26 Temmuz 2013 Cuma

Karlie Kloss x Daft Punk For Vogue US

fashion_scans_remastered-karlie_kloss-vogue_usa-august_2013-scanned_by_vampirehorde-hq-1

Moda dünyası müzik piyasasına el atınca çok güzel işler çıkıyor ortaya. Missoni yaz playlistini "M Missoni Is For Music" adı altında yayınlayadursun, Amerikan Vogue'u Ağustos 2013 sayısında Daft Punk ile yaptığı moda çekimiyle gündeme damgasını vurdu. Gelecek sezonun en hit olacak gece kıyafetlerine bir saygı duruşu olarak yapılan bu moda çekimi, son zamanların en trend müzisyenleriyle birleşince yılın en başarılı moda çekimlerinin arasında yerini alacağa benziyor. Çekimin styling'ine Tabitha Simmons imza atarken, kareler Craig McDean'e ait. Modelliğini Karlie Kloss'un yaptığı çekim için Amerikan Vogue'u, size bir Ağustos akşamının ne kadar ilham dolu ve büyüleyici olabileceğini müjdeliyor, yaş aralığınız kaç olursa olsun...

When fashion sector collaborates with music business, no matter the type of art it produces, it results as something magical. After Missoni's announcement on their summer playlist CD release called "M Missoni Is For Music", American Vogue came with something bigger and better! A duet of Karlie Kloss and Daft Punk. Both names are the superstars of last seasons. With the beautiful choices of stylist Tabitha Simmons from next seasons evening wear, successful shoots of Craig McDean; American Vogue celebrates the glamorous nightlife for every age! 

fashion_scans_remastered-karlie_kloss-vogue_usa-august_2013-scanned_by_vampirehorde-hq-2

fashion_scans_remastered-karlie_kloss-vogue_usa-august_2013-scanned_by_vampirehorde-hq-5

fashion_scans_remastered-karlie_kloss-vogue_usa-august_2013-scanned_by_vampirehorde-hq-7

fashion_scans_remastered-karlie_kloss-vogue_usa-august_2013-scanned_by_vampirehorde-hq-8

fashion_scans_remastered-karlie_kloss-vogue_usa-august_2013-scanned_by_vampirehorde-hq-9

fashion_scans_remastered-karlie_kloss-vogue_usa-august_2013-scanned_by_vampirehorde-hq-10

fashion_scans_remastered-karlie_kloss-vogue_usa-august_2013-scanned_by_vampirehorde-hq-4

fashion_scans_remastered-karlie_kloss-vogue_usa-august_2013-scanned_by_vampirehorde-hq-3

fashion_scans_remastered-karlie_kloss-vogue_usa-august_2013-scanned_by_vampirehorde-hq-11




19 Temmuz 2013 Cuma

sen güneşlenirken...


Şehirler plajlara taşınınca, moda dünyasınında sesi soluğu çıkmıyor diye önemli hadiseler yaşanmıyor sanmayın ;) Kapalı stüdyo kapıları ardında neler mi oluyor? Cevabı bu yazıda!


Yazıma tüylerinizi diken diken edecek bir haberle başlıyorum. Bu haberden sonra kafaları taşlara vurmak serbest! Geçtiğimiz haftasonu cool kadının üniforması haline gelen Alexander Wang tasarımları 100 şanslı modasevere dağıtıldı! Tasarımcının cömert bir adına gelmiş olsa gerek, geçtiğimiz cumartesi tasarımcı adına gizli bir etkinlik düzenledi. Hayranları saatlerce sırada etkinlik mekanının kapılarının açılmasını beklerken hiçbiri bu etkinlik hakkında bilgiye sahip değildi. Sıradaki ilk 100 şanslı modasever salona kabul edildikten sonra istedikleri kadar kıyafeti istedikleri bedenlerde alabilecekleri söylendi. Çoğu Wang hayranının çantalar, koliler dolusu kıyafetle etkinlikten ayrıldığı söyleniyor. Kıskanmamak elde değil!

