14 Temmuz 2010 Çarşamba

Hüseyin Çağlayan:1994-2010

Hüseyin Çağlayan dolu bir gün.. Muhteşemdi..

Sabah aksilik üstüne aksilik yaşamama rağmen, "Hüseyin Çağlayan 1994-2010 " Retrospektif sergisi basın toplantısına yetişmenin mutluluğuyla kendime " şanslıyım :) " dedim. Oya Eczacıbaşı Basın toplantısı Oya Eczacıbaşı'nın konuşmasıyla açıldıktan sonra, Yılmaz Kurt konuşmasıyla devam etti. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbulu en önemli ilk beş moda merkezinden biri haline getirmek istediklerini belirtirken, içimden "ah,keşke" dedim. Sonuna kadar desteklerim.

Derken konuşma sırası geldi Hüseyin Çağlayan'a.

Ona gelen sorulardan biri krizin onu ve hayalgücünü nasıl etkilediğiydi. Bu soruya cevaben, krizin aslında onu daha yaratıcı kıldığını, krizde daha çok çözüm bulması ve insanları daha da fazla etkilemesi gerektiğini belirtti.

Londra Fashion Week'te yer alıp almayacağı hakkında gelen soruya ise Paris'de daha çok izleyiciye ulaştığını, ufukta böyle bir proje olmadığını söyledi.

Björk'ün solo albüm çıkarttığında konserlerinde onu giydiren Hüseyin Çağlayan'a " Björk'ü giydirmeniz tanınmanızda etkili oldu mu?" sorusu da geldi tabi. Çağlayan bu projenin aslında şans eseri ortaya çıktığını, tabi ki kariyerinde önemli bir proje olduğunu söyledi ve Björk'ü iyi niyetli beyaz cadı olarak çağırdığını ekledi .

Gelen sorularla heyecanlanan bloggerınız soru sormadan edemedi :) . "1994'ün sizin farkedildiğiniz yıl aynı zamanda benim doğduğum yıl. Siz benim gibi moda dünyasında yer almak isteyen gençler için ne önerirsiniz ?" diye sorumu yönelttim. Heyecandan ölebilirdim. Ne dediğimi tam hatırlamıyorum, evet, galiba böyle demiştim :). Hüseyin Çağlayan'ın bana cevabı ise " Sizden korkulur :) Çok çalışmalısın ve ne istediğini bilmelisin" oldu. Hazır oldayım. İzinizden gideceğim Sayın Çağlayan.

Bir basın toplantısı da böyle sona erdi ve sonrasında sergiye geçtik. Sizle paylaştıklarım basın bülteninden serginin fotoğrafları. Akşam açılışta da orada olduğum için, profosyonel fotoğrafçıyla dolaştım. Yarın da yüksek çözünürlüklü fotoğraflar atacağım. Aynı zamanda postta eğitim programlarından ve açılıştan da bahsedeceğim.

Biraz merak edin bakalım :)..


Ve Bayan Mor Sergideyken :)

morlu günler

Bayan Mor

6 yorum:

mustafa dedi ki...

looking forward to see

Ada dedi ki...

you should be :)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

aman allahım, ne şanslısın!
hüseyin çağlayan tarafından 'sizden korkulur' cümlesini duymak için neler vermezdim!

Ada dedi ki...

benim o anda kalbim duruyodu desem seda :D!!

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

:)) harikasın!

Scorpio-♏- dedi ki...

Ah işte bu süper :) Habertürk'ü izlemesen seni tanıyamayacaktım bundan sorna blog'unun müptelalarındanım :) Hemen hemen yaşıtım birinin bunu yapıyor olması muhteşem ve de o sergi tabiki :) gerçekten çok güzeller :)