14 Ocak 2011 Cuma

Istanbul Fashion Week 2011


Heyecanlıyım. Hemde çok fazla. Bunu en son Ağustos'ta gerçekleştirilen İstanbul Moda Haftasına katılamamama bağlıyorum. Işıltılı podyumlarla, beklediğim yaratıcı koleksiyonlarla büyülenmeye HAZIRIM ve tabiki bu dört gün için çalışkan bir blogger olacağım. İzci Sözü :)! Öncelikle etkinliğin geçen kış gibi Santral İstanbul'da gerçekleşeceğine çok sevindim. Geniş, pozitif ve kesinlikle "cool" bir mekan. Bence İstanbul Moda Haftasına çok yakışıyor .
3-6 Şubat'ta gerçekleşecek olan İstanbul Moda Haftası kapsamındaki defilelerde, markalar ve tasarımcılar Sonbahar/Kış 2012 koleksiyonlarını tanıtacaklar. Bu sene IFW, 21 defileye ev sahipliği yapacak. 9 tasarımcı solo defilesi, 3 karma defile toplamda 18 tasarımcı 9 markanın yeni koleksiyonlarını izleyeceğiz. Anlayacağınız Santral İstanbul'da kuvvetli moda rüzgarları esecek..
Gelin görün ki bazı başarılı isimlerin eksiliği de dikkatimi çekmedi değil: Hatice Gökçe, Bahar Korçan, Özlem Süer ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde Bora Aksu... Bu dört kahramanın bu sezon yarattıklarını podyumda görmek, fotoğraflamak isterdim...

I'm really excited for our coming Istanbul Fashion Week. I'm ready for shiny podium and new marvellous collections of our Turkish designers. I promise I will be a good blogger, I will write all the things about IFW for you. So on  I'm a reliable source for IFW :).
 Firstly, I'm really suprised about the place that IFW will take: It's SantralIstanbul. I think SantralIstanbul is the best place for IFW: It has large area to cover, is chilly, positive and also really "cool". On 3rd-6th February we will see 21 fashion shows. Be ready for Autumn-Winter 2012 collections! By the way I didn't see Hatice Gökçe, Bahar Korçan, Özlem Süer and also Bora Aksu's name on the fashion show list of IFW. I'm suprised and dissapointed. I really wished to see what they created for Autumn-Winter collections and also take photographs of their fashion shows.

İşte Açıklanan Defile Programı...
So, It's the Fashion Show List Of IFW!


Dipnot: Arzu Kaprol'un Sonbahar-Kış 2011/2012 Kış koleksiyonu konsept sunumu, Kuruçeşme'deki Arzu Kaprol Couture Showroom'unda gerçekleşecek.
PS: Arzu Kaprol's consept show will take place in Kuruçeşme, at Arzu Kaprol Couture Showroom. 

Geçen sezon Günseli Türkay'ın eğlenceli tasarımlarıyla şenlenirken, Zeynep Erdoğan'ın iddialı çizgileriyle ama aynı zamanda yumuşak pembe tonuna, Gamze Saraçoğlu'nun sofistike ve modern parçalarına hayran kalmıştım.

Curious about Günseli Türkay, Zeynep Erdoğan, Gamze Saraçoğlu's shows. These are the pics from the last IFW at August.


Ve yine merakla beklediğim tasarımcılar: Simay Bülbül,Mehtap Elaidi, Özgür Masur. Üçü de beyazla o kadar güzel oynamışlardı ki... İşte tasarımcılarımızın "Yorum Farkı" diyerek yazımı bitiriyorum. Bakalım bu sene Türk tasarımcılarımız bize hangi trendleri ön görecek ve hangileri aynı akıma yakalanıp farklı bakış açılarıyla koleksiyonlarında bizleri şaşırtıcak? Orada olmasanız da Bayan Mor sizin için Sonbahar-Kış 2012 modasının nabzını tutacak, fotoğraflarıyla sizi etkileyecek ;)!

Also wondering about Simay Bülbül, Mehtap Elaidi, Özgür Masur. Last season they played with white so differently... It was amazing. So let's see what do the designers got :)?! Counting the DAYS. I am going to report from IFW. Hope you will like that ;).

Morlu Günler / Have A Nice Week
Bayan Mor / Miss Purple

4 yorum:

modafobik dedi ki...

Oh oh gidemiyorum senden takip ederim artık! :)

Ada dedi ki...

et tabi canım :)

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

orda görüşürüz:) blogunuz cok güzel...

Ada dedi ki...

teşekkür ederiim :)