16 Temmuz 2010 Cuma

"Hüseyin Çağlayan 1994-2010" The Opening Ceremony And The Workshops

Dediğim gibi bu çarşamba Hüseyin Çağlayan dolu bir gündü. Akşam tüm stajyerler "Hüseyin Çağlayan 1994-2010" sergisi açılışına gittik. Çok da eğlendik. Kokteylle başlayan davet, açılış konuşmalarıyla devam etti.
I've told you that I spend a Wednesday which is full of Husseyin Chalayan. We, all internals, went to the opening ceremony of " Hüseyin Çağlayan 1994-2010" exhibition at Istanbul Modern. We had great time. The ceremony started with cocteyl, then continued with opening speeches.
Hüseyin Çağlayan'ın konuşması dahil olmak üzere, bütün konuşmacılardan sonra davetliler sergi alanına alındı. Aynı günün sabahı gezmiş olsamda sergiyi, bizim stajyerlerle de ayrı bir keyifliydi :) Serginin mankenleri olmak için neler vermeyiz biz :) ?
Including Husseyin Chalayan's speech, after lecturers speeches guests visited the exhibiton. I visited exhibition at the morning at press conference but It was enjoyable to visit with my friends again :). If we were the models of the exhibition :)...


Sergiye gelecek olursak, Hüseyin Çağlayan'ın gerçek bir sanatçı olduğunu tekrar anladım. Beklentilerim yüksek olduğundan, serginin boyutu bana yetmedi :) Keşke daha büyük bir sergi olsaydı dedim fakat Çağlayan'ın farklı tarzda çalışmalarını bize sunduğu için İstanbul Modern'e çok teşekkürler. Sergiyi başka bir postumda uzun uzun anlatacağım fakat onu sona saklıyorum :)
If I should talk about the exhibition, I realized Husseyin Chalayan is a great artist again.. My expectations was high because of this, exhibition's size isn't enough for me :) I wish that exhibition was bigger, but I want to thank Istanbul Modern Museum because of presenting us different types of works of Husseyin Chalayan. If this exhibition didn't exists what will we do ? :) By the way, I will tell you more about the exhibition, stay tuned ;)
Açılışta ne giydin diye sorarsanız işte cevabım :)
That night I wore these...
Elbise/ Dress: Twist
Ayakkabı/ Shoes: Koton
Çanta/ Bag: Mango
Bileklik/ Bracelet: Swarovski
Yüzük/ Ring: Accesorize

Keyifli anlardan biri ...
A lovely memory from the night..
Eğitim programlarına gelecek olursak; ister genç, ister çocuk, ister yetişkin olun bu sergi kapsamında İstanbul Modern ve İMA'nın sizin için harika aynı zamanda ücretsiz programları var.
Sorry, but workshops are for Turkish citizens. Stay Tuned For Exhibition Report:)

4-6 yaş çocuklara ve ailelere özel “Doğadan Etkilenen Moda” Hüseyin Çağlayan’ın “Önce Eksi Şimdi” (İlkbahar/Yaz 2000) başlıklı koleksiyonundan esinlenerek tasarlanan atölye, tasarımda “doğa” ve “teknoloji” kavramları ele alınacakmış. Plastik, metal ve doğal dokulu malzemeler ailelerin hayallerini aktardıkları tasarımlar ortaya çıkacakmış. Atölye çalışmaları 1 Ağustos, 15 Ağustos, 5 Eylül, 19 Eylül 2010 tarihlerinde, 13.00-15.30 saatleri arasında gerçekleştirilecekmiş. Bilginize.

7-12 yaş grubuna yönelik "Dijital Çağ" atölyesi ise" Hüseyin Çağlayan’ın “Hareketsizlik” (İlkbahar/Yaz 2009) başlıklı koleksiyonundan esinlenmiş. Minikler bilgisayar panelleri, elektronik cihaz parçaları ve alüminyum folyoları bir araya getirerek malzemelerinin işlevlerini ve formlarını değiştirecek; yarattıkları yeni formlarla giysiler tasarlayacaklarmış. Üçüncü boyutu inceliklerini kavrayacaklarmış. İnsanın çocuk olası gelmiyor mu? Atölye çalışmaları 31 Temmuz, 7 Ağustos, 21 Ağustos, 4 Eylül 2010 tarihlerinde, 13.00-15.30 saatleri arasında gerçekleştirilecekmiş.
İstanbul Modern’de gerçekleştirilecek bu iki etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için 0212 334 73 41 numaralı telefona başvurabilirsiniz.



Birde benim katılacağım atölye var tabii :) İstanbul Moda Akademisi’de lise düzeyinde gençler için bir buçuk gün boyunca düzenlecek atölye çalışması “Eskiz Defteri” ... Moda tasarımı konusunda kendine portfolyo oluşturmak (sketchbook misali) isteyen gençler için ideal bir programmış. 13 Ekim’de 17.00-19.00 ve 16 Ekim’de 10.00-16.00 saatleri arasında bir buçuk gün boyunca gerçekleştirilecek olan atölyeye başvuruda bulunan ilk 16 kişi kayıt yaptırabilecekmiş. O yüzden elinizi çabuk tutun arkadaşlar ! Hep beraber gidelim şu etkinliğe ;).

19-23 yaş gençler için “Proje: Transformasyon”üç gün boyunca düzenlenecek bir atölye çalışması.Rosemary Wallin tarafından gerçekleştirilecek olan bu atölyede gençler, Hüseyin Çağlayan’ın sembol olarak kullandığı, elektrik aksamlı motorlarla kontrol ettiği ya da bir stili parçalayarak yeni formlar yarattığı giysilerindeki “Transformasyon” kavramını ele alacaklarmış. Kıskandım! 26-27 Temmuz’da 10.00-16.00 ve 28 Temmuz’da 10.00-13.00 saatleri arasında üç gün boyunca gerçekleştirilecek olan atölyeye başvuruda bulunan ilk 16 kişi kayıt yaptırabiliyormuş. Sizde elinizi çabuk tutun, sizlerin programı da çok güzel -_-.
İstanbul Moda Akademi’nde gerçekleştirilecek bu iki etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için 0212 219 41 41 -1209 numaralı telefona başvurulabilirsiniz.
Umarım yeterince aydınlatmışımdır sizi :)
morlu günler
Bayan Mor

2 yorum:

Esra dedi ki...

sergide fotoğraf çekimi yasaktı amaa?
ben de bi iki tane gizliden çekebildim 0.o :)

Ada dedi ki...

Sergiye basın kontenjanından girdiğimden bir sorun çıkmadı