31 Ağustos 2011 Çarşamba

As Istanbul, We Are All In With Adidas.


Geçen haftalarda, güzel bir günde, boğaz kenarındaki güzel bir otelde, güzel bir haberle "Adidas" bir güneş misali yüzümüzü güldürdü. All Originals Party yoldaydı. Dostlarla, senenin en heyecan verici sokak partisi hakkında konuşmaya başlayınca susmadık. Konuştuk da konuştuk: hem Adidas'tan, hem bu iple çektiğimiz organizasyondan.

At previous week, we meet with the crew of Adidas at lovely day and spend a great time talking about the new Adidas Street Party with the great view of Bosphorus. 


Notlar, notlar, notlar.. Size aktaracağım o kadar çok detay, bilgi paylaşıldı ki lansmanda; ellerim durmadı. En baştan başlıyorum sevgili dostlar...

Tarih: 17 Eylül Cumartesi
Mekan: Maçka Küçükçiftlik Parkı

İlk kez geçtiğimiz yıl, Karaköy Limanı Antrepoları'nda 8 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen sokak partisi; bu yıl da yeni sürprizlerle karşımızda!  all Originals Party, "orijinalliğin adresi Istanbul sokakları" konsepti  ile yola çıkarak, sokağa ait tüm unsurları bir araya getirecek. Müziğin, modanın kalbi bu sene de Maçka Küçükçiftlik Park'ında atacak! 

Notes, notes, notes... So many details to tell.Here, I go.

Date: 17th September 2011
Place:Maçka Küçükçiftlik Parkı 

Last year, with 8 thousand attending to the first street party of Adidas at Istanbul. With the success of last year, Adidas team has lots of suprises for you.
With its brand new style competition and prizes of it :), new segments which was added to party area; we will have a great time there! To have more information please click www.facebook.com/adidasoriginals.
Have a great week :)


all Originals Party öncesinde, markanın severlerine özel yarışmalarla da adından pek söz ettireceğine benziyor,zira facebook fan sayfası üzerinden bir stil yarışması başlattı. adidas Originals mağazalarında parti stillerini yaratıp, fotoğraflayarak facebook@adidas.com adresine gönderenler arasından en iyi 3 parti stilinin sahibini, “all Originals Party” davetiyesi, adidas Originals hediye çeki ve XOXO The Mag Dergisi’nin Ekim sayısında yer alacak moda çekiminde modellik yapma şansı bekliyor. Başvurular 12 Eylül’e kadar devam edicek. Elinizi çabuk tutun, benden söylemesi! Kazananların 14 Eylül’de açıklanacağı yarışma ile ilgili duyuru ve en güncel bilgileri www.facebook.com/adidasoriginals adresinden takip edilebilirsiniz.  

  

Profesyonel kaykaycıların, dansçıların parti alanında gösteriler yapacağı, trombolin ve grafiti alanlarında parti katılımcıların özgürce eğleneceği, styling alanında uzman kişilerden öneriler alabileceği partide, EĞLENCE TAVAN YAPACAK! Saat 15.00 olarak belirlenen kapı açılışıyla, Radio adidas Originals standından elektronik müzik, house, disco, lounge tınıları yükselecek.



Unutmadan, all Originals Party biletleri 40 TL’lik satış fiyatıyla Biletix’ten temin edilebilecek. Ayrıca partiye adidas giyip gelenleri ise küçük sürprizler bekliyormuş, benden söylemesi...





Doğru söze ne denir, bu sene de adidas originals party ile çok eğlenecek, çok güleceğiz.
Üstelik sizlere çok hoşunuza gidecek bir sürpriz de kapıda ;)

İyi Bayramlar

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Fişekrem Kim Ki?

(Şile 2011 Yaz)

Nikon D90'ımın biricik amatör yavrusu: "Fişekrem". Kendisi Nikon'umun üçte biri kadar bir lomografi kamerası, balıkgözü çeken... Senelerdir ben ona hasret, o bana. 1 sene öncesinde tanıştım onunla Londra'da.. Kendisi daha çok amatör bir analog fotoğraf makinası modeli olduğundan, ona biçilen para değeri pek fazla gelmişti bana. Şimdi varlığıyla yanımda İstanbul'da :)


My new baby: "Fişekrem". It's a fisheye lomography camera which I bought one month ago. Hope you like photos I took with it. Also you can have more information about the art of lomography by clicking here: http://www.lomography.com/




Lomografi sanatı ve fotoğraf makinaları hakkında bir çok soru aldım ve iddia edebilirim ki artık bu konuları çok araştırdım.

