23 Ekim 2011 Pazar

...


Buaralar ne yazasım var ne konuşasım.. Herşeyi içime attım.. Şuana kadar her yolsuzluğu, her haksızlığı unutmaya calışsak da "insan canı" ayrı bir olay ve bu kimlerce olursa olsun "kelle" diye telafuz edilemeyecek kadar değerli..
Hakkari'de kaybettiğimiz vatandaşlarımız, kardeşlerimiz terorizmin iğrenç hedefi olmak zorunda kaldilar, belki bu insanları tanımıyor olabiliriz ama bu bir gün abin, kardeşin, kuzenin olabilir ve aynı acıyı bu sefer sen de yaşar, tek amaclari terörizm olan bu gruba beddua edersin! Sinirlenirsin, insani bir dürtü olan intikama yenik düşersin, "düşme"! Eğer düşersen yurdumuzda hakim olmasi gereken barış ilkesini hiçe saymış olur ve bu eylemlerin sonucu öldürdüğün kadar öldürülürsün!

Peki ne mi yapacaksın? Twitter'da başarısız hükümeti #hukumetistifa diye protesto etmeden önce, tatile gitmek yerine seçimde oy vereceksin; köprüye zam yapmadilar diye, seçim öncesi kömür dağıttılar diye inancını değiştirmeyecek, kim hakediyorsa ona oy vereceksin!
Yoksa daha çok ağlarsın, çok göz yaşı döktürürler sana... 24 kişi milleti uğruna boşa can verir, hükümet hala "er yada gec bu teror belasini basimizdan atacagiz" der sana! Sen sorumluluğunu yerine getireceksin ki, seni akıllı insanlar yönetebilsin! Sen paragöz olmayacaksin ki günün birinde hakettiğin yönetime kavuşacaksın! Sen bir adım atacaksın ki ve onun devamı gelsin...


*Fotoğraf: Ada Dileksiz

2 yorum:

Lunapark Queen dedi ki...

Ada özledik ama seni :)

http://lunaparkqueen.blogspot.com

Ada dedi ki...

hemen bir post geliyorr :))