22 Temmuz 2011 Cuma

Sun.Day.Sky 2011


Bu haftasonu keyfi için adres Santral İstanbul!

Sun.Day.Sky festivalini İstanbul'daki hiç bir festivalle değişmem. Santral İstanbul'un huzuru ve yeşili, Tamirane'nin limonatası, butik standları, Dj performansları, plak pasajıyla türünün tek örneği, İstanbul’un  “ücretsiz kent festivali”.. 

Açıkhavada, bol güneş, müzik, keyif ve farklı aktiviteleriyle eğlenceli bir haftasonu yaşamak için bende Santral'de olucam. Arada su tabancamla ıslanıcam, arada yemyeşil çimlere uzanıcam.
Orada görüşmek dileyiğle... 

Geçen sene nasıl mı geçti? tıktık.


Tarih: 23 – 24 Temmuz Cumartesi ve Pazar 
Saat: 11:00 – 22:00
Yer: santralistanbul

Ulaşım: Taksim AKM önünden 08:30 - 14:00 saatleri arasında 30 dakikada bir, 14:00 - 19:00 saatleri arasında da 20 dakikada bir ücretsiz servislerle Santral İstanbul'a rahatlıkla gelebilirsiniz :)

 Daha fazla bilgi almak için.. sundaysky.net

12 Temmuz 2011 Salı

Facebook Page


Facebook sayfalarının nimetlerini görünce; emektar facebook grubumu kapamaya karar verdim. Gruptan çıkıp, sayfayı "beğen"ebilirsiniz. İşte yeni "Bayan Mor | Fashion Blog" sayfasının linki...


İyi bir hafta geçirmeniz dileyiğle :)
Bayan Mor

Hope you'll "like" our brand new facebook page :)

11 Temmuz 2011 Pazartesi

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Bir Stil İkonu: Iris Apfel

* Bu yazı MODAZON için yazılmıştır. 


 Hayatı bir gülmece olarak gören Iris son zamanların en çok konuşulan moda ikonlarından biri. Fakat aynı zamanda kısa beyaz saçı, dağınık evi, büyük çerçeveli gözlükleriyle Iris bizden biri. Butik sahibi bir annenin, cam ve ayna sektöründe bir şirkete sahip babanın çocuğu olarak günümüzden 90 yıl önce dünyaya geldi. New York Üniversitesinde sanat tarihi okuyan Apfel, moda sektöründe dergilerde, illüstratörlerin yanında çalıştı. Sonunda kocasıyla kurdukları tekstil firması “Old World Weavers” da hala çalışıyor. Bunun yanında stil danışmanlığı yapıyor.  


“Benim için kişisel stilin anahtarı aksesuarlarda yatıyor. Bir arkadaşım büyük gözlüklerim ve bilekliklerimin benim imzam olduğunu söyledi. Çantalarıma, kemerlerime, bileziklerime bir servet yatırdım ve onlarsız ben bir hiçim çünkü bir aksesuar bütün bir kombinin havasını değiştirebilir.” Iris Apfel 


Iris hakkında gerçekler
·         İris, bir jean pantolona 15 dolardan daha fazla vermeyeceğini söylüyor.
·         Moda ikonu olmadığını, trendleri takip etmediğini belirtiyor.
·         Gardırobundan seçilen parçalar 2005 yılından beri farklı şehirlerin müzelerinde sergileniyor.
·         Hayatta kendini ifade etmenin çok önemli bir olgu olduğunu düşünüyor.
·         Beyaz Saray’da, 9 başkan için dizayn ve restorasyon çalışmaları yaptı. 
·         Kelepir ürün alırken üzerinde denemiyor, “üstüme olmasa bile, onları yastık yaparım” diyor.
·         Kadınlar, Iris’i gördüklerinde onlara stiliyle ilham verdiği için Iris’e teşekkür ediyolar.
·         Bir Balenciaga ile yerel kıyafetleri kombinlemenin heyecan verici olduğunu düşünüyor.
·         Gardrobunda mucizeleri saklayan, fakat günlük hayatta onları giymeye kıyamayan insanları saçma buluyor. 
·         90 yıllık hayatında aldığı bütün kıyafetlerinin çoğunu saklıyor. 


5 Temmuz 2011 Salı

Akıl Almaz Topuklar

*Bu haber MODAZON için yazılmıştır.


Christian Louboutin gururla sunar..

Dünyanın en uzun topuklu ayakkabılarıyla olan yarış "kırmızı taban" larla taçlanıyor.
Louboutin English National Ballet için 20 cm yüksekliğinde bir topuklu ayakkabı tasarladı.
Tasarımcı, çok konuşulan ayakkabısında ipek kullanmış, kumaş üzerini ise Swarovksi kristalleri ile süslemiş.
English National Ballet için düzenlenen destek projesi içlerinde Giles Deacon, Erdem, Roksanda Ilincic gibi isimleride bulunduruyor.
Louboutin'in de içinde bulunduğu projede haziran ayının sonunda 13 tasarımcının yarattıkları açık arttırma ile satıldı.

Bu projeden geriye kalan ise Louboutin'in güzel sözleri..
" Yüksek topuklarım balerinlerin gökyüzüne yaklaşmasına yardım edecekler, böylece onlar cennete daha yakın olacaklar."

