30 Mart 2010 Salı

I Dont Wanna Be Skinny! I Wanna Be Healthy!

Evet yaz yaklaşıyor... Sınav stresinden yediğim çikolatalara, ekmek üzeri nutellalara, haftasonu starbucks kaçamaklarına artık bir son vermenin zamanı geldi, eğer plajda rahat yürümek istiyorsam tabi... Diyet falan yapmayı düşünmüyorum, zaten yaşım gereği benim için pek de sağlıklı değil. Spor merkezine üye oldum ama daha gitmeye başlamadım, şimdilik evdeki bisikletle ve mekik aletiyle yetinmeyi düşünüyorum.Hele şu derslere bu kadar zaman kaybetmişken :D, spor merkezine gitmek zaman kaybı gibi geliyor, kendime zaman ayırma özlemi içerisindeyim.

Zaten skinny olmak istemiyorum sadece sağlıklı ve fit görünmek istiyorum. Şu birkaç önerime dikkat ederseniz size de yararı olacağını düşünüyorum ;)

1) Çikolatayı kesinlikle kesmeliyiz. Mesela ben her çikolatayı gördüğümde kendime tok olduğumu hatırlatıyorum ama YALAN :D İnanmayın daha bugün 2 gofret bitiren ben değil miydim ? Neyse ben zaten bugünden itibaren çikolatayı kesiyorum :)...
2) Yürüyüşe çıkın, benim gibi evde spor yapın ya da trekking (doğa yürüyüşlerine katılın) e gidin. Bir harekete geçin :D Oturduğunuz yerden yağları yakmıyorsunuz.

3) Bu arada bunu çoğunuz biliyorsunuzdur, doğum yapanlar bebeklerini emzirirken 600 kalori yakıyorlarmış. Böylece doğumdan sonra alınan kilolar daha kolay yakılıyormuş. Vay be! dedirtti bana bu bilgi.
4) Mesela ben bizim okulda öğle yemeklerinde kızartma falan görünce hemen salataya yöneliyorum. Arada tabi kaçamak yapıyorum.

5) Akşam 6 dan sonra yemeyin. Yerseniz de meyva yiyin. Yararlı şeyler yiyin. Sakın benim gibi akşam nutella kavanozunu avuçlamayın. TAMAM MI?
6) Makarna ve pilav çok yemeyin. Evet etin yanında güzel gidiyorlar. Yerseniz de az yiyin.

7) İlla canınız abur cubur çekerse kuruyemiş yiyin. Fındık, Badem gibi... Fıstıktan kaçının !!!
8) Bol bol su için. Günde 2 litre su içmeye özen gösterin. Hem cildinize de iyi geliyor ;) Yenilenmek gibi birşey aslında su içmek. Ben çok seviyorum :D!
9) Annemden bir öneri geldi: AKUPUNKTUR. Vücudunuza iğne batırılmasını
istemiyorsanız gitmeyin.
Pek zayıflamanıza yararı olmayacaksa da tatlı kurabiyeler yapan http://candykurabiyem.blogspot.com/ a uğrayın bence.Pişman olmayacaksınız.Sipariş de alıyorlarmış.Bilginize...
morlu günler
Bayan Mor

29 Mart 2010 Pazartesi

Weekend Escapes...

Cumartesimi desen kursum sebebiyle Taksim'de geçirdim. Sabah erken geldiğimden biraz İstiklal'de yürüdüm. Sabah sakinliğinde, kalabalık olmadan İstiklalde dolaşmak meğer ne güzelmiş...
İlk durağım Lush'tı. Lush "taze" ve "organik" meyve ve sebzelerden, en iyi bitkisel yağlardan sabunlar oluşturmayı hedeflemiş tatlı bir mağaza zinciri :) Sürekli dükkanın önünden geçsem de ilk defa bu haftasonu uğradım. Ürün yelpazesi geniş olan Lush'tan saçıma göre olan " the blonde " adlı katı şampuanımı kaptım. " The Blonde "sarı saçlıların saçını açan ve parlatan bir sabunmuş Lush'a göre. Papatya özlü olduğundan iddia ettikleri şeye inandım ama göreceğiz tabi işe yarayıp yaramadığını... Merak edenler için
http://www.lushturkey.com/
Bu arada Taksim'deki Salad Station'u deneyen var mı? Haftaya cumartesi öğle yemeğimi orada yesem diyorum.. Nasıl fikir ?

