28 Ocak 2013 Pazartesi

Anna is waiting you at Selfestate!

DSC_0024
Nemli bir perşembe akşamı, uzun zamandan sonra beni heyecanlandıracağını düşündüğüm bir butiğe doğru yol alıyordum. Kapıda yollarımı gözleyen Anna'yı (Wintour - Vogue Amerika Genel Yayın Yönetmeni) görünce aradığım yeri bulduğumu farketmem uzun sürmedi. Bone Magazine ekibi tarafından hayata geçirilen SelfEstate, Galata'nın en tarz butiği olmaya aday. Üstelik çok davetkar, kendinizi evinizde hissettiğiniz sıcak ve rahat ortamıyla sizi kapıda Wintour karşılarken, Chanel varisi Lagerfeld sizi eşikten geçiriyor, Lady Gaga ise soyunma kabininde dedikoduya hazır! Eğlenceli illüstrasyonlara ev sahipliği yapan bu butik giyimde, müzikte, kitap ve dergide en 'cool' parçaları sizin için seçiyor. Ruhunuzu tatmin edecek eski plaklardan, sürüş keyfinize keyif katacak vespa kasklarına, Nike sneakerlardan sahip olabileceğiniz en hafif ve renki Just Over The Top montlara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip. Adidas Silver'ın çarpıcı tasarımları, Jeffrey Campbell ve zımbaları butiğe uğramanız için bir kaç neden... İlerleyen günlerde özgün işbirliklerine imza atacak olan butik, dinamik ve alternatif etkinliklerle karşımıza çıkacak.

Last thursday night, I headed to Galata to find the boutique, that I was looking forward to go for a long time. After seeing Anna (Wintour - Editor in Chief Of Vogue USA) waiting me in the at the door of Selfestate, it wasn't so hard to believe that I've found the place that I was searching for. It's obvious that SelfEstate, which is effectuated by the team of Bone Magazine, will become one of the coolest boutiques in Galata. In addition to this, it's crew and aura is really inviting; Wintour is waiting you at the front door, while Lagerfeld is welcoming you and showing you around, Lady Gaga is ready for latest gossip in the changing room. The boutique shares the hipster and trendy taste of themselves with the customers in clothing, music, books and magazine sections. There is a wide range of pleasing products from refine record collection to fancy Vespa helmets. Adidas Silver's bold line, Jeffrey Campbell and his studs, colorful Just Over The Top jackets and Nike sneakers, are few reasons why you should stop by at SelfEstate in the first place.

DSC_0027
Butik başta kendi imzası altında sınırlı sayıda üretilecek 'Selfestate Studio' koleksiyonlarının yanında; Gat Rimon, American Retro, Zambesi, Jeffrey Campbell, Adidas SLVR, Jott, Nazlı Bozdağ, Nihan Peker, Selim Baklacı, Sinem Uysal, Lastik Pabuç, Henry Holland Pretty Polly, Bernstock and Speirs, Bernard Delettrez, Marshall ve Urban Ears ürünlerini bünyesinde bulunduruyor.

Behalf of boutique's own label 'Selfestate Studio', which consists of collabratations with upcoming designers in limited number of pieces, SelfEstate consists of various designers, both international and Turkish; such as, Gat Rimon, American Retro, Zambesi, Jeffrey Campbell, Adidas SLVR, Jott, Nazlı Bozdağ, Nihan Peker, Selim Baklacı, Sinem Uysal, Lastik Pabuç, Henry Holland Pretty Polly, Bernstock and Speirs, Bernard Delettrez, Marshall and Urban Ears.
DSC_0035
Minik bir kafeye, içerisinde kocaman bir 'Bone Table'a, her ay Bone Magazine'in keşifleriyle şekillenecek bir menüye sahip olacak butiğin mutfağı ise, yakın tarihlerde ilk servislerini yapmaya başlıyor olacak. SelfEstate'in gerek aurası gerek ürün seçimi butiğin müdavimi olmama yetti! Giydiğim sıcacık American Retro kabanında bu durumun üzerinde büyük bir etkisi olabilir :)

Merak edenler için ise işte adres, Şahkulu Mahallesi Küçükhendek Caddesi No. 7A, Galata; Telefon: (0212) 293 67 02

Şehir dışında olanlara ise müjde, selfestate.com yakında emrinize amade!

