23 Haziran 2011 Perşembe

Journaux de Paris


Bugün yurda geri dönüş yapsam da Paris seyahatimin nice görüntüleri aklımda, daha fazlasıyla da kameramda :) Önümüzdeki hafta anılarımı sizinle teker teker paylaşıcam, aranızda paris yolcuları da varmış onlara da yarayacak hem :) 6 günlük tatilimde, Paris'in beni ne kadar dinlendirdiğini, eğlendirdiğini anlatamam. Buna ihtiyacım varmış. 
İşte ilk günümüzden kareler... Umarım fotoğraflardaki enerji sizin de yüzünüzü güldürür :)
Finally, Miss Purple got back to her lovely country with the all memories that makes she smile :) This week, I will share with you my precious moments in Paris. In my 6 days week, I had a lot of fun with my best friend. We both needed this little vacation. So, here are the photos of the first day. Enjoy it ;)


 

Azıcık gırgırla başladım :) Bastille meydanındaki Coca Cola'nın nostajik standları..
İlk gün Bastilledeki otelimizden çıkıp yerel bir alışveriş caddesi olan Le Marais üzerinden Centre Georges Pompidou' ya yola çıktık. 

Starting with the goofy ones :) Coke's stand of nostalgia.. In the first day we went to Centre Georges Pompidou by visiting and walking at a local shop street called Le Marais.


Centre Georges Pompidou, Paris'te modern sanatın kalbinin attığı yer olan Musée National d'Art Moderne 'ı barındırıyor. Müze Avrupa'daki en büyük koleksiyona sahip modern sanat müzesi. New York Times'a göre Centre Georges Pompidou mimari dünyasını tepe taklak eden bir tasarıma sahip. Bu ilginç bir tasarıma sahip olan binanın özelliği bütün mekanik sisteminin binanın içinde değil, dışına doğru inşa edilmesi. Dışarıdan görülen, yeşil borular su sistemi, maviler klima sistemi, sarılar elektrik sistemiler. Daha fazlası için tıktık. http://www.centrepompidou.fr/

Centre Georges Pompidou includes  Musée National d'Art Moderne which is the heart of modern art in Paris, museum has the largest collection of modern art around the Europe. Centre Georges Pompidou has a different type of building structure. All the systems of the building is located around the building. "Green pipes are plumbing, blue ducts are for climate control,electrical wires are encased in yellow, and circulation elements and devices for safety (e.g., fire extinguishers) are red" (Wikipedia) . For more click http://www.centrepompidou.fr/


Modern sanatın merkezi olmak haricinde, Centre Georges Pompidou'nun en güzel Paris manzarasına sahip olduğu iddiaları doğru, en üst kattaki balkondaki kafesinde içeceğinizi yudumlayarak, bütün Paris'i ayaklarınız altına serebilirsiniz.

Centre Georges Pompidou has the most beautiful view of Paris. It has a cafe on the top floor that you can enjoy yourself and Paris as a Parisienne :P 




Bizim müzeyi ziyaret ettiğimiz dönemde, Paris - Delhi - Bombay ... sergisi vardı. Gitmeniz şiddetle önerilir. Sergi 19 eylüle kadar devam ediyor. 

There were an exhibition called "Paris - Delhi - Bombay" while our visit. I strongly recommend you to visit it. 




Elbise/ Dress: Atmosphere
Çorap/ Tights: Penti
Ayakkabı/ Shoes: Nine West
Güneş Gözlüğü/ Sunglasses: Fossil
Bilezik/ Bracelet: Swarovski
Saat/ Watch: Swatch


Eklersiz bir gün geçirmedik desem :) Paris'ten kahveli ekler yemeden dönmeyin, bağımlısı olmaya hazır olun!

Love Patisserie :) 


Bugünlük bu kadar. Öpücükler :)

Kisses :) Have a nice week ;)

4 yorum:

theMagger dedi ki...

Bayan mor, her zamanki gibi dokturmussun . Tebrikler! :)

Ada dedi ki...

the magger <3 we love ;)!

Nilü Okay dedi ki...

Cok guzel ve cok seksi bayildim :)

Ada dedi ki...

tesekkurler nilucum :)