3 Temmuz 2011 Pazar

Limango Designers Studio


Aramızda alışverişi sevmeyen yok herhalde? :) Her ürünün daha az maliyetlisi, düşük maliyetine göre iyi kalitesi; "online shopping"i tercih edenlerimizi saymaya parmaklarım yetmez diye düşünüyorum. Geçen perşembe ise, müşterilerine "private shopping" servisi sunan online alışveriş sitesi Limango'yu biraz daha tanımak ve yeni projelerinden bahsetmek adına soluğu Nişantaşı Hardal'da aldık.


Limango'nun mottosu da biz moda tutkunları için çok anlamlı olsa gerek. Limango, Designers Studio ile yola "sınırlı sayıda özel ve özgün tasarımlara karşılık ulaşılabilir fiyatlar" diyerek çıkıyor. Bizi de kalbimizden vuruyor. Tasarımcıların özel koleksiyonlarının yer aldığı Limango Designers Studio’da üyeler, her hafta farklı bir tasarımcının koleksiyonuna sahip olma şansını elde ediyorlar. Süpriz tasarımcılardan bir kaçı ise Gamze Saraçoğlu, Niyazi Erdoğan, Hatice Gökçe.


"Limango Designers Studio" daveti uzun zamandır en çok keyif aldığım davetti herhalde :) : Güleryüzlü Limango ekibi, hoşsohbet bloggerlar, Hardal'ın renkli dekorasyonu bize samimi bir ortam yarattı. Saatler nasıl geçti anlayamadık bile..


Limango ekibi ve Limango danışmanı Gamze Saraçoğlu

 


Yoğun ilgi gören bu projeye, Limango'nun ana sayfasında yer alan Limango Designers Studio sekmesinden ulaşabilirsiniz. Eğer hala Limango ile tanışmadıysanız, sizi hemen www.limango.com.tr ' ye alalım :)

İyi Alışverişler
Bayan Mor



1 Temmuz 2011 Cuma

Tout Comme Marie-Antoinette

Dünyadaki en huzurlu mekan Marie-Antoinette'in köyü. Gidip gördükten, havasını içime çektikten, çimlerine yayıldıktan sonra anladım. Sessizliği, bir aristokrata yakışmayacak derece küçüklüğü, tatlı iç tasarımıyla Versay Şatosu'nun (Chateau De Versailles) en yaşanılabilir yeri. Zira Versay Sarayı'ndaki şatafat Dünya üzerinde hiç bir sarayda olmasa da, sarayların yeterince rahat olmadığına karar kıldım bu gezim sonrasında ve yaşamak için bütün şatonun sadece minicik bir kısmı olan Marie-Antoinette'in köyünün bana yeticeğine inandım :)
Sarayın duvarları.. İşçilik mükemmel, ilk başlarda "küçük" bir av köşkü olarak yapılan bu devasa yapı, sonradan şatoya çevriliyor. İhtişamın her ayrıntıda saklandığı bu saray, günışığında parladığı anlarda sizi büyülüyor. Belki duymuşsunuzdur, ya da şimdi çok şaşıracaksınız ama saray ilginç bir özelliğe sahip: Sarayda onlarca oda olmasına rağmen bir adet tuvalet veya banyo yok! Asiller istedikleri yerde ihtiyaçlarını giderebiliyorlar, "tüy dikmek" deyimi burdan geliyor olsa gerek :)
Aynalar Galerisi

Paris seyahatim boyunca gideceğimiz mekanlara göre kıyafet seçimi yapıp, (her türlü hava koşuluna rağmen) ortama uygun kombinimi giymek beni hep daha mutlu hissettirdi. Bakınız, Versay sarayındayım, çiçekli Twist elbisem, kırmızı Derimod pabuçlarım, Zara clutchımla, Marie-Antoinette gibi hissetmeye hazırdım, bu post için fotoğraf karıştırırken anladım ki kombinlerim beni moda sokmuşlar, malum Marie-Antoinette'in mutfağında bile evin hanımıymış gibi pozlarım var :) İşin geyiğini bırakırsak, gördüğüm manzaralar muhteşemdi ve hayatım boyunca unutmayacağım karelerdi.

Laduree :)
Kızlarla sohbet ettiğimiz, prensleri çekiştirdiğimiz yer :P (Marie-Antoinette'in oturma odası)
Pembe perdelerim <3 :) Ben gerçekten o sarayda kendimi prenses gibi hissettim.




Marie-Antoinette'in pasta ve tatlı düşkünlüğünü bilmeyenimiz yoktur herhalde? Hatta çok bilindik bir sözü vardır, akılları kurcalayan, hatırlayın. Neyse sevgili okuyucularım, şatonun yönetimi uygun görmüş, sarayın içinde hediyelik eşya mağazası haricinde, Laudree'nin mini mini bir dükkanı da var. Sarayı gezen herkes, soluğu burda alıyor. Bizde makarona karşı koyamadık, hem küçük çekimimize bir detay olarak ekledik hemde afiyetle yedik :)
Son olarak, 3 günlük de olsa bir Paris seyahati ile kendinizi ödüllendirirseniz, hafif uzun yolu gözünüzde büyütüp Versay sarayını es geçmeyin, sizi çoğu "gidilmesi gereken yer"den daha çok büyüleyecektir.

Sevgiyle Kalın :)
Bayan Mor