Yine geçtiğimiz haftasonu Eren Holding'e uğradım. Pazar günü saat 4 civarı gittim. Epey kalabalıktı ama yine de Lacoste kazağımı kaptım. :) Lacoste'un bayan ayakkabı bölümü diğer bayanlar tarafından yağmalanmış olsada erkek ayakkabı bölümü hala tıka basa doluydu. Swatch'ın bölümü gayet ekonomikti fakat pek birşey beğenmedim. 35 TL ile-90 TL arasındaydı fiyatlar. Burberry kesinlikle öğrenci işi değildi. Bir eşofman üstü 250 TL, bir taç 60 TL iken beğendiğim topukluların fiyatına bakmaya içim elvermedi. Calvin Klein'ın standı küçüktü ve kalabalığı aşıp oraya bakamadım. İndirim bu hafta bitiyor galiba ama yine de emin değilim. Uğramak isterseniz, bir araştırın derim..
. http://www.erenholding.com.tr/iletisim 'dan telefon ve ulaşım krokisini edinebilirsiniz.
Lacoste kazağım dışında haftasonu ganimetlerimden biri Mango'dan yaz için aldığım çantamdı. Fotoğrafını diğer postlarımda göreceksiniz. ;)

Kendime hala uygun jeggings (jean tayt) bulabilmiş değilim. Penti'ye, Calzedonia'ya,Zara'ya,Bershka'ya baktım. Beğenemedim." L" Mavi Jeans'te var dedi. Baktım, onlarda istediğim gibi değildi. İnternetten araştırma yaparken Sienna Miller'ın jeggings i dikkatimi çekti, çok beğendim. Sizce nasıl?
Morlu Günler
Bayan Mor

23 Mart 2010 Salı

As Glamorous As ...

Paris Moda Haftası'nda sokak modası, podyumları aratmamış anlaşılan... Dün fotoğraflara bakarken anladım. İşte en beğendiklerim...

Yesterday I looked to Street Style Photographs from Paris Fashion Week. Then I realized that Fashion Week guests are as glamorous as the models on podium. I choosed my favourite photographs ... What do you think?


Bu arada, Fitness'a başladım. Malum yaz yaklaşıyor...

İstanbul'da ve Ankara'da oturanlara duyurulur. Kısa bir süreliğine, Beymen "Pop Up Sale" projesi kapsamında kış ürünlerinde %50 + %40 indirim avantajı sağlıyor. Suadiye ve Karum'da ki mağazalara özel olan bu indirimi bence kaçırmayın!

Akasyalı Sokak. Akasya Apartmanı. No:1/A Suadiye / İstanbul Karum Alışveriş Merkezi No: 21 Kavaklıdere, Ankara

By the way I decided that I should start to do gymnastics. Summer is getting closer and closer ;)

morlugünler Bayan Mor

21 Mart 2010 Pazar

İngiltereden Size Selamlar Getirdim...

Bugün size kendini dikişe ve yemeğe adamış bir kadından bahsedeceğim. Elif Çokünal. Kendisi yıllardır Londra'da yaşıyor. Evinin en üst katı dikiş odası. Türkiye'ye geldiğinde ilk yaptığı şey kumaş alışverişi olduğunu söyleyen Elif Hanımın; yaptığı tatlı önlükler, sizi yemek yapmaya itecek; tasarladığı broşlara göre kıyafetinizi şekillendireceksiniz belki de...

Sizin için kendisiyle iletişime geçtim. Artık satışları bu blogdan yapılacak, bir de Londradaki cafesinden :) ... " BU BENİM OLSUN " dediğiniz bir parçayı edinmek veya sadece beğeninizi belirtmek :) için adadileksiz@gmail.com a mail atmanız yeterli...
İşte Önlükler...








Şimdi ise broşlara geçelim...



Ve bütün kadro :)...






