22 Eylül 2011 Perşembe

Wanderlust


İlk resmi backstage fotoğrafçılığını Emircan Soksan'ın çekiminde Modazon farkıyla yapmak herkesin başına gelmez. Ben şanslı yüzdeden oldum. Çekim; Belgrad ormanında gerçekleştirildi ve o sıcak yaz gününde gülen yüzlerimizle son buldu... Daha fazla konuşmamalı, söz fotoğraflarda!

My first backstage photography... Enjoy ;)

Filmed and Photographed by Emircan Soksan
Collaboration with Modazon
Project Coordinator Deniz Demirtaş
Modelling Nina Ludolphi
Make-up Artist and Hair Stylist Samet Kilci
All costumes from Özlem Süer
Second Camera and Assistant Ozan Eicher
Backstage Photographer Ada Dileksiz

Modazon Haberi İçin Tıktık...













Tam kadro ve video!
Here is the Crew & the video!


Umarım beğenmişsinizdir :) Şimdiden iyi haftasonları...
I hope you like them, have a nice weekend...

13 Eylül 2011 Salı

ADA IS ALL IN! ARE YOU?


*DUYURU: Çekilişle Bayan Mor'dan davetiye kazanıp, adidas alloriginalsparty'de doyasıya eğlenecek talihli isimler şöyle; 6 nolu yorumuyla Kadir Şan, 18'inci yorumuyla Miray Zeybek, 14 nolu yorumuyla Fatmanur Şişman,  17'inci yorumuyla Özge Şen, 25 nolu yorumuyla Başak Demir. Tebrikler! Çift kişilik davetiyelerinizin size erken ulaşması için mailime geri dönmeyi unutmayın ;)

Bu cumartesi, Maçka Küçükçiftlik Park'ta olmayan çok şey kaçırır!

Ama sevgili yazarınız sizi düşündü ve 5 adet "çift" kişilik davetiyeyi önünüze seriyor. Twitter yarışmamızda kazanan talihlimiz Gizem Parçalı olmuştu. Bakalım sıradakiler kim?

Kim bu cumartesi Sophie Ellis Bextor dinlemeye doyacak, grafiti yapacak-yaptıracak, Radio Eksen ile partiyi açacak? Evet, gerçekten herşey dört dörtlük olacak! 

Peki bu güzel "çift" kişilik davetiyeler kime gidecek?

* Öncelikle Bayan Mor Facebook Page'i beğenmek gerek.

* Daha sonrasında ise bu postun altına isim-soyisim, email adresini yazarak yorum bırakmak.

-Random.org ile belirlenecek çekiliş sonucu ile 5 çift sonbaharın en hareketli partisine davetiye kazanacak.
Son Katılım Tarihi yarın saat 19.00!

Daha fazlası için tıktık.

ÖNEMLİ DUYURU! #adidasoriginals ın düzenlediği #all originals party e çift kişilik davetiye kazananlara bu akşam 19.00'dan sonra bir mail gelecek, davetiyelerin elinize zamanında ulaşması için maile cevabı hızlı vermeniz önerilir!

*ONLY FOR TURKEY CITIZENS. HAVE A NICE WEEK :)

12 Eylül 2011 Pazartesi

Shoe To Die For!


Dost başa düşman ayağa bakar derler ya, moda haftalarında bu durum farklıdır. Etraftaki güzellikleri görmek istersiniz ve insanların ayakkabılarına takılır gözleriniz. 
İşte karşınızda, İstanbul Fashion Week Eylül 2011'den ayakkabı şöleni...

Fotoğraflar: Ada Dileksiz

Shoes To Die For... @IFW September 2011 
Photography by Ada Dileksiz






















IFW 2011 postlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Takipte kalın ;)
Stay tuned for up coming IFW 2011 pictures!

9 Eylül 2011 Cuma

What Happened At The Second Day Of IFW September 2011 ?

*Fotoğraflar ve videolar tarafımdan çekilmiştir. İzinsiz kullanılamaz.
*Videos and photos are taken by me and couldn't be used without permission.

Güne konsept olarak başarılı bulduğum Niyazi Erdoğan defilesi ile başlıyorum. Müzik ve makyajı yeni koleksiyonu "Sünnet" ve teması ile çok özdeşleştirdim. Erkek giyim defilelerinde nedense hep gözlerim çanta ve ayakkabılara dalar, Erdoğan beni sevindirdi. Sofistike ve renkli oxfordlarına bayılıyor, klasik siyah zarf çantalarında ise gözüm kalıyordu. Renklerden ise kahverengi ve mavi birlikteliğini sevdiğimi farkettim. Broşların eksikliğini ise bu koleksiyonda hissediyorum, zira "Dolmuş" koleksiyonu pek takılası broşlarla doluydu. Erkek mankenleri çekmekte zorlandığım defilenin ritmi bir hayli yüksekti. Sonuç, Niyazi Erdoğan bir ağabey olarak aramıza döndü, bu ritüeli de "Sünnet" ile gerçekleştirdi.

I started the day with Niyazi Erdoğan's defilee "circumcision".
I really like the details of the show like music & make up, they were too ideal for the concept. I always analyse bags and shoes at mens collections. I really loved the colorful oxford shoes and classic black envelope bags. This collection, Niyazi Erdoğan used "b"lue and "b"rown together and 2 B's got on really well.  What really suprised me is I was looking for Erdoğan's nice brouches which he made fantastic work at his last collection "Dolmuş" but there weren't any remarkable ones.


*Koleksiyonu daha iyi incelemek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
*You can watch the whole collection with the review video.