Siz yazın keyfini güney sahillerinde çıkara durun, moda dünyası Sonbahar-Kış koleksiyonlarıyla hazır ol da bekliyor. Donna Karan kadınını sevmeyen yoktur diye tahmin ediyorum; şehirli, seksi, bir o kadar da cool, kendine güvenen bir kadın silüeti çizen marka, geçtiğimiz iki sezondur moda tarihine ismini altın harflerle yazdıran Cara Delevigne’le bu sezon da beraber. Marka’nın Sonbahar-Kış 2013 koleksiyon çekimleri başarılı fotoğrafçı Mikael Jansson öndeliğinde New York City’de yapıldı. Eğer sizde benim gibi gelecek kış bir DKNY kadını olmaya özeniyorsanız, koleksiyonun çekimleri sizi hayal kırıklığına uğratmayacak, aksine ilham panonuzu süsleyecek.





Donna Karan gelecek sezon için hafiften maskülen rüzgara kapılmış. Sizde geçtiğimiz iki sezondur Cara Delevigne’in önderliğinde TomBoy trendine kendinizi kaptırmış olabilirsiniz. Dahası postallarınız asker ceketleriniz üniformanız haline gelmiştir belki de. We Are Handsome ürünleri geçen sezonki kadar ihtişamlı bulmamışsınızdır, tatile iki hafta kaldı ne yapıcam derdine düşmüş olabilirsiniz. Bu devrede sizi yeni bir markayla tanıştırmak anlamlı olabilir. Resmi olan bikini Filles A Papa markasına ait bir tasarım. Markanın diğer plaj ürünlerini merak ediyorsanız, Brown’s Fashion websitesinden edinebilirsiniz ;)





Bir haber de Victoria’s Secret cephesinden geliyor. Biliyorsunuz ki melekler müzik dünyasının yakışıklılarını kaçırmama konusunda usta. Lily Aldridge ile Kings of Leon’dan Caleb Followill evliliğinden sonra Behati Prinsloo Maroon 5 solisti Adam Levine ile nişanlandı. Adam Levine’in Victoria’s Secret modellleri Angela Bellotte ve Anne Vyalitsyna ile romantik ilişki yaşadığını biliyoruz ama 3.üncüde turnayı gözünden vurdu sanırım!


Herkesin bir ‘Devil Wears Prada’ anı vardır. Kendi adıma konuşayım filmin senaryosundan sufleler verseniz kolaylıkla devamını getirebilirim repliklerin. Bu konuda yalnız olmadığımı biliyordum ama 10 yaşında Lila Grace’den habersizdim. Süpermodel annesinin Allure dergisine belirttiğine göre, minik Lila “The Devil Wears Prada” nın Andy Sachs karakterinin büyük hayranıymış. Güzel bir kombin yaptıktan sonra, odasındaki masasındaki telefonunu “Günaydın! Miranda Priestly’in ofisi” diye açıyormuş. Moss, Priestly gerçek hayatta kim olduğunu kızına sorduğunda, Lila pek umursamıyormuş:)

16 Temmuz 2013 Salı

Karahasans'

Karahasans
(sol. Bige Karahasan - sağ. Simge Karahasan)

Bazı hikayeler özel, bazı insanlar anlatılmaya değerdir. Belki siz Karahasan kardeşlerle yeni tanışacaksınız ama ben onların marka serüvenlerine 3 senedir şahit oluyorum. Hikayenin bir parçası olmanızın zamanı geldi, çünkü geçtiğimiz sene 'Karahasans' markasını kurdular. Simge, markanın yetenekli tasarımcısı, Bige ise markanın başarılı pazarlama sorumlusu, Simge'nin de ablası ;) Şimdilik minik adımlar atsalarda, 10 sene sonra bu kızları bambaşka yerlerde göreceğiz.

