18 Haziran 2011 Cumartesi

Enthousiasme De Champs-Élysées


Hayallerim vardı.. Paris bavulumu hiç yapmadığım kadar düzenli yapmıştım, her kombinin takıları, çantaları farklıydı, bu da yanıma 6 ayakkabı almamı gerektirdi. Hayatımın en büyük Samsonite bavulunu taşıdım Paris'in uzun koridorlu metrolarında.. Seyahatimin ikinci günü, bugünün sabahına kadar herşey güzeldi, taki küçük otelimizden çıktığımızda caddeden esen rüzgarın iliklerimizde hissenede dek.. Odaya geri çıkıldı, küçücük çantaya kot sığdırıldı, annenin kazağı yanına alındı. Metroyla gideceğimiz George V durağına kadar, Ada çiçekli mini eteğiyle boy gösterdi fakat sonuç: fotoğraf makinesi kabininde, hüsranla kot giyildi. Vücut sıcaklığının artmasından hafif bir oh çekildi, sonra yola devam edildi..

I had dreams of making photoshoot all around the Paris with the style combinations that I made.. I prepared my luggage orderly, every combine had its own jewellery & bag, so on I put 6 shoes to my samsonite for 5 days :) But sadly, today was the second day of my trip at I had to change my combination to a casual one. Check photo 1 : Seriously?! I am changing my mini floral skirt to jeans :) Also I had to wear my mama's jumper because it was so cold & rainy.


Paris sokakları bir o kadar nostaljik ve bir o kadar da renkli... Champs-Élysées yollarında Joe Dassinn'den Oooo Champs- Élysées şarkıları söylerken pozumuzu da verdik :) Bu sokaktan fazlasını beklediğimi itiraf etmeliyim ve fazla ışıltılı olduğu söylenen bu sokak, beni pek tatmin etmedi.

Paris streets are so sophisticated & colorful... We sang " Oooo Champs- Élysées " from Joe Dassinn :) I had high hopes for Champs-Élysées and sadly I didn't get so much satisfaction from this street..


Champs-Élysées'in en güzel vitrini Louis Vuitton'a ait. İlerleyen tarihte Paris'te vitrin tasarımları hakkında bir post yayınlayacağım fakat bu raylara bayıldım, vitrinlerde sezonun en "it" parçası da var, bir LV'nin klasiği olan "speedy" de.. İçerideki çalışanlar ise çok nazik, Avrupa'daki bütün şehirlerdeki gibi.. Benetton kot, Zara çanta ile mağazaya girmen onlar üzerinde senin müşteri olma potansiyelini düşürmüyor, seni güleryüzle karşılıyorlar.. Bakınız Nişantaşı'da her marka bu kadar çağdaş değil..

Adore the Louis Vuitton windows :)


Paris demek makaron demek :) Ve Laduree'de bu işin ustası.. İçerisi Paris'i bir çöle benzetemezseniz bile çölde bir vaha etkisi gösteriyor sizde. Bütün tatlılardan tatmak istiyorsunuz, Marie Antoinette'e dönüşmeyi arzuluyorsunuz. Frambuazlıdan, çikolatalıya; fıstıklıdan, kahveliye, renk renk çeşit çeşit öneriler sunuyor size Laudree..

Laudree & Macarons :)


Her yerde  görmekten sıkıldığımız H&M, Zara,Virgin Mega Store, Abercrombie & Fitch, çeşitli araba showroomları Champs-Élysées'de de karşımıza çıkınca, kendimizi plansız bir rotada kaybediyoruz. Derkeeen,bir de bakıyoruz nereye kadar yürümüşüz: Rue Cambon, 31 Numara CHANEL. Burası Coco Chanel'in ilk atölyesi ve şapka dükkanı olarak biliniyor ve 2000'lerde artık mağaza olarak işlev görüyor. Günümüz böyle bitmese de, Sabah 9-Akşam 9 yolları "oxford"larla kat ettiğimizden sevgili yazarınızın ayakları sızlamaya devam ediyor, yarın ki yeni maceraları düşünüyor ve gözü fıldır fıldır her yeri görebilsin diye uyumaya karar veriyor.. Hepinize iyi geceler diliyor :)

Rue Cambon NO.31 _ House Of Chanel :)


" 31 Numara Rue Cambon " Huzur içinde uyuyan Coco'ya sevgilerimle :)
Unutmadan, Paris'te saklı keşifleriniz var mı? Gitmeyi çok isterim..

With all the very bests to Coco :)
By the way, any shop suggestions about Paris? Comments, pleasee!

6 yorum:

Trendydolap dedi ki...

süper post, paris biletlerimi aldım diğer postlarını merakla bekliyorumm

http://trendydolap.blogspot.com/

Ada dedi ki...

beğenmene sevindim trendy dolap :) postlar devam ediceek ;)!!

Peaceinwonderland dedi ki...

İyi eğlenceler Morada!
<3

Gizzy dedi ki...

süper post ilk kareye bayıldım:)

Ada dedi ki...

teşekkürler barışcııım :)
beğenmene sevindim gizzy!

Adsız dedi ki...

When will you post again ? Been looking forward to this !