Pek çok fotoğrafçının burun kıvırdığı ve amatörlüğüyle suçladığı bu kameralar, size en iyisi olduklarını iddia etmiyorlar; sadece farklılar. Klasik analoglardan veya anında çektiğiniz görüntülere ulaşabildiğiniz dijital fotoğraf makinalarından çok farklı bir evrendeler. Onlarda hataya yer var, fazla ışığa da, ezgantirik pozlara da...

İşin en güzel yanlarından biri, filmin banyosunu bekliyor olmanız; 3 & 5 film sonrasında beklediğinize değiyor olması. Fotoğrafçının sizi aramasıyla yüzünüzün gülüyor, heyecanlanıyorsunuz. Belki bu sizin yeni bir şey değil ama bizim jenerasyona çok şey ifade ediyor.

Analog aşkımla, özgün ve hayat dolu anı fotoğrafları çekme isteğim birleşti ve "fişekrem" artık hep benimle. Arada sırada paylaşacağım "fişekrem"imim kadrajından görüntüler, anlık komedisiyle sizi güldürecek...



Eğer diyorsanız ki ben de lomografi kamerasına sahip olayım, işte önerdiklerim..

Türkiye Satış Noktaları
  • http://www.analograf.com/shop/ : Türkiye'nin ilk web üzerinden satış yağan lomografi dükkanı. Türkiye'ye göre geniş bir ürün yelpazesi var baka baka doyamazsınız.
  • http://www.retroaktif.com/ : Kameramı aldığım nokta. Türkiye websitelerinde en ucuzu garantilersiniz. Üstelik makinanıza 2 yıl güvence veriyorlar. İletişimi kötü, maillere geri dönülmez ama sonuçta kamera elinize ulaşır. Lomografi partisi organize etmiştir, yaratıcı bulmuştum. 
  • Sirkeci fotoğrafçıları: İkinci makinamı alırsam kesinlikle buradan alacağım! Retroaktif.com'dan en fazla 30 tl farkla alıyorsunuz. Üstelik ürünü açtığınızda, karşınızda insanlar oluyor; problemlerin çözümü daha rahat. Sirkeci'de Kristal Foto ise lomografi kamerası alabileceğiniz duraklardan biri. Adresi: Ankara cad.Atabay merkez işhanı no:169/4b (Yalçınlar Fotografı bitişiği). Ama bu adresi verdim diye soluğu burada almayın, Sirkeci de bir dönüp dolaşın. Ben yapmamıştım siz yapın!
Yurtdışından almayı düşünüyorsanız:
Ben bu olayı ciddi ciddi sevdim, kendimi adayacağım diyenlere ise lomografi fotoğraflar inceleyebilecekleri bir kaç site...

Türkiye ayağı siteler
Daha fazlasına sahip olmak için...








Gelecek postasında yeni fotoğraflarla; kamera tipleri anlatımı ve altın kurallar.

Ne düşünüyorsunuz? Yeterince deli mi?
İyi Haftasonları!


26 Ağustos 2011 Cuma

Istanbul Fashion Week 2011 - Niyazi Erdoğan Defile Davetiyesi

Niyazi Erdoğan 2011 Sonbahar / Kış koleksiyonu

*Düzeltme: Çekiliş Sonuçlandı! 8 ve 9'uncu yorumlara sahip Meltem ve Gizem Parçalı davetiyenin sahibi oldular. Keyfini çıkarmaları dileğiyle :) ... Facebook sayfamız üzerinden "random.org" sitesiyle sonuçlanan çekilişin görsellerine ulaşabilirsiniz. 

Heyecan başlıyor! 7-10 Eylül arası, her zaman yaratıcı bulduğum genç tasarımcılarımızın yeni koleksiyonlarını merak etmeye başladım bile... Geçen fashion week'te defilesiyle tadı damağımda kalan Niyazi Erdoğan defilesine, bu sene siz izleyicilerimden iki talihliyi davet ediyorum.