Fiyat Listesi

- Çocuk Önlüğü ( Yazının başındaki resim ) 20 TL

- Yetişkin Önlüğü 30 TL

- Broşlar 10 TL

morlu günler

Bayan Mor

19 Mart 2010 Cuma

Vogue Tr Gece Yolcusu Çekimindeydim...


 Beni okuyanlar bilirler, geçen ay Vogue Türkiye "Gece Yolcusu" çekimindeydim.Sizin için yazı dizimi toparladım. İşte Linkler...


Şimdi Vogue Tr Mart 2010 sayınızı elinize alın. 134 üncü sayfayı açın.
Soldan aşağıya doğru göz gezdirin. 2.nci sıradaki fotoğraftayım! Andy ve ben dekor yapmaya çalışıyoruz :)

morlu günler
Bayan Mor

14 Mart 2010 Pazar

Basso&Brooke Tabloları @ LFW

2010/11 Sonbahar Kış Basso&Brooke koleksiyonu göz kamaştırıyor...
Michelle Obama'yı bile giydiren bu ortakların yeni koleksiyonlarındaki her bir parça bir sanat eseri kıvamında. Kumaşlardaki renkler canlı ve dizaynlar hareketli.
İşte beğendiğim parçalar ve yorumlarım...
Basso&Brooke'un yeni koleksiyonlarında kürk ayrıntıları mevcut..

Enerjik turuncu koleksiyonda büyük bir yer taşıyor.

Elbiselerin omuz kesimlerine DİKKAT! Her elbisedeki kesim farklı...


Kolaj ile oluşturulmuş bir elbise. Enerjik turuncu ve asil siyah bu kıyafeti açık renklerin saflığından kurtarmış.

Koleksiyonu sadece elbiseler oluşturmuyor. Bu ceket tam bir arzu nesnesi!

Bana bu elbise dağ ve denizi çağrıştırdı. Sanki volkan patlamaşta lavlar suyla buluşmuş gibi görünüyor. Haksız mıyım?

Bordo-Lila-Mor-Mavi-Lacivert. Renkler bir koyu bir açık, mücevher gibi parlıyorlar.

Tek omuz detaylı elbiselerden biri. Omuz kesimi çok hoş.


Basso&Brooke'un yeni koleksiyonunu çok beğendim.Harikalar yaratmışlar...
Sizce nasıldı?

morlu günler
Bayan Mor

12 Mart 2010 Cuma

Haftalık Notlar...

Lfw yazılarıma devam edeceğim merak etmeyin, malum sınav haftası falan yetiştiremedim. Buarada hastayım. Bugün matematik sınavımız vardı, fena değildi ama sonradan okuldan ayrılıp evde vaktimi uyuyarak geçirdim. Uykucu BEN!
Neyse gelelim notlara...
1) http://www.luxinabox.com a tıklayın. Bu site marka çanta kiralama servisi veriyor. Gündüz için de gece içinde birbirinden şık çantalar bulabilirsiniz. Biraz kendinizi şımartmak istiyorsanız doğru adres. Fiyat aralıkları değişiyor.

2) Yarın çizim kursuna başlıyorum Cihangir'de. Heyecan içerisindeyim.

3) Yarın İstanbul Moda Akademisinin kütüphanesini gezmek niyetindeyim. Öğrenci olmasanızda giriş yapabiliyorsunuz. Kitapları ödünç alamıyorsunuz ama fotokopi çektirebiliyorsunuz :)Pazarları kapalı dikkat edin.


4) Annemin dolabını iyice karıştırıyorum bu aralar. Yarın bir kombin yazısı atabilirim ;)
5) Arada www.outletim.com a uğramayı unutmayın!

6)Vogue Türkiye'ye abone oldum. Yılda 80 tl üyelik bilginize ...

