26 Şubat 2013 Salı

Back To Neon

neonisback
Bu kış içimdeki asiyi asker kabanları zımbalı aksesuarlar ve siyahla ortaya çıkarmaya çalışsam da, trend haritamı burdan inceleyebilirsiniz, itiraf ediyorum yazı ve renk skalasını içten içe özledim. Neon detayların soğuk Londra ve New York sokaklarına renk kattığını belirtmeliyim. Bu aralar biraz 'renklenmek' hepimizin ihtiyacı olan tek şey sanırım. Fotoğraflar Candice Lake'in objektifinden Teen Vogue Online için çekilmiş, kışın son demlerinde mevisimin keyfini çıkarın, zira küresel ısınma artık Mart'ta kazma kürek yaktırmıyor...

This winter, even if I tried to discover the 'bad boy' inside me in terms of style, which you can find the inspiration board here, I have to admit that I seriously missed summer and its own color scale. The only thing we really need is some color these days, to brighten up! Street style photos are by Candice Lake for Teen Vogue Online, feel free to inspire. Also, don't forget to enjoy the days left from winter ;), looks like we all going to miss our cool coats! 


20 Şubat 2013 Çarşamba

Bling Bling.

BDFgn89CYAICYWh
İlk görüşte aşk böyle başladı, H&M Türkiye.

NEW IN: GOLD NECKLACES
God bless H&M.

18 Şubat 2013 Pazartesi

FRESH AND EKRIA


DSC_0443
Bir mücevherden beklediğiniz nedir? Gösterişli olmak mı, kendinizi prenses gibi hissetmek mi yoksa sadece verdiği 'değerli' tecrübe mi? Ekria tasarımlarının annesi Esra Karadeniz için takı dediğiniz şey ‘onunla bir olmanız’ demek. Sizi tamamlayacak, imzanız olacak, stilinizin bir parçasını oluşturacak takılara inanan, zamansız parçalar fikriyle yola çıkan bir tasarımcı Esra. Müşterilerine vaat ettiği ise ise yalın, değerli ve hafif tasarımlar. 

New York'un meşhur tasarım okulu Pratt Üniversitesi mezunu Karadeniz heykel okumak isteyerek yola çıkmış, daha sonra ise yolu endüstri tasarımıyla kesişmiş. Daha önce yine hiç kendini takı tasarlarken hayal etmemiş ama şimdi Nişantaşı'nda, rafine ofisinde koleksiyonlarını zevkle tasarlıyor. Bilgisayarda çizim, altın ve gümüş plakaların lazer ile  kesimi ve ufak bir atölye çalışması sonrası takı tasarımları bedeninizle bir olmaya hazır hale geliyor.

DSC_0474
Şu ana kadar 3 koleksiyona sahip bu genç marka sırf bayanlara değil beyleri de unutmuyor; bayanlar için oluşturulan Geometrik ve Bilim Kurgu koleksiyonlarının yanında, beyler için hazırlanmış yüzük, küpe, kolye, bilezik, kol düğmelerinden oluşan bir koleksiyon yer alıyor.

ESRA KARADENIZ 3
Kısa kısa Esra Karadeniz
  • Pratt'te okumanın sana kattığı en önemli şey ne oldu?
Pratt imkanları çok olan bir okuldu. Seçtiğim bölümün yanında tasarım ve sanatın bir çok farklı yönüyle ilgili ders alma imkanı vardı. Asıl bölümüm mobilya olmasına rağmen alçı, bilgisayarda modelleme, takı ve ürün tasarımı gibi bir çok konuyu çok iyi hocalardan öğrenebiliyorduk. Bu sayede üniversite sonrası seçtiğim alan olan takıya geleneksel tekniklerden farklı bir yaklaşımım oldu. Takılarımda işçiliğin değil tasarımın ve formun öne çıkması bu sayede gerçekleşti.
  • Tasarlarken hayal ettiğin bir Ekria kadını var mıydı?
Ekria’nin vermek istediği temel duygunun kendine güven olduğunu düşünüyorum. Kendine güvenen insanın iddali olmak için fazla şeye ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Ekria’nin abartısız fakat dikkat çekici tasarımlarıyla kişi kendi iddasini ortaya koyabilir.
  • Kendini hangi takınla seksi hissedersin?
Kendimi en rahat hissettiğim takılar küçük ve büyük levha yüzüklerim.
  • İleride değerli taşlarla çalışmayı düşündün mü?
Ileride değerli taşlar ve başka materyaller de kullanmayı düşünüyorum, fakat yine materyali kendi yalınlığıyla ortaya koyarak bunu yapmaya calışacağım.
  • Dün Ekria için neler yaptın?
Dün Boxer dergisinin çekimine ürün yolladım, birkaç muhasebe işi yaptım ve özel bir sipariş olan kol düğmeleri üzerinde bilgisayarda çalıştım.


