Bir makarona kimse hayir diyemez. Oyleki gectigimiz sezonlarda bir cok tasarimciya ilham, moda cekimine aksesuar oldular. Yillarin "cupcake" trendini yiktilar, kral koltuguna oturdular. Laduree hayatimizda oldugu surece, dunyadaki en stil kokan tatli olmaya devam edecekler.
No one can say "NO" to a macaron. They're so inspirational that so many designers and stylists used it in their works. They become a hit after cupcakes. They'll be the most stylish deserts as long as Laduree will be in our lives.
Kokeni bir cok kez tartisilsa da Fransiz asilli oldugu tahmin edilen bu tatlilar, bazilari Larousse Gastronomique tarafindan 1791'de bulundugu soylerken, bazıları makaronun 1533 yılında Fransa Henry II ile evlenen Catherine de 'Medici'nin yaninda getirdigi italyan pasta şeflerinin bu guzelligi kesfettigine inaniyor. 1830'larda ise ayni zamanda "Gerbet" denilen bu tatlinin iki badem beze disklerinin arasina recel turevi marmelatlar surulmeye baslaniyor. Bnu bulan Fransız pastane Ladurée'den Pierre Desfontaines kahramanimiz oluyor!
Although predominantly a French confection, there has been much debate about its origins. Larousse Gastronomique cites the macaron as being created in 1791 in a convent near Cormery. Some have traced its French debut back to the arrival of Catherine de' Medici's Italian pastry chefs whom she brought with her in 1533 upon marryingHenry II of France.
In the 1830s, macarons were served two-by-two with the addition of jams, liqueurs, and spices. The macaron as it is known today was called the "Gerbet" or the "Paris macaron" and is the creation of Pierre Desfontaines of the French pâtisserie Ladurée, composed of two almond meringue discs filled with a layer of buttercream, jam, organache filling.
*History Of Macaron paragraph is taken from Wikipedia.
Son zamanlarda tatli tariflerine daha cok sempati besleyen ben yerimde durmadim tabi. Ilk denememi Dr.Oetker'le yaptim, asagida da videosunu cektim. Paket karisimlarla yapmis olsam da pek zahmetli ve uzun surdu bu kucuk tatlilar. Hani ben denemekten vazgecmeyecegim ama size onerim bu isi ustasina, Laduree'a birakmaniz...
I tried macaroni with Dr. Oetker and here is the video of it. My advice to you is buy your macaroons from Laduree and don't try to do it at your house :)!
Home Made Macaroon Shoot from bayanmor on Vimeo.
Keyifli seyirler
Enjoy It :)
6 yorum:
ellerıne saglık yarın dogumgunum ugrasamayıp yıne dıvnın yolunu tutacagım
bencede kesinlikle en şık tatlı:) bende çok seviyorum, hem renkleri hemde gorunusleri muhtesem, dr. oetkeri denemek lazım =)
http://rainbowgatherer.blogspot.com
DEKORATİF OLARAK HARİKA DURUYORLAR AMA BEN TADINI PEK SEVMİYRM;)
http://editorist1783.blogspot.com/2012/01/happy-new-year-to-everyone.html
uuf ben de denedim böyle oldular en iyisi laduree den almak tabii ki.. mor eriklisi mükemmeldii...
BEGENMENIZE COK SEVINDIM KIZLAR :) AMA ONERIM, LADUREE DEN SASMAMANIZ!
Ladure Ankara'da yok ama Divan Pastanesi ve Elizinn'in makaronları da Ankaradakiler için bir alternatif olabilir ya da yeni açıldı sayılan Macarons De Antoinette de çok çok iyi bir seçenek.Bu arada ben Carte D'or Makaron u da çok sevdim ama keşke daha çok seçeneği olsaydı.
http://busradkc.blogspot.com
Yorum Gönder