28 Haziran 2012 Perşembe

Hit The Road Jack!

DSC_0112
Daha dun Londra'ya adimimi atmis olmama ragmen, ikinci gununde bu kiz neden Oxford'daymis dediginizi duyar gibiyim.. Her ne kadar istedigi puan yeterince yuksek olsada Ingiltere'de olup, Oxford Universitesinin kampus gunu kacirilmazdi. Sehir olarak hic Londra'yi andirmayan, mimarisiyle kendini cok huzurlu hissettiginiz Oxford tam bir universite sehri. Yeterli sayida magazanin, kaliteli yemegin, kolej publarinin; yuz olcumu kucuk olmasa da, sanki yarim saatte sehiri turlarmis gibi hissettigin bir bolge burasi. Her 5 dk'da bir otobusun dar sokaklardan gecitigi, uzun mesafeler icin yurumenin zor oldugu ama bisikletle eglenceli hale gelen yollar halkin, ogrencinin ilk tercihi. Soylemeden gecemicem okuluna, evine, isyerine bisiklet mesafesinde olan insanlari hep kiskandim, hep kiskanicam. Sehrin Ingiliz dokusuna bayilmamin buyuk bir sebebi de Oxford kolej binalari. Universitenin 15ten fazla koleji var, ve kolej binalari sehire yayilmis konumda. Ben iki tanesini gezebilme sansi bulabildim, bunlardan biri de icinde Fine Arts departmanini bulunduran Ruskin School of Art'ti. Departman binasina girdiginizdeki koku ve duvar calismalari sizi mest etmeye ve Oxford'lu olmaya cagiriyor. Butun bu kolej ozellikleri bir yanda dursun, genclerin aileleriyle birlikte guzel giyinip universitenin departmanlarini gezme merasimi de beni cok etkiledi. Tipik bir Ingiliz ailesi kolejlerin 'open day' (kampus gunu) ine beraber gidiyormus, bunu da ogrenmis oldum. 

Kendime not 1. Ciddi anlamda yagmur yagmadikca, hava kapali olmadikca, heyecan yapip yagmur botu giymek YOK! Sonra 'hafif' sicakta insanlari elbiseyle rahat rahat dolasirken gorunce oflayi[, puflama.
not 2. Her turistin, yerlinin severek alisveris yaptigi, benimde daha once BURADA bahsettigim Primark kendini gelistirmis, artik kabinlerde istersen 30 dk giyin soyun, sira bile beklemeden bunu yapabiliyorsun.
Alisveris icin ise en iyi Primark, Wood Green'deki.

Even if I just got landed to London yesterday, today was the 'open day' of Oxford University. So ,hit the road jack ;)! Even if my GPA is not enough for a university like that, it would be shame to not to attend. I really adore Oxford because of its beautiful architecture, mini streets, college pubs and local people. Because of the number of colleges was high, I only visited 2 colleges of Oxford and one was Ruskin School Of Art which includes Fine Art Department. Hope you'll like the photos :)!
DSC_0083DSC_0106DSC_0088
DSC_0062DSC_0054DSC_0064DSC_0065DSC_0068DSC_0069DSC_0072
Ruskin School Of Art Kutuphane/ Library
DSC_0078DSC_0081
DSC_0107DSC_0108DSC_0080DSC_0085
Fotografcinin fotografi da bu postta yoktur... :( Anlik fotograflar icin, instagram ve twitter'da @bayanmor .
Tum fotograflar, Ada Dileksiz.

1 yorum:

What's Next dedi ki...

ruskin school of art aklımı aldı! o atölye, o kütüphane. iyi ki kaçırmamışsın :) fotoğraflar da çok güzel, ingiltere postlarının devamını merakla beklemedeyimm :D