Günüme Galata simalarında devam ediyorum... Simay Bülbül'ün yeni showroom haberini duymayanız kalmadı herhalde? Tasarımcı, yurtdışında pek yaygın olan fakat Türkiye'de yeni yeni gerçekleştirilmeye başlanacak bir konsept deniyor bu sefer, sergi ile koleksiyon tanıtımı. İnsanlar sayıya göre alınsa pek başarılı olacak bu etkinlik, Simay'ın güzel ve ferah terasında nefes almamla daha güzel görünmeye başlıyor. Malum dakikliğim, bütün davetliler ve basın içeride olduğundan koleksiyon incelemek zor olsada; tasarıma yakın olmak insanı iyi hissettiriyor. Koleksiyon detaylarına geçersek krem ve siyahın ustaca kullanıldığını söyleyebiliriz. Her zaman gothic bir tarafının olduğunu düşündüğüm tasarımcının yeni koleksiyondan en beğendiğim parçası da üstte.

I continued to my day with Simay Bülbül's exhibiton. She displayed her new collection at her new showroom at Galata. At the given time for the exhibition, showroom was really crowded but her balcony is really nice; so we spend lovely time there. Cream and black are the main colors of the collection, she creates wonders with leather. What I like most is the dress I captured on top.

 

Özlem Kaya ise günün üçüncü defilesiydi, koleksiyonunda beyazın hakimiyetinin lila tonlarla hafifletmişti. Kaya, parıltılı kumaşları, şifon bluzlarıla şık şehirli kadının tercihi olacak. Defilenin en sevdiğim görüntüsü ise, zenci modelin neon pembe elbisesiyle yürüyüşü oldu. Koleksiyonda en zıt parça genele göre oydu.

Özlem Kaya was the third fashion show of the day. Collection has a lot of "white"s but with some lilacine, she made a perfect ready to wear collection for working women' glamour side. I really like the contrast of black model and the neon pink dress.

*Koleksiyonu daha iyi inceleyebilmek için videoyu izleyebilirsiniz.
*You can watch the whole collection with the review video.




Günün assolisti ise saat 19.00 defilesi, Studio Kaprol'dü. Coca-Cola sponsorluğunda gerçekleşen defilenin videosu pek hoşuma gitti. Tasarımcıların yaratma sürecinin gösterildiği video siyah-beyaz çekilmişti. Studio Kaprol by Coke Design, Arzu Kaprol'ün zaman içinde birlikte çalıştığı dört tasarımcının koleksiyon hazırlayıp sundukları bir proje. Projede fütüristik ceketleriyle Ali Bayramoğlu, sofistike ve şık tasarımlarıyla Beliz Mısırlı, erkek koleksiyonu sunan, tasarladığı çizmeye bayıldığım Tolga Turan, üç boyut detaylı uzun elbiseleri ile aklımda kalan Gülcan Ardıç yer alıyor. Arzu Kaprol'ün gençlere destek vermesi ise ayrıca çok hoşuma gitti.

I guess, the best show of the day was Studio Kaprol which was sponsored by Coca-Cola. The video before the show, which is about the making of the collection, was great! Studio Kaprol is a project for four designers to show them their creativity who has worked with Arzu Kaprol. Those designers are; Ali Bayramoğlu who made futuristic jackets, Beliz Mısırlı who has sophisticated designs, Tolga Turan who designed "rocking" boots, Gülcan Ardıç who has 3d details on her pieces. I really admire Arzu Kaprol for her honorable project.


İkinci günden haberler bu kadardı,
takipte kalın!

That's all from the second day,
stay tuned for the next post!



8 Eylül 2011 Perşembe

Let The IFW Rush Begin!



Benim için Fashion Week bugün başladı. Aldığım tepkilere göre de ilk günün kalabalığını çekmemek çok anlamlıymış fakat meraklanmayın bloggerınız artık son güne kadar her sabah Tepebaşı Istanbul Fashion Week çadırında olacak.

For me Istanbul Fashion Week 2011 started today! As I heard, yesterday (the first day of IFW) was too crowded,thats why I'm happy to have my first day with comfort. Also, the next two days I can be your source for IFW 2011, just follow up!


Bugün bizi Odakule'den Galata'da bir çatı katına taşıyan ise Simay Bülbül'ün yeni koleksiyon sergisiydi. Teras bir güzeldi bir ferahtı sormayın :) Bütün bu koşuşturmacanın detayları yarına, bu akşamdan İstanbul Fashion Week'in ikinci gününde ne giydim paylaşalım.

Gömleğim Beymen, kırmızı şortum Twist, ayakkabılarım ve çantam Paris'ten, gözlüklerim Rayban-New Wayfarer, Kolyem Accesorize, bileziklerim H&M, saatim Swatch, kemerim ise Banana Republic.

This is the balcony of a Turkish designer called Simay Bülbül who has a showroom at beautiful Galata. For the IFW News of Day.1 you should wait tomorrow but here is "what I wore" on IFW's second day.

My shirt is Beymen, red short is Twist, shoes & bag is from Paris, belt is Banana Republic. I wore Rayban New Wayfarers, Accesorize necklace, H&M bracelets, Swatch as accesorizes.




Bütün bu koşuşturma sırasında telefonum elimde,
twitter' da cıvıldıyor,
facebook page'de paylaşıyorum.

Anında görüntülerle, canlı haberler için beni takip etmeniz yeterli!
For breaking news & photos, you can follow my;
  


Fotoğraflar için Alper Yılmaz'a çok teşekkürler!
Yarın da IFW'nin nabzını tutacağım, takipte kalın ;)

Thanks so much to Alper Yılmaz for great outfit photos!
The third day of IFW will be more fun I guess, stay tuned ;)