_DSC7819aa

13 Şubat 2013 Çarşamba

A Warm Valentine's Day...

BDA8cI_CcAA578D
Bu sevgililer gününde 'o'na farkı bir şey hazırlayın; mesela mis kokulu, çikolatalı muffinlerle içini ısıtın ... 

This Valentine's Day, make something extraordinary, such as waiting her or him to wake up to serve delicious chocolate muffins ... 

7 Şubat 2013 Perşembe

TOES ON FIRE

DSC_0024
Daha önce bahsettiğim yeni yılın yeni kararlarindan biri, haftada 3 spor'du. Zordu, ama çingene pembesi Adidas'larımın içine girince hiçbir şey durduramıyordu azmimi. Geçtiğimiz Salı günü Mürekkep'te en sevdiğim spor giyim markası olan Adidas'ın 2013 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu incelemeye gittik. İç geçirdiğim Stella McCartney yumuşak tonlardan oluşan paletinin ürünü; koşu, yoga ve stüdyo koleksiyonunun, geniş Adidas Originals seçkisinin yanında, Jeremy Scott ve Adidas işbirliğinin yeni tasarımları vardı. Jeremy Scott yine kalbimi çalmıştı...

As I mentioned before, I am quite determined about my goals for 2013, one of them was to have 3 workout in a week. First, it was hard to be a consistent runner but I couldn't stop myself when I was in my pink Adidas tracksuit. Last tuesday, I had a chance to see the Spring/Summer 2013 collection of Adidas, which is one of my favorite casual sportswear brand. Apart of peaceful collection of Stella McCartney collabratation in soft palette, bright coloured Adidas Originals collection, again, I immediately fell in love with the designs of Jeremy Scott for Adidas for this spring. 

DSC_0001


Son iki senedir bir 'sneaker' insanı olduğumu belirtmem size garip gelebilir zira kombin yazılarında sizi rengarenk spor ayakkabılarımla şaşırtmıyorum ama rahatlık ve stil söz konusu olduğunda ortak nokta 'sneaker'lar. Siz bilgisayar karşısında Jeremy'nin Adidas için hazırladığı koleksiyonu hayranlıkla inceleyin, ben bu sırada size mini bir playlist sunuyorum. Hem partilerken, hem spor salonundayken veya sahilde koşarken, kısaca Jeremy Scott for Adidas'larızın ayağınızda olduğu her yerde dinleyebileceğiniz bir playlist, biraz yeni hitlerden, biraz eskilerden, benim şu sıralarda vazgeçemediklerimden...

I know, It's hard to believe that I am a huge fan of sneakers, since I don't wear any in my blog but still when it comes to comfort and a bit stylish touches, sneakers are something I can never give up. While you are checking on these fabulous Jeremy Scott sneakers, let me introduce you a mini playlist which you can party or jog with, few are the newest hits, some of them are oldies but goldies ;) Enjoy...   

Flo rida - Whistle 
Swedish House Mafia - Don't You Worry Child
Far Easy Movement - Turn Up The Love
Jennifer Lopez - Dance Again
David Guetta - Love Don't Let Me Go
BassHunter - Now You're Gone
The Black Eyed Peas - The Time
The Wanted - Glad You Came

Müziğe doyamadıysanız adidas originals radio ise her zaman emrinize amade, bir tık uzakta ;) Son zamanlarda bayıldığınız şarkılarla ise yorum bırakarak bu playlisti genişletmek elinizde :)

If you couldn't just get enough, don't forget to check adidas originals radio! If I've missed some tunes in this mini playlist, let me know by leaving a comment ;) 

DSC_0009

DSC_0015

DSC_0002

DSC_0021

DSC_0017

DSC_0023