What suprises me most about the boutique that it has a tiny cafe inside, which will start to serve in couple weeks. Tiny cafe has a bigger 'Bone Table' than itself, which will help you to socialize and make the place cosy enough! Last but not least, SelfEstate amazes me by it's aura and selection of products. Maybe American Retro coat, has a role on my fascination ;)

So, here is the address of SelfEstate, in case if you ever visit Istanbul: Şahkulu Mahallesi Küçükhendek Caddesi No. 7A, Galata

DSC_0064

DSC_0029

DSC_0030

DSC_0039

DSC_0037

19 Ocak 2013 Cumartesi

See By Chloé - Pre Fall / 2013

 

Cumartesi ilhamı 'See by Chloe' nin Pre-Fall koleksiyonundan gelsin! Bol kesim pantolonlar, karpuz kırmızısı, kavun yeşilinden yumuşak pembelere kadar uzanan renk skalası, koleksiyonun taşıdığı 60'lar havası, saten kumaş kullanımı derken koleksiyon daha sevilesi geliyor. Chloe Pre-Fall 2013 koleksiyonunda yer alan bu iki kombin 'okula geri dönüş' etkisi yaratıyor bende. Ama bu sefer lise sıralarına değil, üniversite amfilerine.

Saturday inspiration alert! I really adored the loose silhouette of the effortless chic by the Pre-Fall 2013 collection by 'See by Chloe'. Slightly baggy trousers, color scale of the collection from melon to petal pink, 60's aura and satin pieces made my heart skip a beat. This two looks of the collection reminds me of 'back to school' theme, dear Chloe alerts my college adventure is 'coming soon'.


15 Ocak 2013 Salı

Remarkables Of Golden Globe 2013

Altın Küre 2013 ödül töreninin kırmızı halısını izleyemedim ama bu senenin Oscar ödül töreni için kendime söz verdim, saat kaç olursa olsun televizyon başına geçeceğim! Her ne kadar Altın Küre stillerini çok merak etmiş olsam da, açıkçası kırmızı halıdan umduğumu bulamadım. En stil 4 davetliyi sizin için sıraladım...

Bir çok izleyen gibi Jessica Alba kırmızı halıda favori ismim oldu. Oscar de la Renta tuvaleti ve Harry Winston mücevherleriyle kalbimi çaldı diyebilirim. Her ne kadar Kate Hudson Alexander Mcqueen tuvaleti herkesin harcı olmasa da bu iddialı seçimiyle Altın Küre'nin en şık bayanlarından biriydi bence. Marion Cotillard ise Christian Dior Haute Couture elbisesi ve ayakkabılarıyla minimal bir şıklık sergiliyordu. Kendimi elbisenin içinde hayal ettim pek yakıştık birbirimize ;). Son olarak Sienna Miller her zaman davetlerde takip ettiğim bir isim olarak bu sefer de beni şaşırtmayı unutmadı. Tam anlamıyla bir kırmızı halı tuvaleti tercih etmemiş olsa da etek ve bluz kombininin aurası çok hoşuma gitti, üstelik bu tasarım yetenekli Türk tasarımcımız Erdem imzalıydı. 

Daha nice Türk moda tasarımcılarımızın işlerinin kırmızı halılarda taçlandırılması dileyiğle!

Due to time zone differences, sadly I could not watch the red carpet of Golden Globe 2013, but I made a promise myself to do not miss the Oscars. I had really high hopes for the red carpet of Golden Globe, but it didn't satisfy me like I've expected. Still, I made a list for you about my favorite styles of Golden Globe 2013! 

Jessica Alba - With her Oscar de la Renta gown and Harry Winston jewellery.
Kate Hudson - In Alexander Mcqueen gown
Marion Cotillard - Her choice of Christian Dior Haute Couture gown
Sienna Miller - In Erdem top and skirt