18 Şubat 2013 Pazartesi

FRESH AND EKRIA


DSC_0443
Bir mücevherden beklediğiniz nedir? Gösterişli olmak mı, kendinizi prenses gibi hissetmek mi yoksa sadece verdiği 'değerli' tecrübe mi? Ekria tasarımlarının annesi Esra Karadeniz için takı dediğiniz şey ‘onunla bir olmanız’ demek. Sizi tamamlayacak, imzanız olacak, stilinizin bir parçasını oluşturacak takılara inanan, zamansız parçalar fikriyle yola çıkan bir tasarımcı Esra. Müşterilerine vaat ettiği ise ise yalın, değerli ve hafif tasarımlar. 

New York'un meşhur tasarım okulu Pratt Üniversitesi mezunu Karadeniz heykel okumak isteyerek yola çıkmış, daha sonra ise yolu endüstri tasarımıyla kesişmiş. Daha önce yine hiç kendini takı tasarlarken hayal etmemiş ama şimdi Nişantaşı'nda, rafine ofisinde koleksiyonlarını zevkle tasarlıyor. Bilgisayarda çizim, altın ve gümüş plakaların lazer ile  kesimi ve ufak bir atölye çalışması sonrası takı tasarımları bedeninizle bir olmaya hazır hale geliyor.

DSC_0474
Şu ana kadar 3 koleksiyona sahip bu genç marka sırf bayanlara değil beyleri de unutmuyor; bayanlar için oluşturulan Geometrik ve Bilim Kurgu koleksiyonlarının yanında, beyler için hazırlanmış yüzük, küpe, kolye, bilezik, kol düğmelerinden oluşan bir koleksiyon yer alıyor.

ESRA KARADENIZ 3
Kısa kısa Esra Karadeniz
  • Pratt'te okumanın sana kattığı en önemli şey ne oldu?
Pratt imkanları çok olan bir okuldu. Seçtiğim bölümün yanında tasarım ve sanatın bir çok farklı yönüyle ilgili ders alma imkanı vardı. Asıl bölümüm mobilya olmasına rağmen alçı, bilgisayarda modelleme, takı ve ürün tasarımı gibi bir çok konuyu çok iyi hocalardan öğrenebiliyorduk. Bu sayede üniversite sonrası seçtiğim alan olan takıya geleneksel tekniklerden farklı bir yaklaşımım oldu. Takılarımda işçiliğin değil tasarımın ve formun öne çıkması bu sayede gerçekleşti.
  • Tasarlarken hayal ettiğin bir Ekria kadını var mıydı?
Ekria’nin vermek istediği temel duygunun kendine güven olduğunu düşünüyorum. Kendine güvenen insanın iddali olmak için fazla şeye ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Ekria’nin abartısız fakat dikkat çekici tasarımlarıyla kişi kendi iddasini ortaya koyabilir.
  • Kendini hangi takınla seksi hissedersin?
Kendimi en rahat hissettiğim takılar küçük ve büyük levha yüzüklerim.
  • İleride değerli taşlarla çalışmayı düşündün mü?
Ileride değerli taşlar ve başka materyaller de kullanmayı düşünüyorum, fakat yine materyali kendi yalınlığıyla ortaya koyarak bunu yapmaya calışacağım.
  • Dün Ekria için neler yaptın?
Dün Boxer dergisinin çekimine ürün yolladım, birkaç muhasebe işi yaptım ve özel bir sipariş olan kol düğmeleri üzerinde bilgisayarda çalıştım.


_DSC7819aa

1 yorum:

Photostorming dedi ki...

Bayıldım takılara!!!