4 Kasım 2011 Cuma

When Andy Met Edie Life Imitated Art.

Zengin bir aileden gelen, duru bir güzelliğe sahip bir genç kız ve onun umutla dolu kalbi, sanata olan açlığı ve dahası... Ve bir gün hayatında eksik olan heyecana kavuşmak için New York'a taşınır. İlerleyen günlerde ise sanat aşkı vasıtasıyla bir sergide Andy Warhol ile tanışır ve hayatı değişir. Warhol'un ilhamını yansıttığı "Fabrika"sında muhteşem insanlarla tanışır ve bu sanat kokan ortamı çok sever. Warhol'un filmlerinde oynamaya başlar, onun en yakın arkadaşı olur, Warhol'un "süperstar"ı odur. Geceleri beraber takıldıkları çılgın partiler, onu uyuşturucuya alkole alıştırır. Tam bu sırada ise hayatının aşkı ile karşılaşır, Bob Dylan. Fakat Dylan- Uyuşturucu- Warhol üçgeni ona hiç iyi gelmeyecektir. Bence, öngörüşlü Dylan'ı dinlemeyerek hayatının en büyük hatasını yapar..

Ve filmin sonunda onun ölümünü daha önceden belirten ve ölümünden daha çarpıcı olan bu sözler aklınızda kalır.Gittiğim bir partide bir falcı ile tanışmıştım, el falıma baktı ve donup kaldı. Sonra ona şöyle dedim " Biliyorum, benim hayat çizgim kırık. Ve 30 yaşıma kadar bile yaşayamayacağım."  (I went to a party once, and there was a palm reader there and when she looked at my hand, she just froze. And I said to her "I know. My lifeline is broken. I know I won't live past thirty. )

"Factory Girl: Edie Sedgwick"; Andy Warhol'un zamanının sanat anlayışını anlatan müthiş bir film. Ve Edie gibi bir ikonun hayatını tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriyor: duyguları, yaşadıkları, hayal kırıklıkları... Ve Edie aşka inanmayıp, dostuna güveniyor. Sonrası ise bir uçurum...

Last night, I watched "Factory Girl". I highly recommend it. It was about a girl whose parents are rich and she is in love with ART. One day she moves into big city, New York and meets with Andy Warhol. It's a story of hope, art, drugs and the decadence.















Unutmadan Edie'nin gardolabına dikkat edilmeli, büyük küpeleri, kürkleri, rock chic tarzı çok çekici. 
İlham almanız dileyiğle...

Finally, don't forget to check on Edie's outfits: Rock Chic style, her furs and big earrings.
Hope that you'll be inspired...


5 yorum:

irem dedi ki...

andy warhol ve bob dylan'ın aynı anda hayatımda olması ne muhteşem bir şey olurdu ;) haklarında bir sürü kitap okudum ama bu filmi bir türlü izleme fırsatı bulamamıştım şimdi tatili fırsat bilip mutlaka izleyeceğim ;)

http://irem-just-a-dream.blogspot.com

Lunapark Queen dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın.. Görseller de çok ilham verici.. :)

http://lunaparkqueen.blogspot.com

Ada dedi ki...

irem keşke benim deh hayatımda olmuş olsalardı :) böyle bir fana böyle bir film haberi yapmak hoşuma gitti :))!

beğenmene çok sevindim lunapark queencim :))

Unknown dedi ki...

Çok güzel ama çok hüzünlü bir filmdi bence. İzlemediysen Ciao Manhattan'ı öneririm o da Edie'nin son zamanlarını anlatıyor. Edie oynuyor filmde ölümünden bir kaç ay önce.

Ada dedi ki...

izlememistim, edie'yi de hep merak ettim, hemen izlenecekler listesine ekledimm ;)