Defile Tarihi: 8 Eylül 2011 - 13.00

An invitation for Niyazi Erdoğan Show @ Istanbul Fashion Week. Whoaa! If you want to join the competition please like our new facebook page (click) and write a comment under this post including your name and email :) Have a nice weekend :)

Niyazi Erdoğan 2011 Sonbahar / Kış koleksiyonu

Yapmanız gerekenler ise,
  • Bayan Mor'un yeni sayfasını beğenmek (tıktık).
  • Bu postun altına isim-soyad-email adresinizi bırakmak.
Random.org çekilişi ile "iki talihli" merakla beklenen defileye davetiye kazanacak.
Son katılım ise Cumartesi 18.00, kazananlar ise aynı günün akşamı blogda duyurulacak.

Hadi herkes klavye başına, IFW zamanı defilede yerini almaya...

Niyazi Erdoğan 2011 Sonbahar / Kış koleksiyonu Tahlili için tıktık :) 


*fotoğraflar tarafımdan çekilmiştir.


22 Ağustos 2011 Pazartesi

21. Akbank Jazz Festival - Tshirt Competition

Hepimizin severek dinlediği Caz müziğin, Türkiye'deki en keyifli duraklarından biri olan Akbank Caz Festivali bu sene 21.kez düzenlenecek. Binlerce müzikseveri bir araya getiren bu organizasyon, bu sene tasarım ve sosyal medya meraklılarının da ilgisini çekecek bir yarışma ile de sesini duyuruyor.

21. Akbank Caz Festivali'nde müzisyenler ve festival ekibi tarafından giyilecek olan festival tişörtünün tasarımı Facebook'ta üzerinden yapılacak yarışma ile belirlenecek.

Facebook kullanıcılarının oylarıyla birincinin seçileceği yarışma, Akbank Caz Festivali'nin ruhunu yansıtabilecek tasarım meraklısı herkesin katılımına açık.

21. Akbank Caz Festivali'nin resmi tişörtü olacak ödüllü tasarımın tasarımcısı 22 Ekim'de gerçekleşecek Caz konserine 2 kişilik bilet, tasarladığı t-shirtten iki adet ve sürpriz caz sepetinin sahibi olacak.
Kazanan tasarıma oy verenler arasından yapılacak çekiliş sonucunda 50 kişi de ödüllü tişörtü kazanacak.

Son katılım tarihi: 6 Eylül


Katılım için

Akbank Jazz Festival organizes a competition for talents. Create a t-shirt for 21.Akbank Jazz Festival and wait for the suprises :) To accede please click www.facebook.com/AkbankSanat 






18 Ağustos 2011 Perşembe

Mia Posta Haftanın Blogu - Bayan Mor


Şehir gezgini Mia Posta'yı takip etmeyeniniz yok herhalde? Her hafta "haftanın blogu"nu seçen site yetkilileri bu sefer beni uygun görmüşler. Çok mutlu ettiler :) 

Mia Posta'yı takip etmek için...

I'm the blog of the week on Turkish website Mia-Posta. Congrats to me :)


12 Ağustos 2011 Cuma

Jean & More


Güzel bir çarşamba günü.. Akaretler'e yolculuk; durak: Artlimits Galeri. Öğle yemeğinde bize eşlik eden House Cafe Ortaköy'ün muhteşem görüntüsü. Jean gömleğin rahatlığı. "Nefes alınan" bir gün daha...

Very nice wednesday.. Little stop at Artlimits Gallery @Akaretler. Lunch at House Cafe Ortaköy with its beautiful view.  


Günün yıldızıysa Converse'lerdi. Artlimits galeride sunuldular. Bu sezonda bünyesine yeni temalar katan Converse, Chuck Taylor All Star botlardan, bayıldığım Skate koleksiyonuna, Premium ürünlerden, Jack Purcell'lere bu sezon benim aklımda bir-iki favorim var bile.

