27 Ekim 2012 Cumartesi

Mini Icons Of Fashion World


Dürüst olmak gerekirse, thecoveteur.com internet moda sektöründe her daim beğeniyle takip ettiğim azınlık sitelerden. Her girişinizde yeni insanlarla tanıştığınız, farklı tarzlarla karşı karşıya geldiğiniz ve idollerinizle yaptıkları röportaj ve çekimlerle sizi şaşırtan bir platform burası. Her daim renkli ve yaratıcı. Eskiden sektörlerinde başarılı insanların dolaplarına girip, tapılası çekimler ve merak edilen detaylarla geri dönen bu takım, siteye yenik bir soluk verdi. Daha taze bir görünüm ve yeni fikirlerle ortaya çıkan The Coveteur'un son bombası işte bu video... 

To be honest, thecoveteur.com is one of my favorites of fashion platforms on Internet among all. Everytime you enter the website, you get a chance to meet new people & styles and to enjoy writings and photoshoots about your idols. Always creative and inspiring. The Coveteur has just stated their relaunch lately and this video is themed as their relaunch party. If this relaunch will be as successful as the video, I will be so happy to hit the site everyday!


Elinde mini kamerasıyla ortalıkta zipzip koşturan 'mini' Tommy Ton'dan, stiline bayıldığımız sempatik editör 'mini' Taylor Tomassi Hill'e ve tabiki sürekli moda duşu (fashion shower) almaktan söz eden pek şıkırtılı Anna Dello Russo'ya moda, müzik ve sanat dünyasinin en önde gelen isimleri bir video ile sitede ağırladı. The Coveteur'un yenilenmesi şerefine düzenlenen parti temali bu video, sizi çok güldürecek eminim :) Keyifli Haftasonlari!

This hilarious video made my day! It contains stars from fashion, music and art world, hope you'll enjoy it as much as I did. Have a good weekend :)

22 Ekim 2012 Pazartesi

Soul Of IFW




Fotoğraflar ve ettiğim üç beş lafı bir kenara bırakırsak, bir moda haftası ruhunu hissetmek için ortamını solumak gerekir. Geç oldu ama güç olmasın diyerek sizi Istanbul Moda Haftasi’nın son gününe gotürüyorum. Hem Antrepo 3’te gercekleşen bir kaç defileyi izleyebilmeniz, hem de moda haftasi topluluğunun arasına karışabilmeniz icin… Iyi seyirler :)!

*Bu video, themagger.com 'da yayinlanmistir.

In order to feel the soul of a fashion week; apart from reading a few paragraphs or looking through some street style 
photography, you should be at the venue of fashion shows and be a part of this aura. But let me make it easier for 
you for Istanbul Fashion Week. Here is a video of the last day of IFW, enjoy ;)!

14 Ekim 2012 Pazar

Quick Peek - IFW SS 2013

DSC_0144
Itiraf etmek gerekirse, ne zaman adimimi fashion week alanina atsam icim huzur doluyor, kendimi yuvama geri donmus gibi hissediyorum. Uzun zamandir gorusemedigim ailem beni orda kollarini acip kucakliyor sanki... Her ne kadar ben bu dort gunluk etkinlige gonulden bagli olsam, buyuk bir sempatiklik beslesem de, ne yazik ki moda dunyasi bu kadar icten degil sevgili okuyucular. Ama negativite barindiramayan bunyem yuzunden, bu dunyanin kucuk kirli sirlarini paylasmak yerine, guzele odaklaniyorum.

Bu sefer Istanbul Moda Haftasinda, gecen donemlerden farkli olarak stajer degilim : dolayisiyla okulum yuzunden sadece son gunune katildigim moda haftasi, benim icin son senesini okudugum lise maratonundan uzaklasma, bir kacamak ifade etti ve yine cok guzeldi...

DSC_0183
IFW'nin son gununde katildigim 3 defile, moda haftasinin top 5 ine girebilir nitelikteydi bence. Once sadece 'Bugun Ne Giysem' yarisma programi juriligiyle tanidigim Hakan Akkaya'nin 'Men In Black' koleksiyon sovunu izleme sansim oldu. Daha once Sarar ve Altinyildiz gibi markalarda 10 seneyi askin tasarimcilik gecmisi oldugunu bilmedigim tasarimcinin; 2013 Ilkbahar/Yaz koleksiyonu pastel renklerden, kirmizi ve siyah kombinlere kadar uzanmis, genis bir renk pasteliyle bizi karsiladi. Ispanyol paca pantolonlarin Turk erkekleri icin uygun olmadigini ve yine secimleriyle iddiali olmayan beylerin Fusya giymeyecegini de unutmamali tasarimci. Genel olarak guvenli ve rahat bir koleksiyon ortaya koymus Hakan Akkaya, ileriki sezonlarda basarilarinin devamini dileyip, Gamze Saracoglu'na donuyorum.

Acilisi yine enerjisine bayildigim Selma Ergec yapti. 2013 Ilkbahar/Yaz sezonunda kadinlari ihtisamli gostermek isteyen tasarimcinin renk tercihi ise pastel ve yumusak tonlardan olmus. Bu seneki IFW defile ayakkabilarindan en begendigim ise, Saracoglu'nun ki oldu. Ergec'in podyumda kendini muzige kaptirisi ve tasarimlari basarili tasiyisi, Miss.Modazon'un yanimda 'simarmaya hakki var, Gamze Saracoglu giyiyor.' cumlesi ise defileyi ozetlemeye yetiyor bence. 
DSC_0161
DSC_0158
Son defilem ise, Lug Von Siga markasiyla Gul Agis'in defilesi, gecen sezon Galatasaray Hamaminda gerceklesen basarili fakat fazlasiyla sicak defilesinden sonra, bu sefer Gul Agis tasarimlarini podyumda gormek daha rahatlatici oldu :) Keskin bir durusa sahip koleksiyon, bir yabancinin gozunden Kapalicarsi'dan esinlenmis. Deri detaylar ise koleksiyonun en carpici ayrintilari oldu. Beyaz - kirmizi - siyah hakimiyeti, yaza ayri bir hava katicak sanki...

Son gune dair bir video bekleyedurun, sizi gunun en 'stil' sahneleriyle bas basa birakayim... Iyi haftalar!
 DSC_0197

DSC_0086
IFW sosyal medya ekibinden Billur Saatci (offnegiysem.com)

DSC_0085
IFW sosyal medya ekibinden iconjane.

DSC_0082

DSC_0090

DSC_0079