28 Mart 2011 Pazartesi

EsmodIstanbul: Fashion Design Contest


İlk duyduğumda heyecandan ne yapamayacağımı bilemediğim bir haberim var sırada..
Benim gibi lise öğrenci arkadaşlarıma moda dünyasının kapılarını açabilmeleri için gereken özgüveni verebilecek bir yarışma...

Bugün dünyanın dört bir yanında 20 okula sahip olan ESMOD, lise son sınıf öğrencilerine, yaratıcılıklarını ortaya koymaları için “Küçük Siyah Elbise” konulu bir moda tasarımı yarışması açıyor. Ne yazıkki benim önümde 2 sene var fakat siz, hattaki lise son sınıfta okuyan arkadaşlarım  eğer moda tasarım okumak istiyorsanız "bu fırsat kaçmaz!" 
  • Öğrencilerin, yarışmaya katılacakları projeler arasında en başarılı bulunan kişiye ESMOD Istanbul’da 3 yıl süreyle moda tasarımı alanında eğitim bursu verilecek.
  • Yarışmanın ikinci ve üçüncüsü ise 11- 29 Temmuz 2011 tarihleri arasinda ESMOD İstanbul bünyesinde açılacak olan yaz okuluna katılma hakkına sahip olacak. 
  • Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin, iki bölümden oluşan başvuru formundaki soruları cevaplamaları ve yarışmanın konusu olan Küçük Siyah Elbise temasıyla ilgili belirtilen kriterlere uygun en az 9 sayfalık bir portföy hazırlamaları gerekiyor.
  • Detaylı bilgi için www.esmodistanbul.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • Yarışma Şartları ve Hükümleri için tıktık.
Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi ise 15 Mayıs 2011 Pazar günü saat 18:00.


Esmod Istanbul is having a new competition for High School Seniors who are dying to study fashion :) Subject of this contest is "Little Black Dress". For more details click here.

12 Mart 2011 Cumartesi

Casual Saturday


Uzun zamandır gözünüz blogda yeni postlar bekliyorsunuz biliyorum. "Nerelerdesin?" diyenleriniz gün geçtikçe artıyor ve bloggerınız vicdan azabından ölücek. Bir önceki postumda belirttiğim gibi canım hala sıkkın, bloglarımıza kaçak yollardan post atmak, dns ayarlarını değiştirmek bir hayli üzücü.. Son zamanlarda "ilham" denen şeyden bende bir zerre bile kalmadı.

Geçen iki haftam çok yorucuydu: sınavlar, projeler, mun çalışmaları.. Ve bütün bunlar tam gaz devam ediyor, şimdiden affedin beni.

Yurtta iki günlük kar sevincinden sonra bugün güneş yüzümüze güldü ve ben ilkbaharı özlemişim, bugün hava çok güzeldi :) İşte bu yüzden ince ceketler askılardan indirildi.. Kombinime gelirsek tamamen salaş bir cumartesi için çok uygundu.

Look Of The Day

Ceket/ Jacket: Beymen
Gömlek/ Shirt: Mango
Jeggings: Benetton
Bot/ Boots: Derimod
Çanta/ Handbag: H&M
Gözlük/ Sunglasses: Rayban-Newwayfarer
Kolye/ Necklace: Annemin-Mom's


6 Mart 2011 Pazar

Sesimiz Kısıldı...


Susmak, susmak ve susmak... Bizden tek istedikleri bu.

Gerçekten bütün hafta keyfim kaçık, çoğunlukla boş bakan, üzüntüden kahrolmaya yakın bir insan olarak yaşadım. Neden mi? Twitter'da bize destek verin diye bangır bangır bağırdığım, Facebook'tan bu durumdan sorumlu insanları sövdüğüm olay: BLOGLARIMIZA OLAN ERİŞİM YASAĞI. Digitürk kendi yayın haklarını korumaya çalışırken, binlerce insanın yayın hakkını elinden alması bana pek adil gelmedi. En azından Digitürk'ün satın aldığı maç yayınlarını yayınlayan bloglar cezalarını çekselerdi. Bloguma girdiğimde "bu siteye mahkeme kararıyla erişimi yasaklanmıştır." yazısı kendimi gereksiz yere suçlu hissettirdi. O yüzden dns ayarlarımı değiştirdim. Ruh sağlığım için. 
Kullanabileceğiniz DNS'ler 156.154.70.22 - 156.154.71.22
Son olarak Digitürk yetkililerine sesleniyorum, korsan yayın yapmak isteyen bunun zaten bir yolunu bulacaktır.. 
Blogger'ı ve ona bağlantılı bütün ".blogspot.com" uzantılı blogları kapamak çözüm değildi anlayacağınız..

Bu durumu protesto edenler olarak çığ gibi büyüyoruz..
Bize destek olmak isterseniz;
BLOGGER IS BANNED IN TURKEY! TO HELP US; CLICK THE LINK ABOVE!