The star of the say was Converse's. The reason for my little stop at Artlimits Gallery. There was an event about Fall 2012 Collection of Converse's. With brand new Chuck Taylor All Star boots, the skate collection I adore, Premium Converse's, I had two or moer favourites in Converse Fall 2012 collection.

(Jack Purcell Koleksiyonu)

Skate board ustası Kenny Anderson imzalı KA-ONE koleksiyonu, kaykaycıların favorileri olacak olsa gerek.Glitz Pack modeli ile gönlümüze taht kuran Premium koleksiyonu ise bizim için yeniydi. Jack Purcell'lar ise farklı bir hikayeye sahip. Badminton mirasına sadık kalan koleksiyonda erkek modelleri ünlü badminton oyuncusunun ismini taşıyor (Jack), bayan ürünleri ise sevgilisi "Helen" in :). Kolejli havası olan koleksiyon Converse ailesinden. Aileye yeni bir soluk getiren üyeler ise "Outsider" botlar. Güçlü ve orjinal tasarıma sahip botlar, II. Dünya savaşında Amerikan askerleri için yapılan botları anımsatıyor, koleksiyonun bayan ürünlerine ise askeri model, yüksek topuklarla feminenlik katmış.

Anlayacağınız, bu kış Converse ne benim ne de rahatından vazgeçmeyen toplumumuzun ayağından düşmeyecek. Eylül'de çıkacak olan koleksiyonu heyecanla bekliyorum.


Bu "huzurlu çarşamba"da ne giydiğime gelirsek; Gap Jean gömleğimi, Teez askılımı, Topshop eteğimi, Fossil gözlüklerimi, H&M bileziklerimi, Zara çantamı, IKSV Tasarım kolyemi, Vintage fularımı kuşandım. Kırmızı Birkenstock'larım da ayacıklarımdaydı.

What did I wore? 
Gap Jean Shirts - Teez - Topshop Skirt - Fossil Sunglasses - H&M Bracelets - Zara Bag - IKSV Design Necklace - Vintage Scarf - Red Birkenstock


(Artlimits Galeri Vitrini)



Skate, skate, skate.


Daha fazla Jack Purcell...




Son olarak baş tacı, Premium'lar... Işıldamak isteyenlere bire bir!

Daha fazla fotoğraf için tıktık.
For more photos please click.

10 Ağustos 2011 Çarşamba

I AM A GOLDEN GOD!


Geç oldu. Hele benim gibi bir rock'n roll dinleyicisi için... Rock'n Roll ruhunu yaşatan, anı yaşamanın eğlencesini gözler önüne seren "Almost Famous"ı bilmeyen pek yoktur içinizde? Kate Hudson'ın tanındığı film. 2 saat 41 dakikasıyla tek bir oturuşta izlenemeyen fakat her dakikası eğlenceli olan bir güldürü. Cameron Crowe'un yönetmenliğini yaptığı, aynı zamanda küçük yaşında Rolling Stones editörlüğü yaptığı hayatından esinlendiği film. Rock'n roll'un bir yaşam stili olduğunu vurgulayan bir belgesel. Filmdeki dekor, kıyafet 70'lerin rock döneminin şanına yakışır. Black Sabbath'dan, Led Zeppelin'e; The Beatles'dan, Deep Purple'a, yaratıcıların, unutulmazların isminin bolca geçtiği, "yılların en iyi filmleri liste"lerine yakışır bir film. Anlayacağınız bu çarşamba akşamım pek keyifli geçti... 
Oturup izlemeniz tavsiye, eğleneceğiz garanti! 

"Some people have a hard time explaining rock 'n' roll. I don't think anyone can really explain rock 'n' roll. Maybe Pete Townshend, but that's okay. Rock 'n' roll is a lifestyle and a way of thinking... and it's not about money and popularity. Although, some money would be nice. But it's a voice that says, "Here I am... and fuck you if you can't understand me." And one of these people is gonna save the world. And that means that rock 'n' roll can save the world... all of us together. And the chicks are great. But what it all comes down to is that thing. The indefinable thing when people catch something in your music. " 

I added a new movie of my "movie of all times" list: it's ALMOST FAMOUS. Love the rock'n roll spirit. Carpe Diem!
If you didn't watch it yet, I suggest you to have it immediately. With Love..