
Is it Pretty In Pink? Or NOT?


Siyah&Beyaz
Black&White


Erkeklere yönelik parçalar.
Boys stuff.


-Ve Son-
THE END

fotoğraflar/ photos: 
Style.com

V Magazine

17 Şubat 2011 Perşembe

Elegant Escape



Elegan stili hep çok sevmişimdir. İngiltere asıllı Glass Magazine son sayısında nostalji yapıyor ve bizi 50'lere gönderiyor.
Bu müthiş kareler Micaela Rossato'dan... Fotoğrafların ve haftanın keyfini çıkarmanız dileyiğle..

Editorial is from last Glass Magazine. I call this editorial "Elegance Escape". 
These shoots are captured by Micaela Rossato, hope you'll like 50's editorial. Enjoy :)

bayanmor
miss purple

glass magazine: http://www.glassmagazine.co.uk/





12 Şubat 2011 Cumartesi

Wings Of Poetry By Swarovski

Sene 1895.. İstanbul.. 
Pera Palas Oteli'nin açılış balosu yapıldı.

Yine aynı sene.. Avusturya..
Daniel Swarovski kristal mücevher taşlarını kesmek için geliştirdiği makinesiyle,
 Tyrol'daki Wattens kasabasına taşındı.

Year 1895.. In Istanbul..
The opening ball has been made in Pera Palace.

At the same year.. In Austria..
Daniel Swarovski invented a machine which cuts crystal and move in Tyrol,Wattens.


Ve 2011'in 9 Şubatı.. Yine Pera Palas..
İşte o gün ihtişamına bayıldığım Pera Palas'ta Swarovski'nin İlkbahar-Yaz 2011 koleksiyonu "Wings Of Poetry"le tanışmaya gittik. Konuk listesinin kaliteli olduğu, mekanın Swarovski'ye çok yakıştığı bu lansman çok başarılıydı. Defiledeki mankenler ışıl ışıl parlarken, bütün konuklar olarak biz de markanın sanat yöneticisi Nathalie Colin tarafından tasarlanan koleksiyondan oluşan defileden büyülendik.

And In 2011 On 9th of February.. Again, In Pera Palace..
Swarovski made a fashion show of their new Spring-Summer 2011 collection: Wings Of Poetry. Event was really successful and guest list was so classy. Models were shining like the stars with their glamourous jewelleries.

Defile Başlıyor!

Colin'in doğanın doğru yer alacağı ve sanat haline dönüşeceği bir koleksiyon hazırlama isteği üzerine İlkbahar-Yaz 2011 koleksiyonu hazırlanıyor. Nathalie Colin " Bu sezon ilham perimiz doğanın yeniden doğuşunda yürürken ilham aramak için stüdyosunu ilkbahar güneşinin ilk ışıklarında terkeden bir ressamdır." diye ekliyor.

Anlayacağınız Swarovski İlkbahar-Yaz 2011 koleksiyonu, doğanın, tasarımla, mücevherle, insan bedeniyle buluşması. Koleksiyon yeşil, kırmızı, turuncu, sarı gibi birçok canlı rengi içinde barındırıyor. Bu doğayla içiçe olan tasarımlar üçe ayırılıyor: 

1) Canlı renkerin patlamasıyla oluşan: Impressionist Rainbow
2) Noktalarla doğa ve vahşi hayatın tercümesi: Free Butterflies
3) Cesur ve grafik koleksiyonlar sunan: Spring Collage

Hangisi size göre? Karar size kalmış. Swarovski'nin İlkbahar-Yaz 2011 koleksiyonundan istediğiniz bir parçayla ışıl ışıl parlayabilirsiniz.

The collection is all about impressionism. Take a look at the photographs of new collection.



1.Impressionist Rainbow
NOON Kolyesi


2.Free Butterflies
NATURALLY Kolyesi ve Bileziği


3.Spring Collage
NASTY Kolyesi ve Bileziği








Swarovski'nin bu koleksiyonunda güneş gözlükleri ve clutchlar da çok göz alıcıydı.
Adore the clutches and sunglasses in the collection!



Ve Swarovski taşlardan oluşan mini bir elbise..
Mini dress with Swarovski crystals.


Sürpriz! Swarovski bu koleksiyonunda erkek müşterilerini de unutmamış.. İlkbahar-Yaz 2011 Erkek takı koleksiyonu en az bayan koleksiyonu kadar hoş tasarımlara sahip. İlgilenenlere müjde! Bu tasarımlar Martta raflarda yerini alacak  :).


Fotoğrafların hepsi tarafımdan çekilmiştir ve her hakları saklıdır.
All the photos are taken by me and their all rights reserved.

9 Şubat 2011 Çarşamba

Stylish Moments of IFW : Chapter 2




























Fotoğraflar tarafımdan çekilmiştir ve her hakkı saklıdır.
All the photographs are taken by me and their all rights reserved.