30 Mart 2010 Salı

I Dont Wanna Be Skinny! I Wanna Be Healthy!

Evet yaz yaklaşıyor... Sınav stresinden yediğim çikolatalara, ekmek üzeri nutellalara, haftasonu starbucks kaçamaklarına artık bir son vermenin zamanı geldi, eğer plajda rahat yürümek istiyorsam tabi... Diyet falan yapmayı düşünmüyorum, zaten yaşım gereği benim için pek de sağlıklı değil. Spor merkezine üye oldum ama daha gitmeye başlamadım, şimdilik evdeki bisikletle ve mekik aletiyle yetinmeyi düşünüyorum.Hele şu derslere bu kadar zaman kaybetmişken :D, spor merkezine gitmek zaman kaybı gibi geliyor, kendime zaman ayırma özlemi içerisindeyim.

Zaten skinny olmak istemiyorum sadece sağlıklı ve fit görünmek istiyorum. Şu birkaç önerime dikkat ederseniz size de yararı olacağını düşünüyorum ;)

1) Çikolatayı kesinlikle kesmeliyiz. Mesela ben her çikolatayı gördüğümde kendime tok olduğumu hatırlatıyorum ama YALAN :D İnanmayın daha bugün 2 gofret bitiren ben değil miydim ? Neyse ben zaten bugünden itibaren çikolatayı kesiyorum :)...
2) Yürüyüşe çıkın, benim gibi evde spor yapın ya da trekking (doğa yürüyüşlerine katılın) e gidin. Bir harekete geçin :D Oturduğunuz yerden yağları yakmıyorsunuz.

3) Bu arada bunu çoğunuz biliyorsunuzdur, doğum yapanlar bebeklerini emzirirken 600 kalori yakıyorlarmış. Böylece doğumdan sonra alınan kilolar daha kolay yakılıyormuş. Vay be! dedirtti bana bu bilgi.
4) Mesela ben bizim okulda öğle yemeklerinde kızartma falan görünce hemen salataya yöneliyorum. Arada tabi kaçamak yapıyorum.

5) Akşam 6 dan sonra yemeyin. Yerseniz de meyva yiyin. Yararlı şeyler yiyin. Sakın benim gibi akşam nutella kavanozunu avuçlamayın. TAMAM MI?
6) Makarna ve pilav çok yemeyin. Evet etin yanında güzel gidiyorlar. Yerseniz de az yiyin.

7) İlla canınız abur cubur çekerse kuruyemiş yiyin. Fındık, Badem gibi... Fıstıktan kaçının !!!
8) Bol bol su için. Günde 2 litre su içmeye özen gösterin. Hem cildinize de iyi geliyor ;) Yenilenmek gibi birşey aslında su içmek. Ben çok seviyorum :D!
9) Annemden bir öneri geldi: AKUPUNKTUR. Vücudunuza iğne batırılmasını
istemiyorsanız gitmeyin.
Pek zayıflamanıza yararı olmayacaksa da tatlı kurabiyeler yapan http://candykurabiyem.blogspot.com/ a uğrayın bence.Pişman olmayacaksınız.Sipariş de alıyorlarmış.Bilginize...
morlu günler
Bayan Mor

2 yorum:

yeşim ertem dedi ki...

Hepsine katılıyorum son 3 gündür aynılarını yapmaya çalışıyorum:)
Bir de bana tüyo ver,şu yorum bölümünü nasıl böyle ana sayfda açık gösterebildin ,beceremiyorum bir türlü....yaşına göre bloğun çok güzel benimkinede beklerim:))modaburda.net'den sevgiler...

Ada dedi ki...

öncelikle teşekkürler :) sizin blogunuzada bakarım tabiki.. yorumları göstermek için kontrol panelinizden ayarlara giriyorsunuz.ayarlardan yorum a girip yorumları göster şıkkını işaretliyorsunuz ;)