Bir çok moda maceramı beraber yaşadığım bu eğlenceli kardeşler ile geçtiğimiz perşembe Bağdat caddesindeki tasarım ofislerinde röportaj için sözleştik. Keyfini çıkarmanız dileyiğle ;)
  • Simge Karahasan'ın bir günü nasıl geçer?
Sabah ofise uğradığımda ilk işim mailimi kontrol etmek oluyor. Piyasa araştırmalarımı yapıyorum. Çekim için alınan ürünler ile editörlerle, yeni sipariş veren müşterilerle, terzilerim ile ürünlerimin durumu hakkında haberleştikten sonra ofisten çıkıp yeni kumaşlar almaya gidiyorum. Sonra ustalarıma uğrayıp, onlarla bire bir çalışıp model çıkarıyoruz. Satış noktalarıma ürünler bırakıp günü tamamlıyorum.
  • Limango gibi satış sitelerinden ve sosyal medya portallarınızdan takip ettiğim kadarıyla geçtiğimiz Sonbahar-Kış sezonunda günlük parçalar üzerine çok yoğunlaşmıştın. Ne zaman yaz kapıyı çaldı seni çoğunlukla kişiye özel tasarım yaparken buluyorum. Biraz kişiye özel tasarım sürecinden bize bahseder misin?
Genelde müşterilerim ne istediklerini bilerek geliyorlar bana. Fikirler üzerinde tartıştıktan sonra, onların da hoşuna gideceğinden emin olduğum bir tasarım sunuyorum. Modelle beraber tabiki renk de seçiyoruz. Modelden emin olduktan sonra kumaş seçimi yapıyoruz, ölçüler alınıyor, ilk adımla başlıyoruz. İlk adım müşteriye kalıbı oturtturma, eğer modelde aksesuara çok önem veriyorsa, bu sefer tasarımı nasıl süsleyeceğimizi konuşmaya başlıyoruz. İkinci provada genelde işimiz bitiyor ama  müşterimle üç prova yapmayı öneriyorum.
  • Hem sezonluk Ready To Wear koleksiyonları hazırlıyorsun, hem kişiye özel tasarımlar yapıyorsun. Hangisi daha zevkli geliyor sana?
Kişiye özel ve tek bir ürün üretmek benim için daha zevkli. Yoktan var etme düşüncesi her zaman bana daha cazip geliyor. O yüzden gece kıyafetlerine yoğunlaşmayı ve farklı tasarımlar ortaya koymayı daha çok seviyorum. Ready to Wear koleksiyonları daha sınırlı bu konuda, bir gömleği gerçekten ne kadar değiştirebilirsin mesela? Haute Couture, gece kıyafetleri benim daha çok ilgimi çekiyor.

62f22ee6f9e8971cf3abf25076a087cf 2db891c8082f4cb4431b4018341a8f80
  • Severek takip ettiğimiz modellerden Merve Büyüksaraç koleksiyonunun basına yansıtan ilk insanlardan biriydi. Vogue Türkiye websitesinde 'Bugün Ne Giydim' köşesinde Karahasans' imzalı bir gömlek giymişti. Bu deneyimden sonra da bir sürü televizyon yapımlarında tasarımlarını gördük, en severek çalıştığın ünlü müşterilerin kimlerdi?
Müşterilerimin hepsinin bende çok farklı bir yeri var. Keyifle çalıştığım isimlerden biri Hatice Şendil'di. Hatice bir ödül töreninde giyebileceği bir gece elbisesi talebiyle bize geldi. Çekimlerinden dolayı sürekli Adana - İstanbul arası yoğun bir tempodayken biz bir prova yapabildik, fakat bana çok güvenmişti. Tasarladığım elbiselerden birini seçmesi beni çok heyecanlandırmıştı. Fiziği de çok güzel olduğundan tasarımımı çok iyi taşımıştı. Zaten dizisinde sürekli Karahasans Ready To Wear tasarımları giyiyor, bizi destekleyen oyunculardan biri.

Merve Büyüksaraç bize ilk destek olan mankenlerimizdendi. Ben çok heyecanlanmama rağmen gerçekten çok güleryüzlü ve çalışması çok rahat bir insan. Merve ile çalışmamızdan sonra inanılmaz geri dönüşler aldık.

