25 Ağustos 2012 Cumartesi

The Perfect Brownie

DSC_0455
Gecen haftaki Assos tatilinden sonra biraz popis buyuttugumuz dogru.. Ama yazin keyfi de yaprak dolmasiyla, citir citir patates kizartmasiyla cikmiyor mu? Yazin ilk 'pazartesi kararini' aldik, sabah kosusuna basliyoruz, ama 'nasil olsa yakicaz kalorileri' dusuncesiyle, evdeki kucuk kuzeni de eglendirme cabasi da isin icine girince; bu sabah Deniz ile Ada mutfagi kirletmeye ant ictiler.

It was essential to gain some kilos after our lovely Assos trip. But nobody can deny the fact that summer means something with 'turkish yaprak dolma' and french fries. One of my friends and I decided to take morning runs starting from Monday but here is the Saturday escape that we did with my little cousin Deniz.

Suana kadar hep ne zaman mutfakta bir sey yapmak istesem; seneler once yazilmis ama onun olcusu eksik, aman suna da sunu koymali yoksa olmaz tavsiyeleriyle bir hayli degistirdigim tarifler; sonucu tatmin edici olsa da mukemmele ulasmamisti.. Ama bu sefer seytanin bacagini kirdik, sufleden sonra hayatimda en iyi yaptigim seyin; beyaz cikolatali, findikli brovni olduguna karar verdim, evcini sayesinde... 

The white chocolate & nutty brownie that we made was delicious, thanks to evcini which is a great influencial cook blog.
  
DSC_0447
tavsiye edilen kalıp : 23cm.x 23cm.
benim kullandığım kalıp : 20cm.x 20cm. borcam.
Malzemeler:
140 gr. tuzsuz tereyağı + kalıbı yağlamak için ekstra yağ
4 adet iri yumurta
350 gr. toz şeker (1 + 2/3 cup)
140 gr. un (1 cup + 2 yemek kaşığı)
75 gr. kakao (4/5 cup)
100 gr. fındık (1 cup) - bıçakla 2-3 parçaya dilimleyin.
100 gr. beyaz çikolata - 1 cm lik kareler halinde doğrayın.
1 cup = 250 ml.'lik su bardağı
Tarif:
  1. Fırını 170 dereceye ayarlayın. 23 cm.'lik kare kalıbın dibini ve yanlarını aluminyum folyo ile kaplayın.
  2. Folyonun her yerini ekstra yağ ile yağlayın.
  3. Tereyağını bir sos kabında kızdırmadan eritin ve ılımaya bırakın.
  4. Büyük bir karıştırma kabının içine yumurtaları ve şekeri koyun. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışım kremsi bir görünüm alacak ve şeker iyice eriyecek.
  5. Ilıyan tereyağını karışıma ekleyin.
  6. Arkasından unu ve kakaoyu karışımın üzerine eleyin.
  7. Doğranmış çikolataları ve cevizleri ekleyerek bütün malzemeyi iyice karıştırın.
  8. Bütün malzemeyi kalıba dökün ve fırında 30-35 dakika pişirin. Verilen zamanın üzerinde pişirmemeye dikkat edin. Kekin içi yumuşak olarak kalacak. Dışı ise incecik kabuk olacak.
  9. Fırından çıkardıktan sonra bir kaç dakika bekleyin. Daha sonra folyoyla beraber kalıptan çıkarın.
  10. Tamamen soğuyunca folyodan kurtarın ve 16 parçaya dilimleyin. İster sade olarak, ister vanilyalı dondurmayla, ister sıcak çikolata sosuyla birlikte servis yapın.
Bu guzel brovniyi 16 parçaya boldugunuzde brovnilerin her dilimi tam 294 kalori geliyor, ki bu kacamagi yapmak, vucudunuzu cok da etkilemiyor ;)
Keyifli Haftasonlari!
Have a nice weekend!


Tarif: www.evcini.com
DSC_0450
DSC_0437
DSC_0460

0 yorum: