26 Mart 2012 Pazartesi

Goodbye, Brown!

Sonbahar gecti, kisi atlattik, ilkbahara merhaba diyecegiz, bu kiz hala niye kahverenginin pesinde dediginizi duyar gibiyim? Renklenmenin vakti geldi elbet ama ben niye hala sukuneti cagristiran bu rengin pesindeyim? Her insan renklerle tanimlanabilir ve ben her rengin karakteristigini size tanimlayabilirim. Artik 'mor' benim bunu iki seneden sonra hafizaniza yerlestirdim, ama kahverengiyi de severim...
Son zamanlarda bir kac kombinimde sezonun son kahverengilerini kullandim diyebilirim, simdi ise zaman kahverengiye veda saygi durusunda... Bana kahverengi modumu hatirlatan detaylar da...

-Annemin hediyesi sedef detayli sac fircasi
-Magnum Haz Tahti Mum
-Pebeo no.9 Firca
-Chloe Signature
-Babaannemin ilk hediyesi saatim
-Cok ozel birinden hediye Eyfel Heykelim
-Balikli Taki Kutum
-En yakin arkadasimdan hediye kar kuresi

I can hear you saying 'It's almost spring girl, why are you whining for brown?'. I now that its time for color but still why I'm still feeling brown? I believe that every person can be described by a color or a color can be characterized. It's obvious that I'm purple right? but still I like brown and nostalgia. Never mind, hopefully I am saying goodbye to this seasons brown by this post. Here are some details from my brown mood.

-A comb as a gift from my mum
-A chocolate aromatic candle
-Pebeo no.9 brush
-Chloe Signature
-A watch as a gift form my grandma
-My Eiffel, a gift from smo. really special
-Fish figured jewelry box
- A snow globe as a gift from my best friend

Biraz blank-mag ilhamli bu postumda (aa, hala duymadiysaniz tiktik), son zamanlarin hayatimdaki kahverengisi magnum mini bademliden ve mini haz taht mumumdan bahsetmemek olmazdi aslinda. Magnum ve Dice Kayek isbirligi sonucunda bir haz tahti tasarlandi, bu sadece ona pek benzemeyeni ve hos kokulu, minik olani :) Tasarima gelecek olursak, onu gecen cumartesi markanin tasarimcilarindan Ece Ege ile konustuk. Koltugun tasariminin tam Magnumluk olmasi haric, koltuga eklenti mini buzluk ve icinde olucak mini bademler pek kiskirtici! Guzel haberlerden biri ise tasarimin mabedi Milano Fashion Week'te sergilenecek olmasi, gurur verici. 

As we said brown, last weekend I attended Magnum mini event and heard about the collaboration Magnum & Dice Kayek. Dice Kayek designed this lovely and functional pleasure throne for Magnum mini. It'll be on display in Milan Fashion Week, great news right? 

Bol kahkahali gecen Magnum etkinliginde servis edilen kokteyl ise hepimizi mest etti galiba, evde denemeniz siddetle onerilir: Erimis bademli Magnum, Baileys, muz ve badem parcalari; kadeh ise hindistan cevizi ile kapli...

By the way I had this beautiful cocktail at the event which was really delicious, it contains: melted almond magnum, Baileys, little banana and almond pieces... Also I had to mention that glass was served with coconut toppings. (I AM IN LOVE WITH COCONUT). I'm insisting you to try it at home, at lovely summer nights...

Sezonun son 'kahverengi modu' bu fotograf olsun, herkes renkle dolsun...

This is the last 'brown mood' photo from this season, brighten up people!

16 Mart 2012 Cuma

Obsessed With Her

Mukemmel olan, her noktanin dusunuldugu hicbir seyi sevmem; benim icin modellerde bile bir falso olmali. Garip degil mi? Sasirticidir ki modada mukemmeliyet beni sıkmazdi. Grace Kelly nasil mukemmeliyet derecesinde sık ve asilse, bir Dior defilesi de size alabileceginiz en buyuk hazzi verebilirdi. Sonra bu kiz cikti ortaya, once yadirgadim; dedim benim icin modada ozensizlige yer var mi? Ozellikle gecen sene yildizi parlayan Chung, beni etkilemeyi basaramamisti. Bunu cok 'in' olan bir seyi sevmeme de baglayabilirdim ama onu gercekten sevmiyordum. Taranmamis goruntudeki saclari, gereksiz sari kahkul roflesi, bedeninin 3/4 unu kaplayan bacaklari... Begenmiyordum iste bu kizi.

*English version of this article will be added.
2012SS-AlexaChung5-1
Sonra Alexa moda dunyasinda yerini oturttu, adini duzgun araliklarla duymaya, resmini daha az gormeye basladim; bu sefer onu kendim kesfetmeye calistim, kalbimi caldi. Belki hersey Superga kampanyasini gormemle basladi, yada Chanel defilesindeki gulumsemesiyle veya uzun bacaklariyla mukkemmel giden makosenleriyle...

Sonuc mu? Artik ilham aliyorum, giydiklerinden, dinlediklerinden, evden 10 dakikada hazirlanip cikmis gibi buna ragmen stylish goruntusunden, gumus yuzuklerinden, olgunlassa da icindeki rock chic & vintage girl ruhundan...
tumblr_m0w246Zx6V1qdrgs1o1_500
Bu begeni ilk goruste ask degildi tabiki, once tabularimi kirmam gerekti sonrasi zaten Guy Aroch'un kadrajindan Alexa'nin fotograflarindan geldi. Renk skalasina, temaya, yine ozensiz saclara, fotografin asiriligi olan dekolteye, absurd kacan o sute bayildim. Fotografin ruhuna, ona bunu katan Alexa'ya Guy Aroch gibi usta bir fotografcidan bu karelere bayildim. 
alexa4
Bu iki karede Guy Aroch'un serisinden... Etkiliyeci gozler ve amerikan bayragina sarilmis bir beden... Londra'yi kocasi, Brooklyn'i sevgilisi olarak goruyormus Ingiliz sunucu. Vintage giyim hakkinda ise mottosu'onlari koklayin ve sakin yikamayin'.
alexa2
Unutmadan muzik dogasinda var bu kizin, hem ruhundan hem stilinden belli bu durum. Belki MTV spikerlik tecrubesinden kalma, belki dusda soyledigi tinilarla buyudu bu ask. Hic Alexa gibi olmasa da ilk fotografta ABBA'nin ucuncu kiz uyesi, ikinci karede ise pop ile alakasi yok tam bir rock chic. Chanel partisinde mor isikla olabilgince sofistike ama aslinda DJ olup partiyi sallama girisimlerinde. Dorduncu karede ise vintage girl modunda. Patti Smith ve Keith Richards stili ise ilhamlari arasinda.

alexa3
Bu karelerde biraz daha iddiali, biraz daha sert gorunumler tercih etse de gulusu ve ince yuz hatlari daha yumusak bir tavir sergiliyor. Botlarini farkettiniz mi? O cirkin seylerden bir turlu vazgecemiyor ama garip bir sekilde ona yakisiyor. Vivienne Westwood bir ayakkabisi hakkinda soylediklerini duymustum da 'aslinda seksiler ama duz olduklarindan sevimlilerde, genel olarak bakarsanizda cirkinler'. Chung'in ayagindaki stiline uygun ayakkabiyi gorseydiniz, daha guzel tanimlanamayacagini anlardiniz.
alexa1
Adiniza bir Mulberry canta yapilmissa, Grace Kelly ruhunuz da vardir icinizde. Ilk karede Alexa ile ayni kombini olusturdugumu farkettigim resmi var, benim icin ozel oldugu icin koydum. Ikinci karede ise Sarkozy'e daha stylish bir First Lady olabilecegini hissediyorsunuz. Nitekim Carla Bruni'ye cok benzettim onu bu resmiyle. Ucuncu karedeki Louis Vuitton topuklar ise vazgecilmezleri arasinda yer aliyor, bordo kadife pantolonu ise kalbimde taht kuruyor. Yaz sezonunun 'it' rengi buz mavisi elbisesiyle ise tam Chanel kizi. Hicbir zaman mukemmel bir sekilde feminen giyinemedigi belirten Alexa, kucuk bir kiz gibi giyinmeyi sevdigini soyluyor. 
tumblr_m0ru6vLxlR1rpd1lno1_1280
Ona en cok yakisan Chanel'le ve simsicak gulusuyle veda ediyoruz. Ben daha bir kac ay "Ah Alexa, vah Alexa" demeye devam ederim. O boyle ruhunu stiline katmaya devam etsin, uzun uzun takip eder, izlerim...

15 Mart 2012 Perşembe

Wings Of Scott

Jeremy ne yapsa seviyoruz, once Swatch sonra Adidas Originals isbirligi derken; enerjik tasarimlarina uygun fiyatlarla ulasabilme imkani cok sevindirici! Jeremy'nin adidas Originals icin hazirladigi ilkbahar/yaz 2012 ise yine heyecan verici. 

Her zamanki gibi renklerden, kanatlardan, kaplan desenlerinden sasmayan Scott'un yeni koleksiyonu rahat ve stil giyinmeyi seven bayanlar icin ideal. Hele ki koleksiyonda bir boksor bornozu var akillara zarar. Lacivert parlak dokusuyla, jean sort & beyaz tshirt ikilisiyle kombin edip, partiye gitmelik. Aklim bu bornozda kaldi, acil benim olmali!

We love Jeremy right? And also adore the collaborations he made with Swatch and adidas Originals? So guess what, adidas Originals SS 2012 by Jeremy Scott is ON!

He's so inspired by colors, wings and tiger patterns; the collection is ideal for the women who loves to be stylish while being casual. My favorite item from the collection is a splendid boxing robe which can be combined with jean shorts & white tshirt, then you're ready to head to the party!


Amerikan bayraginin bol bol kullanildigi koleksiyonun en guzel parcalarindan biri ise bu mayokini. Kendinizi amerikan bayragiyla sarmaya hazir misiniz? Ayni zamanda Ashish'ten tanidik oldugumuz pul dokulu mini elbiseler Jeremy'nin imzasiyla daha bir parliyor sanki.

You can feel the American spirit from the collection, swimsuit which symbolize american flag is so attractive. Are you ready to clothe your self with american blue or red? Also we can feel the energy from mini dresses which remind me Ashish style.
Beyaz kanatlari gormekten hepimiz sikilmamis miydik? Biraz goruntuye jean de eklenmesi gerektigini dusunmus Jeremy.. Bu muhtesem sneakerlarin renkli versiyonlari da mevcut supheniz olmasin.

Didn't we get bored from freakishly white wings sneakers? Here is the solution, Jeremy added some jean pattern to the collection. Also there is a colorful wing sneaker available.
Here is the backstage video of adidas Originals by Jeremy Scott SS12, enjoy ;)


Şubat ayı itibariyle adidas mağazalarında satışa sunulmaya başlanan koleksiyonu incelemek icin Taksim Adidas'a ugramak sart oldu. Ben yola cikayim, sizde backstage videosunu izlemeye 
baslayin ;) Enerjik haftalar!