5 Nisan 2010 Pazartesi

A New Vintage Stop: Matchbox !

Vintage canavarı ben; cumartesi günümü renklendiren, Zelfist'ten duyduğum "Matchbox"a uğradığımı size söylemiştim. Cumartesi yazımda "Matchbox"u heba etmek istememiştim ama şimdi karşınızdayım. Verda ve Saba kardeşlerin yılların birikimiyle açtıkları bu minik dükkanı çok sevdim,"Matchbox" sevimli mi sevimli :)!

60'ların pop art tarzı, 70'lerin hippi döneminden , 80'lerin vazgeçilmez disko tarzından kıyafetleriden oluşan bu vintage dükkan, Saba hanımın Londra,Paris ve Amerika'dan getirdiği parçalardan oluşuyor. Tabi kıymetli aile yadigarlarını unutmamak gerek ;) Gözlüklerden çantalara, elbiselerden ayakkabılara, herşey var "Matchbox"ta. Gittiğimde "Matchbox"un bayağı ilgi gördüğünü anladım, raflar boşalmaya başlamıştı. Verda hanım ile konuşmamızda bu olayı "yazlıklara yer açıldı" diye yorumladık :) Anlaşıldı, Saba hanıma yine Londra yolları gözüküyor.
Bence şapkalar ve gece elbiseleri göz dolduruyor.


İç çamaşırları bile bulabileceğiniz bu dükkanda, Deniz Mercan'ın tasarımı iç çamaşırları tarzıyla sizi romantik dönemlere sürüklüyor. Deniz Mercan'ın iç çamaşırı koleksiyonu Türkiye'de sadece burada satılıyor.

Ee ? Heyecanlandınız mı? O zaman hemen Cihangir'e yollanıyorsunuz :)
Matchbox
0212 2454305 - info@matchbox-ist.com

morlu günler
Bayan Mor

2 yorum:

burcu d. dedi ki...

bayiliyorum second hand shoplara! paylasim icin tesekkürler. next istanbul'a geldigimde mutlaka ugrayacagim.

Ada dedi ki...

begendiginize cok sevindim :D bencede kesinlikle gidin!