  • Madem modellerden söz açıldı, son dönemlerde Cara Delevigne gibi modeller moda dünyasındaki trendlerin öncüleri oldular. Bu Sonbahar-Kış koleksiyonlarına hangi trendler hakim olacak?
Oversized üstler çok moda olacak. Deri bu sezon sıklıkla kullanılacak malzemeler arasında. Ceketlerle eteklerin matchy match olacak. 90'ları tekrardan getireceğimizi hissediyorum. Ben de bu sezon oversize kabanlara öncelik vereceğim. Desenleri çok kullanmak istiyorum. 
  • Son sorumu da kardeşin, ortağın ve danışmanın olarak Bige Karahasan'a yöneltmek istiyorum. Bige, bir aile markası olarak doğdunuz, kardeşinle çalışmak nasıl bir duygu?
Markamız için isim arayışına girdiğimizde ikimizinde ortak sahip olduğu soyadımızı kullanmak istedik. İki kişi olduğumuzdan dolayı da s takısını getirdik. Simgeyle çalışmak çok zevkli, aramızda sadece 1 yaş var, ikiz gibiyiz. Karahasans hayatımıza girmeden önce de zaten hayatlarımız çok içiçeydi, artık konuşmadığımız bir saat bile yok sanırım :) İşte tabiki anlaşamadığımız noktalar oluyor zaman zaman ama ikimizinde farklı bakış açısı iş ortamımızda çok işe yarıyor. Bazen birimiz bir detayı kaçırırken, diğerimiz onu farkediyor. Simge bana geçmişte de söz konusu tasarımları olduğunda çok güvenirdi, hala biten işlerini ilk bana gösteriyor tepkimi ölçmek için. Bazen düşüncelerimde ters tepiyor gerçi beğenmediğim ürünler sattığı çok oluyor :) Ama tasarımı genelde ben ona bırakıyorum pazarlama beni epey yoruyor, iyi olduğumuz alanlarda beraber çalışmamız çok anlamlı ve ötesinde çok zevkli! 

Karahasan kardeşlerin tasarımlarını beğendiyseniz ve iletişime geçmek istiyorsanız, www.karahasans.com 'dan onlara ulaşabilirsiniz. Dahası bir sonraki Bebek Şenliği'nde sizi standlarında bekliyor olacaklar ;)

fb5df181952a5b5569df5af84d45ea90 d9548eb917feb526f4b628d9bd709a67
Kısa Kısa Simge Karahasan 
  • 4 büyük moda haftasından en çok keyif aldığım PARIS!
  • En çılgın moda hayalim bir gün HARRODS OLABİLMEK.
  • VAKKO ile kapsül koleksiyon hazırlama şansım olsa çok mutlu olurdum.
  • En çok İLKBAHAR/YAZ koleksiyonları üzerinde çalışmayı seviyorum.

7 Temmuz 2013 Pazar

Şanslı 4


Farkında mısınız bilmiyorum ama geçtiğimiz 4 gündür normal düzende twitter'ı pek kullanmayan bu kızın twitter hesabı fazlasıyla meşguldü. H&M Türkiye işbirliği ile sürdürdüğümüz çekilişimiz dün akşam sona erdi ve #hmlovesmusic koleksiyonundan rengarenk 4 parça şanslı twitter kullanıcılarını buldu.

 İşte Şanslı 4 ve Tweetleri;

HM YARISMA  
Sevgili Melis, Aslısu, Neslişah ve Zeynep #hmlovesmusic koleksiyonundan hediyelerinizi güle güle kullanın ;) İletişim bilgilerinizi adadileksiz@gmail.com 'a göndermeyi unutmayın! 

Sevgili okuyucular, takipçiler yoğun katılımınız ve eğlenceli tweetleriniz için çok teşekkür ederiz. Paylaşımlarınızı okurken çok keyif aldık. Bayanmor.com 'u ve @hmturkiye 'yi yeni maceralar için takip etmeyi unutmayın ;) 

Last week for 4 days, we launched a twitter giveaway for Turkish citizens with the Turkey office of H&M. A lot of twitter fashionistas entered our giveaway with their funny and sweet replies to our questions about summer and lucky 4 of them won pieces from H&M loves music collection. You can see the winners and their prizes from the image. We sincerely want to thank to all attendees :) 
Don't forget to follow @bayanmor for fashion updates!