27 Ağustos 2011 Cumartesi

Fişekrem Kim Ki?

(Şile 2011 Yaz)

Nikon D90'ımın biricik amatör yavrusu: "Fişekrem". Kendisi Nikon'umun üçte biri kadar bir lomografi kamerası, balıkgözü çeken... Senelerdir ben ona hasret, o bana. 1 sene öncesinde tanıştım onunla Londra'da.. Kendisi daha çok amatör bir analog fotoğraf makinası modeli olduğundan, ona biçilen para değeri pek fazla gelmişti bana. Şimdi varlığıyla yanımda İstanbul'da :)


My new baby: "Fişekrem". It's a fisheye lomography camera which I bought one month ago. Hope you like photos I took with it. Also you can have more information about the art of lomography by clicking here: http://www.lomography.com/




Lomografi sanatı ve fotoğraf makinaları hakkında bir çok soru aldım ve iddia edebilirim ki artık bu konuları çok araştırdım.

Pek çok fotoğrafçının burun kıvırdığı ve amatörlüğüyle suçladığı bu kameralar, size en iyisi olduklarını iddia etmiyorlar; sadece farklılar. Klasik analoglardan veya anında çektiğiniz görüntülere ulaşabildiğiniz dijital fotoğraf makinalarından çok farklı bir evrendeler. Onlarda hataya yer var, fazla ışığa da, ezgantirik pozlara da...

İşin en güzel yanlarından biri, filmin banyosunu bekliyor olmanız; 3 & 5 film sonrasında beklediğinize değiyor olması. Fotoğrafçının sizi aramasıyla yüzünüzün gülüyor, heyecanlanıyorsunuz. Belki bu sizin yeni bir şey değil ama bizim jenerasyona çok şey ifade ediyor.

Analog aşkımla, özgün ve hayat dolu anı fotoğrafları çekme isteğim birleşti ve "fişekrem" artık hep benimle. Arada sırada paylaşacağım "fişekrem"imim kadrajından görüntüler, anlık komedisiyle sizi güldürecek...



Eğer diyorsanız ki ben de lomografi kamerasına sahip olayım, işte önerdiklerim..

Türkiye Satış Noktaları
  • http://www.analograf.com/shop/ : Türkiye'nin ilk web üzerinden satış yağan lomografi dükkanı. Türkiye'ye göre geniş bir ürün yelpazesi var baka baka doyamazsınız.
  • http://www.retroaktif.com/ : Kameramı aldığım nokta. Türkiye websitelerinde en ucuzu garantilersiniz. Üstelik makinanıza 2 yıl güvence veriyorlar. İletişimi kötü, maillere geri dönülmez ama sonuçta kamera elinize ulaşır. Lomografi partisi organize etmiştir, yaratıcı bulmuştum. 
  • Sirkeci fotoğrafçıları: İkinci makinamı alırsam kesinlikle buradan alacağım! Retroaktif.com'dan en fazla 30 tl farkla alıyorsunuz. Üstelik ürünü açtığınızda, karşınızda insanlar oluyor; problemlerin çözümü daha rahat. Sirkeci'de Kristal Foto ise lomografi kamerası alabileceğiniz duraklardan biri. Adresi: Ankara cad.Atabay merkez işhanı no:169/4b (Yalçınlar Fotografı bitişiği). Ama bu adresi verdim diye soluğu burada almayın, Sirkeci de bir dönüp dolaşın. Ben yapmamıştım siz yapın!
Yurtdışından almayı düşünüyorsanız:
Ben bu olayı ciddi ciddi sevdim, kendimi adayacağım diyenlere ise lomografi fotoğraflar inceleyebilecekleri bir kaç site...

Türkiye ayağı siteler
Daha fazlasına sahip olmak için...








Gelecek postasında yeni fotoğraflarla; kamera tipleri anlatımı ve altın kurallar.

Ne düşünüyorsunuz? Yeterince deli mi?
İyi Haftasonları!


7 yorum:

Kate dedi ki...

these pic are just amazing :))
www.bayanmor.blogspot.com

tessa dedi ki...

cute photos!

couturelust
giveaway! win four gorgeous rings

Ada dedi ki...

thanks kate & tessa :)) I will publish other cute photos soon!

bb dedi ki...

these photos are incredible - I want a fisheye camera!

x. jill
www.thoseghosts.blogspot.com

Ada dedi ki...

you should :D! thanx jill!

Evy dedi ki...

wow cok guzel kareler, devamini merak ediyorum :D
http://maffionista.blogspot.com/

Taurus Skywalker dedi ki...

Harika bir post olmuş. Kareler de çok güzel. =) Ellerine sağlık.