29 Ekim 2010 Cuma

I am on RESET MAGAZINE!


Geçen hafta severek takip ettiğim Reset Magazine'den Hürmiye Atasoy ile eğlenceli bir röportaj gerçekleştirdik :) Röportaj için tıktık.

Last week I had an interview with Turkish online magazine Reset Magazine. I am so sorry that interview has not english version. Click to read Turkish version of the interview.

Linkin değişmesi olasılığı ile röportaj metni aşağıdadır :) İyi Okumalar..


Tarih:29.10.2010



"Blogger: Ada Dileksiz. Nam-ı Diğer Bayan Mor"

Bu sayının blog tanıtım köşesini www.bayanmor.com’a ayırdık. Blog yazarımızın adı Ada Dileksiz, son blog kayıdında minik küçük elbisenin hikayesini anlatan Ada bloğundaki başarılı fotoğraf çalışmaları ile benim beğenimi daha da kazandı. Ufak söyleşimize buyurunuz.

Reset!: Merhaba Ada, öncelikle Bayan Mor’un hikayesini alabilir miyiz?
Nasıl ve ne zaman başladın?

An geldi ki “Bir şeyler yapmalıyım” dedim. Oturup, moda dünyasını dışarıdan izlemek bana yetmedi. Öğrenci olduğumdan, moda sektöründe de çalışamazdım. Zaten bana kendi düşüncelerimi yansıtabileceğim bir ortam gerekiyordu. O yüzden blog fikri bana çok uygundu. Blogger olmayı hemen benimsedim :). Yaklaşık 9 aydır da www.bayanmor.com ‘da moda deneyimlerimi yazıyorum.

Reset!: Blogu yazmaya başladıktan sonra sana olan katkıları neler oldu?

Tasarımcılarla, editörlerle, fotoğrafçılarla tanıştım. Birçok etkinliğe katıldım. Bir sürü arkadaş edindim. Bunlar biraz da olsa kendimi moda dünyasında biri gibi hissettirdi. Bloga yazarken ise daha iyi yazmaya başladım.

Reset!: Takip ettiğim kadarıyla fotoğraf çekimlerini kendin gerçekleştiriyorsun,
daha neler elinde fotoğraf dışında?

Bayanmor.com’u hazırlarken her şeyin benim elimden çıkmasını seviyorum. Bayan Mor benim, kendim yazıyorum, kendim fotoğraflıyorum. Gün geliyor model oluyorum gün geliyor siteyi tasarlıyorum. Artık postlarıma düzenli İngilizce de çeviri yapıyorum. Sonuç olarak www.bayanmor.com ‘da yayınlanan çoğu şey benim elimden geçiyor.

Reset!: Blog soruları sormuşken, takip ettiğin bloglar nelerdir?

Yabancı bloglardan Garancedore, Easy Fashion, Sea Of Shoes, The Sartorialist, Cats And Dogs’u takip ediyorum. Yerli olanlardan ise; Nil Ertürk, Iconjane, Styleboom’u okumaktan keyif alıyorum. Tabi Can Direkli (Kanka Nerdeyim Ben?) ve Ozan Alçın’ı da unutmamak lazım.

Reset!: Son zamanlarda Türk basınının blog yazarlarına olan ilgisini nasıl değerlendiriyorsun? İlgi kalıcı mı olur sence yoksa kısa süreli mi?

Moda kontrol edilemez bir hızla ilerlerken, bazı şeyler çabuk tüketiliyor. Ben moda bloglarının da bu durumdan nasiplerini alacağının kanısındayım. Basının ilgisinin kalıcı olması tercih ederim ama bence Türk basınının blog yazarlarına ilgisi çabuk tükenecek ama bu demek değil ki biz yazmayı durduracağız.

Reset!: Blogunda okuduğum kadarı ile sadece moda hakkında yazmıyorsun
biraz da life style diyebilir miyiz?

İzleyicilerimle kültür sanat ve gezi yazılarımı paylaşmayı seviyorum ama yinede moda ağırlıklı bir blogum.

Reset!: Yine tipik ama merak edilen sorulardan takip ettiğiniz tasarımcılar nelerdir?

Türk tasarımcılardan Hüseyin Çağlayan’ı, Bora Aksu’yu, Özlem Süer’i, Zeynep Tosun’u ve Günseli Türkay’ı çok beğeniyorum. Chloe, Miu Miu, Moschino, Sonia Rykiel, Viktor&Rolf, Vivienne Westwood ise yabancı tasarımcılardan favorilerim.

Reset!: Takip edebildiğin ve katıldığın İstanbul Moda haftası oldu mu,
 blog yazarı olarak nasıl değerlendiriyorsun moda haftasını?

Geçtiğimiz İstanbul Moda Haftasına Londra’da olduğumdan katılamadım fakat Şubatta gerçekleştirilmiş olan İstanbul Moda Haftasına katılmıştım. Bence İstanbul Moda Haftası kendini geliştirmeye çabalıyor ama bir moda başkenti olacak mıyız? Onu ilerde hepimiz göreceğiz…

Reset!: Yurt dışında sence insanlar moda konusunda daha mı özgür,
 Türk kadınlarının stilini nasıl buluyorsun?

Yurt dışında insanlar giyim konusunda cesurlar çünkü her ne giyerlerse caddelerde rahat rahat yürüyebiliyorlar ve kimse onlara dönüp ne giydiğine bakmıyor. Az gelişmiş ülkelerde görülen çekingenlik Türkiye’de de var. Türk kadınları istedikleri kadar rahat giyinemiyorlar bekli de. Son yıllarda bu tabuları yıkmaya çalışıyorlar. Bu faktörün dışında Türk kadınlarının stillerini ben hoş buluyorum. Türk kadınları bakımlı olmayı seviyorlar, giyim konusunda biraz daha özgür olsalar belki caddeler buram buram stil kokan kadınlarla dolup taşacak.

Reset!: 2010-2011 sezonun vazgeçilmezleri neler olacak sizce?

Bu sezon örgü çok moda bu da demektir ki bu kış üşümeden moda kurbanı olabiliriz. Sıcak sıcak kalın örgülü kazaklarımızı bile giyebiliriz. Sevindirici diğer haber ise Sonbahar-Kış sezonu siyahla da geçmeyecek. Chloe toprak tonlarını bu sezon hayatımıza soktu. Louis Vuitton önderliğinde 60’lar yeniden moda. Vücudu saran korseler, kloş etekler revaçta. Coşkulu bir kış bizi bekliyor anlayacağınız.

Reset!: Ve asla bu sezon almam dediğin parçalar var mı acaba?

Bu sezon yüksek bel geniş paça pantolon almayacağım. Bu tarz pantolonu kendine yakıştıranlar ise bu sezon pantolonlarının keyfini çıkarsınlar ve onları topukluyla taçlandırmayı unutmasınlar :)



Morlu Günler/ Have A Nice Week
Bayan Mor/ Miss Purple

1 yorum:

Ada dedi ki...

teşekkürler cansın hemen bakıyorum :)