14 Şubat 2010 Pazar

Beyoğlunda Vintage Durakları...

Beyoğlunda bulunan Vintage dükkanlarını bulmak için internetten araştırma yaptım. Sevgililer gününü biçilmiş kaftan olarak düşünüp kendimi Taksim sokaklarına atmaya karar verdim. Bir arkadaşa ihtiyacım vardı. Babamın o gün çalıştığını öğrendim. Annemi koluma takıp onu sokak sokak dükkan aramaya zorladım. Çok da ses çıkarmadı...

İlk durağımız Aznavur Pasajında olan "Roxy" idi. Fakat kapanmış. Yerine açılan yerde Vintage değildi.
Tam pasajdan çıkarken "MyShop" u gördük. Sattıkları keçe çantalar çok hoşuma gitti. Annemde ordan bir yüksük aldı.


Daha sonra Galatasaray Lisesinin arka sokaklarına daldık.

Önce Turnacıbaşı sokaktaki "Roll "a uğradık. Pek vintage bulmadım orayı. Hint işi şeyler fena değildi.Gözlükler vintage sayılabilirdi .En çok güderi yeleklerini beğendim.

"Roll" un tam karşısında "Şeymel" vardı fakat orası pazar günü kapalıydı. Üzüldük halbuki vitrindekiler vintage gibi gözüküyordu.


"Şeymel"den sonra "Tabe Kıyamet" e gittik. Küçük tatlı bir dükkandı. En geniş vintage gözlük koleksiyonu ordaydı herhalde. Abiye elbiseleri uçuk olmasına rağmen tatlıydı. Pembe, fuşya,lacivert puantiye,siyah, kırmızı, sarı, turuncu her renkte vintage abiye bulabilirsiniz orada..

"Tabe Kıyamet" vintage dükkanı denebilecek bir dükkandı.

"Tabe Kıyamet"ten ayrıldıktan sonra "Lazy" e yürüyorduk ki "Buka" adında çok güzel bir butik keşfettik. İçeriye girip baktığımızda kedili babetlerine, geometrik şekilli elbiselerine ve rengarent montlarına bayıldık. Ne yazıkki çekim vardı ve rahat rahat dolaşamadık. Haftaya cumartesi ordayız!

"Lazy" e vardığımızda Nur Teker'in ayakkabılarının orda satılmadığını öğrendim. Hayal kırıklığı. Fakat gördüğüm Chaneller, Anna Suiler ve sayamadığım tasarımcıların elbiseleri soluğumu kesti. "Lazy" Vintage değil buarada. Tamamen modern ve çılgın. Sadece uğramak istediğim için Galata rotama soktuğum bir yerdi.

"Lazy" den sonra "Midnight Express"e yöneldik. Yanlış adres almışım ikinci hayal kırıklığı. Halbuki Taksimde olması benide şaşırtmıştı. Neyse Modanın ABC'si kursumla 4.haftamızda oraya gideceğiz tam yerini öğreneceğim :D

Yol üzerinde "clandestino" adında çok cici bir butik keşfettim. Hatta bu yetmedi karpuz kollu lacivert bir gömlek aldım.

Son durağımız suriye pasajındaki "BY RETRO"ydu.Evet burası KESİNLİKLE Vintage denilcebilecek bir yer.Bir kere çok büyük şuana kadar gezdiğimiz butiklerin alanının toplamı kadar. Dizilere, Filmlere çok kıyafet veriyorlarmış. Doğrudur.Polis üniformasıda Afrodit kostümü de bulabilirsiniz. Yalnız düzgün parçalar elde edebilmeniz için 1 saat falan dolaşmanız gerekiyor.

Sonuç pek tatmin edici değildi tabi. İstanbulda Vintage olayı pek gelişmemiş. Ece Sükanın ve Ahu Yağtu'nun Vintage Butiklerini daha gezemedim tabi. Onlarıda bir ara gezip sizi bilgilendirmek istiyorum. Şuan Tek Aşkım Moda diyebilirim heralde, Sevgililer Günü Vintage Arama Gününe dönüştüğüne göre :D..

morlu günler
Bayan Mor

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Harika bir yazı (: by retro kelimenin tam anlamıyla vintage (:

shelikestravelling.blogspot.com