29 Mayıs 2010 Cumartesi

I'm Declaring From Galata Fashion Festival !


Geçen hafta olan sıkıcı, zevksiz ve gereksiz sınavları atlattıktan sonra cumartesi kaçamağı olarak kendime GalataModa'ya attım. Sizin için gezdim, sizin için yazdım :D!
Maceram Kiki'nin standıyla başladı. Çok tatlı tasarımları olmakla beraber küpeleri, broşları ve tokaları beni benden aldı. Moda bloggerlarının adetini bende devam ettirdim. Kiki's Design'dan "Who Says I Have To Be Normal" tokamı kaptım. Hayat felsefem bu zaten, ben sıradışı bir insanım :). Kiki'nin tasarımları beğenip de onunla tanışmamak olmazdı. Sarı tuniğiyle kameramıza gülümseyen Kiki'de bir blogger. Merak ettiyseniz http://kikisdesign.blogspot.com/ a hemen yollanın.
Maratonuma tam gaz Hatice Gökçe ile devam ettim. Hatice Gökçe'nin erkekler için tasarladığı ayakkabıyı çok beğendim. Alasım geldi ama yapamadım, numaraları büyüktü ne yapalım :(. Onun dışında gözlerim mor görmeye devam ediyor :) Gökçe'nin mor uzun ceketini çok beğendim. Ceketin bitiş kısmı dikkat çekiciydi.


Galata Moda öncesi Zeynep Erdoğan tasarımlarını giyen Nil Ertürk'ün postundan sonra, standa bakmak şart olmuştu. Zeynep Erdoğanın en dikkatimi çeken parçaları ise ceketleri, gerek mini gerek diz hizasında elbiseleri oldu. Farklı detaylarıyla dikkatleri çeken elbiselerin siyah beyaz olması bence çok hoştu :).
Ailecek balık hastası olduğumuzdan dolayı Aida Pekin'in cicileri daha da ilgimi çekti. Standın bir tarafı resmen balıklı tasarımlar için ayrılmıştı. Görmeliydiniz, orası bir cenetti :). Onun dışında altın ve gümüş takılarıyla yine kalbimde yine taht kurdu. Kız kulesi kolyelerinden, alice e benzeyen küçük kızlı küpelerine Aida Pekin'in tasarımlarını çok sevdiğimi anladım.
Deriyi bize taptıran Simay Bülbül'ün standından; deri çiçek detaylı hasır şapkaları, kartpostal baskılı çanta ve şallarını çok sevdim.
Elif Cığızoğlunun pastel renkli, modern ceketlerinden bir tane edinmeliyim desemde malum Londra tatiline para biriktirdiğimden standdan kös kös ayrıldım. Ne yapalım bir daha ki sefere artık... Yüksek bel pantolonda da gözüm kalmadı değil...
İstanbul Fashion Weekte İdil Tarzi defilesinde rastladığım tasarımların bazıları da askılarda yerini almıştı. Soldaki resimde gördüğünüz sırt dekoltesiyle iddialı elbiseyi görmemiş olmanız mümkün değil. Ben asker yeşiline olanı hatırlamıştım fakat turuncusu da çok enerjik ve tatlı görünüyor :).Haftaiçi Galata Modadan bahseden blogların neredeyse hepsinde Günseli Türkay'ın Galatamoda için tasarladığı ayakkabılarına rastlamamak mümkün değildi. Bende onları gözlerimle gördüm :) ve pek beğendim. Farklı ve çılgın olmuşlar. Muhteşem pabuçlar dışında gözümü şu trençkottan alamadım. Çizgileriyle beni benden aldı. Benim olmalıydı.Galatamodaya gidipte Özgür Masur'a uğramamak ayıp olurdu. Standı karış karış etsemde kalabalıktan sizin için fotoğraf alamadım -_-. Cumartesi gitmenin sinir bozucu yanıyda buydu. Şunu diyebilirim ki Özgür Masur'un koleksiyonunda fırfır detaylarına ve dökümlü kumaşlara bayıldım. Bana kesinlikle yazı hatırlattılar.
Işık Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinin tasarımları en az diğer standlar kadar ilgimi çekti. Esra Dandin'in 3 boyutlu MOR elbisesini çok beğendim :D. Tuğçe Cebe ise en az Esra'nın tasarımı kadar dikkat çekiciydi.
Moda festivali olurda ayakkabı standları olmaz mı? Betanın tasarımcılarından biri olan Özlem İkiışık Galatamoda için özel bir koleksiyon çıkarmış. Koleksiyondaki keçe detaylarına ve renkli tasarımlara taptım.Bige Ökten'in çantaları ve kolyeleri gerçekten çok hoştu. Gezilmesi gereken standlardan biriydi...Çocuklar Gülsün Diye'yi duymayanınız kalmamıştır heralde. Gülben Ergen'i sonuna kadar destekliyoruz. Zeynep Erdoğan'dan Kiki Design'a Galatamodadaki çoğu tasarımcı da onları desteklemiş ve muhteşem parçalarını Çocuklar Gülsün Diye standında satışa çıkarmış. Çok hoş bir hareket olmuş bence.
Peki Cumartesi Galata Moda'da kimler mi vardı :)? Styleboomsuz bir aktivite düşünülemezdi. Boom'un Bayan Mor için photoshopladığı resim çok tatlı olmamış mı ?
" Bayan Mor loves Boom too" :) ...

Kısacası çok enerjik, eğlenceli bir haftasonuydu :) Tek dileğim, bir daha ki sefere standların daha büyük olması. Yetkililer sesimi duyun lütfen :D!

Bayan Mor

8 yorum:

gunesyuksel dedi ki...

yaaaaa o oxford tarzı ayakkabıalara ben de bayıldım.. tüm elbıselerden gectim, sadece ayakkabılara kitlendim:) bu arada son toplu fotonuz cok vintage bı foto olmus. sanki 2010 deil de 1992 de cekilmiş desen inanırım.:) tam senlik olmus:) mucks..

** özelleştirden yorum ayarlarından su kelime dogrulamayı da kaldırsan da bizde yorum yazdıktan sonra gönderirken zorluk cekmesek süper olcak. öptümmm

Adsız dedi ki...

çok güzeldi=) en çokta hatice gökçenin ayakkabılarına ölüp bittim!ama numarası kalmamıştı:/

Ada dedi ki...

evet onu photoshopladım o yüzdendir :D günseli türkayın oxford ayakkabıylarına hangimiz bayılmadık ki? valla tam şenlik oldu çok dogrusun güneş :)
öneri için teşekkürler. kaldırdım.

adsız bencede çok güzeldi :). Ben o kalabalıkta deneyemedim. Ama aklım kalmadıda değil..

Stil Direktoru dedi ki...

fotolar enfes bebek hele son foto süper

Ada dedi ki...

çoook teşekkürler :D beğenmenize çok sevindimm!

" les minnie'S " dedi ki...

Nasil ya?? Bu standlar hep kurulumu? Nasil sorsam, hep ayni yerde mi? Mazur görün Istanbullu degilliz o yüzden bu fotograflari görünce de biraz heycan yaptik :) Herseyi bilmek istiyoruzzz!!!... ;)
+ Fotograflar yine harika...

Ada dedi ki...

galatamoda festivali kapsamında kuruluyor bu standlar. bu sene adres değişikliği yaptı.taksim trt binasının yakınındaydı. senede 2 kez gerçekleşiyor.
çok teşekkürler :)

" les minnie'S " dedi ki...

okii anlasildi.. Tesekkür ederiz.. <3