7)Hürriyet Daily News' ün Gennext ekine yazımın çıktığını söylemiştim. Yazımı bir önceki posttan okuyabilirsiniz. Artık yazım Gennext'in sitesindede mevcut. Mutluyum :)
8) İpekyol'un bu sezon harikalar yarattığını hepimiz biliyoruz.Linke tıklayarak ipekyol look'unuzu oluşturup bilgisayardan yazdırıp, soluğu İpekyolda alırsanız; İpekyol size %15 indirim imkanı sağlıyor ;)
Hadi hemen linke tıklayın!!
morlu günler
Bayan Mor

9 Mart 2010 Salı

Article About Vintage Shops In Istanbul @ Hurriyet Daily News

Dün saat 11 sularında bir telefon: Arkadaşım Hürriyet Daily News - Gennext ekinde tam sayfa yazımın yayınlandığını söylüyor... Ben o an HAVALARDAYIM. Fazla söze gerek yok, keyifle okumanız dileğiyle...

morlu günler
Bayan Mor

7 Mart 2010 Pazar

Minimalist Çizgilerle Antonio Berardi @ LFW

Londra Fashion Week'i süzgecimden geçiriceğimi söylemiştim ve ilk yazımla bu yazı dizisini açıyorum. 2010-2011 Sonbahar Kış Antonio Berardi koleksiyonu göz dolduruyordu...

Yazının başındaki resimdeki trençkota bayıldım.

Koleksiyonunda bol bol kalem etek kullanan modacı, dar elbisenin göğüs bölümünde leopar desen kullanarak elbiseyi daha da çekici hale getirmiş.

Beyaz ve siyahın muhteşem karışımı, geometrik çizgiler taşımakta...
Herhangi bir davete giderken giyilebilecek bir elbise. Tamamen bir arzu nesnesi.
Farklı kesimli bir elbise ve ceket....Kombinasyon çok güzel..

İşte Antonio Berardi'nin en beğendiğim parçaları...

Alttaki resimse Aquascutum defilesinden. Aquascutum kemer bağlama tarzını çok beğendim.Bugün A harfini bitirdik :D Sırada B var! Hatta Kalın ;)



morlu günler

Bayan Mor

4 Mart 2010 Perşembe

Teen Vogue Mart 2010 Sayısı

Alice Harikalar Diyarında yıldızı parlayan Mia Wasikowska bu ay TeenVogue'a konuk olmuştu.İşte moda çekimleri ve düşüncelerim ..

İlk resimle başlayalım

(Üstteki Resim) Siyah puantiyeli çorap, papyon tokalı topuklu ayakkabı, minimalist ama aynı zamanda romantik bir elbise. Kombinasyona bayıldım!
Arkaplan da çok romantik görünüyor. At ise pırıltılı bir dünyadan fırlamış gibi :)
Bu sezon pek bir popüler dantel... Beyaz ise tam baharlık. Uygun bir karışım. Kurdela kemer elbiseye tatlılık katmış :) Elbisenin vatka detayı ise çok hoş, kolların dar devam etmesini çok beğendim. Fakat pek benlik bir elbise değil.. Benim gibi omuzu geniş insanlara çok da yakışacağını düşünmüyorum. Ama belli mi olur ÇOK GENİŞ omuzlar da moda olur ;) Gelelim eldivenlere.. İlk başta onları deri sandım ve kombinasyona zıtlık kattıklarını düşündüm, meğersem kemerler ince siyah çoraptan yapılmış. Fermuar detayı eklenmiş. Fena olmamış ;)

Geçen sezon Accessorize'da bile gördüğüm çılgın taçlar; bu sezonda in olacağa benziyor...
Taçların 3.boyutunu çok seviyorum :D!


Elbisenin eteğinin keskin katlarını çok sevdim. Koyu buğday renkli çizgiler elbiseye minimalist bir tarz katmış. Kolyeyi ise farketmemeniz mümkün değil. Çok çarpıcı ve çok sivri...



Ve sonunda renklerin sadece arkaplanda kalmadığı bir resim...
BA-YIL-DIM !
Elbisedeki kumaşın kullanımı; elbisedeki cart mavi rengin; elbiseyi çarpıcı olmaktan romantikliğe kaydırdığı zaman ... Göz alıcı mor kolyeyi unuttum sanmayın. Ondan istiyorum !!

Teen Vogue Mart 2010 sayısı çok romantik.. Tam baharlık ... Çok alınası ;)...

morlu günler
Bayan Mor